Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vubec nejde povolit

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
panacek

#1 Příspěvek od panacek »

528 IA r.v.99 zadni stelovaci sroub odklonu kola se vubec nechce hnout. :( matka sla v poho, ale ten sroub vubec nejde. nevi nekdo co stim abych to nezku.... dik za pomoc.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jiriik »

panacek píše:528 IA r.v.99 zadni stelovaci sroub odklonu kola se vubec nechce hnout. :( matka sla v poho, ale ten sroub vubec nejde. nevi nekdo co stim abych to nezku.... dik za pomoc.
Čauvec, nastříkej to odrezovačem nebo to polí kofolou a nech to působit...Bud to povolí a nebo to bude chtít nasilí
mari

#3 Příspěvek od mari »

Pokud nic nepomáhá tak jedině autogen a ohřát :-)
Honza325

#4 Příspěvek od Honza325 »

mari píše:Pokud nic nepomáhá tak jedině autogen a ohřát :-)
Asi tak
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

co nejde silou, jde jeste vetsi silou :D

v kazdem pripade neni ten sroub nahodou v drazce, ktera mu brani otacet? nejde misto sroubovani vyklepnout ven? na neco podobneho jsem na zadku E39 myslim narazil, ale ruku do ohne za to nedam.
panacek

#6 Příspěvek od panacek »

v drazce neni,je to ten co se s tim steluje odklon. na druhe strane sel v poho, ale tady ne a ne hnout. nastrikal jsem to ale nevim.dneska to zkusim. ten plyn me taky napadl, tak uvidim.
ardo

#7 Příspěvek od ardo »

Ja dopadl na e38 tak, ze jsem musel rameno odrezat :cry: a okolo sroubu rezat,brousit dokud nesel ven....je to zarostle v tom hliniku
cmelak
Klubové ID: 2687

#8 Příspěvek od cmelak »

Může mi prosím někdo říct nebo ukázat v ETK kde je ten šroub na štelování odklonu zadního kola? Mám zadní kola do áčka tak bych se na to mohl taky mrknout..
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
panacek

#9 Příspěvek od panacek »

ardo píše:Ja dopadl na e38 tak, ze jsem musel rameno odrezat :cry: a okolo sroubu rezat,brousit dokud nesel ven....je to zarostle v tom hliniku
jo tak z toho mam prave strach. :( snad to pujde. klidne ho kladivek zkur..., jen ho dostat ven.
panacek

#10 Příspěvek od panacek »

cmelak píše:Může mi prosím někdo říct nebo ukázat v ETK kde je ten šroub na štelování odklonu zadního kola? Mám zadní kola do áčka tak bych se na to mohl taky mrknout..
jsou tam dva, a poznas to podle tech stelovacim podlozek.nemaji diru ve stredu a maji zarez.ale ten hlavni je hned na rane kdyz podto lehnes,ale stejne s tim musis na geometrii, sam to nepoladis.
ardo

#11 Příspěvek od ardo »

Ja ty ramena daval nove,tak to bylo celkem jedno....ale byla to silena pakarna,je tam strasne malo mista to necim rezat,tak hodne stesti
hiteck

#12 Příspěvek od hiteck »

Dělam v práci geometrii takže se s tim stýkam denně...základ je vše stříknout,pokud to nejde tak prostě to vzít větší pákou a většinou povolí...Mam e39 a taky mi to nešlo,vzal sem trubku,šlo to dost z tuha ale šlo.Furt je k tomu krásnej přístup oproti štelování sbíhavosti.Každopádně to že jsou zadná kola do polohy "A" na tom neni nic špatnho,to tak má bejt.Určitě je nesmysl to štelovat bez příslušenství jen tak na oko.
MUF_IV

#13 Příspěvek od MUF_IV »

Hele ty kola do A jsou vpořádku? já měl zato že jsou to unavený péra, že je třeba to vyměnit. Viděl jsem už mnoho E39 kombi a kola do A nemají..
cmelak

#14 Příspěvek od cmelak »

No ono kola do A jsou špatně podle mě, vždyť se ti sjíždí vnitřní strana pneumatik, ale já mám víc do A pravý zadní kolo, u mě něco špatně fakt bude.
MUF_IV

#15 Příspěvek od MUF_IV »

No podlě mš taky, nemusí to bt podražený jak prázda TATRA, ale rozčapený bez zátěže to taky nebude vpořádku, mě už se začínají rozjíždět a plánuju výměnu pér..
hiteck

#16 Příspěvek od hiteck »

Sorry nevim jak je to u modelu e39 kombi,já mam sedan...A kola do "A" jsou vážně v pořádku,jelikož mam tu možnost si dělat geometrii zdarma v práci tak to přemněřuji dost často.Mam zadní kola do "A" přičemž veškerý hodnoty mam v nejlepší poloze.Šteloval jsem normálně sbíhavost zadních kol i odklony,ty hodnoty na který se to šteluje jsou daný výrobcem.Určitě bude rozdíl mezi kombi a sedan,jsou i malinko jiný hodnoty u silnějších motorů (mam 525 tds) a taky jsou jiný hodnoty když má někdo 16 a 18 kola.Neřikám že to má bejt úplněj extrém to "A" ale měly by to tak bejt,kupodivu je zvláštní že se právě vnitřní strany pneumatik nesjížděj.Když sem před zimou schazoval letní obutí tak sem měl gumy krásně jetý a měl se kola do "A"
cmelak

#17 Příspěvek od cmelak »

hiteck píše:Sorry nevim jak je to u modelu e39 kombi,já mam sedan...A kola do "A" jsou vážně v pořádku,jelikož mam tu možnost si dělat geometrii zdarma v práci tak to přemněřuji dost často.Mam zadní kola do "A" přičemž veškerý hodnoty mam v nejlepší poloze.Šteloval jsem normálně sbíhavost zadních kol i odklony,ty hodnoty na který se to šteluje jsou daný výrobcem.Určitě bude rozdíl mezi kombi a sedan,jsou i malinko jiný hodnoty u silnějších motorů (mam 525 tds) a taky jsou jiný hodnoty když má někdo 16 a 18 kola.Neřikám že to má bejt úplněj extrém to "A" ale měly by to tak bejt,kupodivu je zvláštní že se právě vnitřní strany pneumatik nesjížděj.Když sem před zimou schazoval letní obutí tak sem měl gumy krásně jetý a měl se kola do "A"
A je to u tebe viditelný když se podíváš na záď auta?
hiteck

#18 Příspěvek od hiteck »

Určitě je to vidět,u každýho bavoráku je to vidět....
Frax
Klubové ID: 3143

#19 Příspěvek od Frax »

potvrzuji i já, jsem 3 dny po geometrii a kola do A mám taktéž
Odpovědět