Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nárazník E39 facelift VS předfacelift

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Adam

#1 Příspěvek od Adam »

Zdravím, mám dotaz na přední nárazník. Mám obyčejný před faceliftový a chci dávat faceliftový, který se liší tvarem mlhovek, ale čím vším ještě? Jde mě o to co budu muset všechno koupit pro výměnu.

Mlhovky jsou jasné, ale ta plastová mřížka ve spod bude sedět nebo ne?
Dál nevím jestli budou pasovat lišty s chromovu linkou? A co ještě by mohlo být jíné?

Díky za radu ať vím na co se mám připravit než se do toho dám :)
stallker

#2 Příspěvek od stallker »

Mřížky jsou stejný, ale jinak vše jiný :)

- v mlhovkách jsou jiný žárovky, tušim H8 a před FL H7, tzn jiný patice
- lišty po FL mají chromlinku dole, před FL nahoře, nárazník je pod lištou vylisovaný přesně naopak
- díry na zobáčky lišt jsou také jinde
- plast pod RZ taky nesedí do děr a překáží k jeho přidělání na nárazníku různé výlisky

Jediné řešení, když chceš zachovat chromlinku nahoře jako na zbytku lišt na autě, je vzít nůž a všechny překážející výlisky odstranit. Vzniknou tím pádem na nárazníku díry téměř pod celou délkou lišt, ale ničemu to nevadí, je to vše schované. Po odstranění a proříznutí nových děr jdou lišty i plast pod RZ nacvakat bez jakéhokoliv lepení.

Ještě líp to vypadá, když všechny lišty stříkneš do barvy auta, po FL to tak maj.
Adam

#3 Příspěvek od Adam »

Díkec :), dobrá zpráva je, že ta mřížka je stená, už podle fotek když jsem ji porovnával tak jsem si říkal že by mohla sedět :)
Ptám se protože je zbytečné kupovat komplet nastrojenej nárazník když můžu lecos využít co už mám. Hádám, že i výstuha a náfuky pro chlazení brzd budou stejné.

Pokud se s těma lištama dá pohrát tak to zvádnu. Chci právě právě aby to vzhledově sedělo s ostatníma lištama.

Takže v podstatě koupit holej nárazník a mlhovky? :)
stallker

#4 Příspěvek od stallker »

Přesně tak, výztuhu i náfuky jsem nechal původní, stačí ti jen nárazník a mlhovky. Řež jenom nárazník, lišty zůstanou bez úhony :wink: . Konektory jsem použil z před FL mlhovek. Konektor je součástí zadního krytu mlhovky, který jsem opět vyřízl :) , pasuje samozřejmě do původní kabeláže a vedou z něho dráty se samostatnými konektory, které se původně nasazují na nožky H7ky, stejně tak se můžou nasunout na nožky H8.
Adam

#5 Příspěvek od Adam »

Dík moc za info, už se nemůžu dočkat jak se do toho dám a trochu to omladím :) Navíc mě nárazník po zimě prasknul a mlhovky už mají taky od kamínků dost tak by mě to stejně tak či tak čekalo :)
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

A nebyl by lepší rovnou Packet?
Jen návrh :lol:
Adam

#7 Příspěvek od Adam »

No byl by určitě hezčí a dravjší, v úvaze to bylo :), ale muselo by se měnit víc věcí a cenově je to trochu jinde než tohle řešení a taky na autě není nic jiného z M paketu kromě sedaček, tak vyhrál zatím jen decentí vzhled :)
soukupadam

#8 Příspěvek od soukupadam »

a nemaj náhodou ty lišty po FL jinou délku? já bych řekl že jo
stallker

#9 Příspěvek od stallker »

to soukupadam: délku mají stejnou, dělal jsem to loni na svým, popisuju to z vlastní zkušenosti, ne že jsem se to někde doslechl :wink:

to Kail: M-packet je pěknej, pokud ho máš na celým autě a když si vezmeš, že jen přední nárazník stojí cca 6tis a FL 1500,-...
soukupadam

#10 Příspěvek od soukupadam »

já to dělal na podzim a rozdíl byl skoro 2 cm
stallker

#11 Příspěvek od stallker »

A máš nárazník i lišty origo, nebo něco z toho z druhovýroby? Mě to tam teda sedí, tobě ne? Lišty jsem mezi sebou teda neporovnával, ale na nárazník to sedlo.
Don

#12 Příspěvek od Don »

jestli si dobre pamatuju, tak jde o to jestli je to chrom nebo bez chrom verze narazniku. kazdy ma trosku jinak dlouhe listy.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
soukupadam

#13 Příspěvek od soukupadam »

já měl na FL nárazníku lištu před FL a ta tam neseděla vůbec a byla krátká a pak jsem koupil FL lištu ňákou jebku a ta sedí dobře, ale pořád je krátká.

rozdíl mezi nima byl skoro 2 cm
Adam

#14 Příspěvek od Adam »

Tak teď jsem z toho trochu jelen, pokud nebudou ani po úpravě pasovat tak je to problém protože FL lišty nemají chrom a nejsou černé plastové, ale v barvě auta což je celkem blbé protože to nebude vůbec sedět se zbytkem auta. Pak mě napadá koupit i ostatní FL lišty na celé auto a jestli to pomalu nebude výhodnější tam dát rovnou emkovej nárazník než řešit koupi a lakování všech lišt :)
Kail

#15 Příspěvek od Kail »

Sem to hned povídal :D
Adam

#16 Příspěvek od Adam »

Já jsem se do toho právě nechtěl pouštět protože posledně to dopadlo tak, že jsem z obyčejné E36 udělal kompletní m paket :) Když už bude předek tak musí být i zadek aby to trochu vypadalo a zrcádka by to taky chtělo a ještě to a ještě to :D
Kail

#17 Příspěvek od Kail »

To jo no,ale zase je to pak uplně jiný auto,a u e39 je to opravdu rozdíl 100:1 :wink:
stallker

#18 Příspěvek od stallker »

FL lišty se dělají i s chromem, ale mají chromlinku vespod lišty a jsou v barvě. Nárazník jsem koupil starší originál s lištama s chromlinkou vespod a jak jsem psal, po úpravě nárazníku jsem tam nacvakal lišty s chromem nahoře z mého původního předface nárazníku a krásně pasují a ladí se zbytkem auta. Akorát jsem je všechny láknul, jako to je u po face.

Nevím jak je to s lištama bez chromu, ale s chromem je na autě mám.

Obrázek
Adam

#19 Příspěvek od Adam »

Vypadá to moc pěkně :), tak jsi měl pravdu. Já jsem ještě neviděl u faceliftového narázníku chromovou linku tak jsem si myslel, že se ani nedělala. Myslím že pofaceliftovej nárazník bude stejnej jak pro faceliftové lišty bez chromu tak s chromem. Každopádně to jde a díky :)
stallker

#20 Příspěvek od stallker »

A takhle vypadá s chromem po FL
Obrázek
Odpovědět