Zdar majstri,chcel by som poradit.Mam BMW E60 530D automat 2005.Ked mi auto dlho stoji nastartovane na mieste,cca 10min a pohnem sa,tak mi auto zacne vydavat zvuk ako keby som mal tuningovy vyfuk,(strasne dunivy zvuk) a zo spodu motora je citit smrad ako spalena guma(nie ako filter DPF to je iny smrad).No a servisak mi povedal ze to bude katalizator.Najprv si myslel ze to je DPF filter ale spravil diagnostiku a vsetky hodnoty boli dobre.Chcem sa vas spytat ci to moze byt katalizator,lebo sa mi nezdal ten mechanik.
Dakujem
no nuže a nemusi hraje tam i tepelna roztažnost taže bych to hlavne zvednul a kouknul na vejfuk nejdriv ze spoda a jinak špatnej katalizator na to nema vliv jakej to ma zvuk spiž by se moh jenom vysipat
fred279 píše:no nuže a nemusi hraje tam i tepelna roztažnost taže bych to hlavne zvednul a kouknul na vejfuk nejdriv ze spoda a jinak špatnej katalizator na to nema vliv jakej to ma zvuk spiž by se moh jenom vysipat
Ok,necham to pozriet.Len pre informaciu,keby boli zle tie vyfukove zvody,kolko by to asi stalo a ako to je narocne na opravu.
Ahoj, ja si myslim, ze to bude delat ten filtr pevnych castic, dela mi to neco podobnyho ... Hrubsi zvuk, citim smrad spaleny gumy, kolem celyho auta, v dobe kdy se toto deje prodleva pri seslapnuti plynu ... Dej vedet, pokud to vyresis, zajima me to ...
Stalo sa mi to uz par krat aj ked som jazdil,ale vzdy sa mi to stane ked stojim na mieste.Bol som na diagnostike (sice ked to nevidavolo ten dunivy zvuk) a filter ukazoval dobre hodnoty.
Na diagnostice jsem nebyl,je to pro mě normální protože jezdím hodně po městě.Zhruba jednou za 1000 km začne fap regenerovat.Tady už je toho hodně kde se to řešilo na foru,musíš hledat.Ale tohle je taky hodně zajímavé http://viewitem.eim.ebay.cz/BMW-5-Serie ... 07408/item