Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zasrane radio business e39 tour 98

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rzich
Klubové ID: 2009

#1 Příspěvek od rzich »

Hledal jsem ale podobnou zavadu sem nenasel.Radio hraje bez problemu v poloze jedna na spinacce.Po nastartovani hraje tak 5 vterin a vypne.Nekdy jsou videt stanice nekdy ne.Asi po 4 hodinach jizdy se zaplo a hralo zhruba vkuse 10 hodin(vracel jsem se do UK) ale dalsi den zase to same.BC display funguje normalne.Radio nekdy na chvily naskoci pri zmene odberu proudu-kdyz treba stahnu okno.V kufru jsem pobouchal vsechno-aspon myslim,kolem radia taky,kolem spinacky taky -zadna zmena.Vim ze pred rokem v v zime to taky delalo trosku neplechu ale ne az tak moc.Zima memu autu nesvedci svitiva i deaktivace niva- po zahrati dobre.Na konektory za radiem jsem se jeste nedival, na spinacku taky ne.
matej525
Klubové ID: 1947

#2 Příspěvek od matej525 »

cau, me radio pred par dny prestalo hrat uplne a nedeje se nic. najednou pri jizde. na displeji sviti akorat cas. mam presne to same (business 97). zkontroloval a prehazoval jsem vsechny pojistky, vyndal obe casti radia vepredu, odpojil, atd, porad nic. Vzadu v kufru jsem jeste nic nerozebiral, ale changer ani nevysune cedo.
rzich

#3 Příspěvek od rzich »

je to vlastne 98 ale myslim ze jeto naprosto fuk.Jak na potvoru doma se to chovalo celkem normalne.Doufam ze to nebude ve spinacce,menit se me teda rozhodne nechce.Ta elektrika se mi tam moc nelibi,jeste sem se nedopatral proc me sviti vystraha zarovky na znacce(to vlastne vim) ale proc je na svorkach mensi napeti nez na druhe svorce teda nevim.Kdyby tam napeti nebylo vubec,tak to chapu ale proc to dava asi polovinu-to fakt nevim.Buh vi pres jake obvody to jde k ten svorkam osvetleni SPZ......
Full5er

#4 Příspěvek od Full5er »

zkus odpojit a pripojit kabely od radio tuneru (pod vikem s rezervou). Melo by zacit hrat.
Taky mi to blbne, staci ale zabouchat na ten plast.kryt pres radio tuner a rozjede se.

Na zahranicnich forech je jako problem uvaden tzv. dry solder joint, coz je neco jako suchy spoj/pin na desce v tuneru..

Jinak co je zajimave,kdyz zvuk nefunguje (vsechno ostatni se zda ok,preharavani atd.) tak po nekolika pokusech o zapnuti/vypnuti zmizi v radio mode nazev stanice.. Ve chvili kdy pak vzadu boucham na ten tuner,tak sleduju BC a ve chvili kdy se napr. 88.2 zmeni na EVROPA2 staci vypnout zapnout a hraje vzdy! Samo od sebe vsak nezacne. musi se vypnout a znova zapnout..
Afri
Klubové ID: 2734

#5 Příspěvek od Afri »

nema to byt studeny spoj? to to staci akorat upravit pajkou.. dikybohu jediny studeny, co jsem mel byl na repru ve dverich..
stormer

#6 Příspěvek od stormer »

Dry Solder Joint. Přeložte si jak chcete..

Jde to přepájet. S troškou zručnosti. Pokud nenajdeš správný, přepájej znovu všechny piny!

viz.:

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f8/ ... nd-t10064/

http://www.bmwfanatics.co.za/printthread.php?tid=1453

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... 12&t=93000

Snad to někomu pomůže...
rzich

#7 Příspěvek od rzich »

Akorat..kde to najit?V prepazce pred rezervou nebo na boku?No az bude cas mrknu na to.Nekde pisou ze pod tim plastem s heverem a nekde v te prepazce......
matej525
Klubové ID: 1947

#8 Příspěvek od matej525 »

ja jsem to teda zatim vyresil - v kufru jsem hledal a nenasel nic krom changeru, ale vsim jsem si ze mi uplne chybela jedna pojistka vzadu (56) a 58 byla povytazena. asi ji vycvakl kanystr co mam u pojistek. tak jsem tam dal pojistku 15A a upeklo ji to, pak jsem tam dal 30ku a tu to taky upeklo (ma tam bejt 30) tak jsem odpojil handsfree krabicku, dal tam zase 15 a uz to funguje, i pote co jsem tam pripojil zpet to handsfree.. na slabsi pojistku. tak nechapu. asi mam uplne jinej problem, ale evidentne handsfree muze taky pusobit problemy.
rzich

#9 Příspěvek od rzich »

uz jsem promlatil cele auto a ani tuk.Proste to hraje a nehraje.Ted uz me to fakt zacina srat.Potrebuju radu od elektrikare protoze:nemyslim si ze najdu neco v kufru- mam auto bez TV a bez Navi.Radio sem rozdelal neco prepajel - zadny do oci bijici studenak tam nebyl a dela to porad to same.Do zdrojove casti sem se nedostal.V poloze klice jedna(napajeno jen baterii)hraje.po nastartovani za par vterin prestane.
Tak jestli tomu radiu nevadi mensi prepeti, jestli tam neni nejaka prepetova ochrana ktera uz nepracuje tak jak ma.Zkousel jsem promerit patici do radia na ktere je normalne neco kolem 12V(klic v poloze 1).Po nastartovani je tam je 13,6 a 14.5V zhruba.Mereno na dvou zdirkach proti cervenozelenemu plusovemu dratu, cisla zdirek asi nebudou podstatne.Tak me napadla ta ochrana.Rozdil napeti neni tak velky ale nevim.Nemam moznost si jine radio pujcit, tak to nemuzu zkusit jest;i je to opravdu jen radiem.
rzich

#10 Příspěvek od rzich »

Nebo jinak:Co je potreba k vymene horniho modulu ve kterem je radio(kazeta nebo cd player)?Je nutne to nejak sparovat s display modulem?
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Brátn Moderátor »

spárovat ho nutné není, jen to prostě prohodíš a potřeba k tomu není nic jen to rádio, pokud ho chceš mám kazetu za 600
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
rzich

#12 Příspěvek od rzich »

SZ
Odpovědět