Zdravím všechny,
mám v autě baterii 90Ah 720A a zajímalo by mě zda ji mohu zaměnit za 100Ah 830A (mám ji novou v garáži), zkrátka jestli se tim něco nepodělá. S původní baterií tak po dvou hodinách stání s modulem v zapalování a otevřenýma dveřma už auto nenatočím. Díky
Ak chceš predlžit zivotnost batérie tak si zmenu batérie chod nakodovať do BMW. V modeloch e60 je tento zápis už potrebný aby sa dobíjanie vedelo prispôsobiť "väčšej" batérii.
Tiež kto sa vážnejšie venuje autodiagnostike tak by to mal zvládnuť.
Dobrý den, ten to fakt je bohužel při výměně akumulátoru často opomíjen a u nás v autoservisu se s ním setkáváme téměř denně, když si majitelé vozů BMW mění akumulátory svépomocí . U všech novějších vozů BMW je nutné při výměně akumulátoru zapsat do řídící jednotky správy akumulátoru její výměnu a taktéž správně nakódovat dle počtu Ah. Výměna akumulátoru se provádí pod stálým napájením vozidla. Top-Car servis HAMPL.
TOPCAR píše:Dobrý den, ten to fakt je bohužel při výměně akumulátoru často opomíjen a u nás v autoservisu se s ním setkáváme téměř denně, když si majitelé vozů BMW mění akumulátory svépomocí . U všech novějších vozů BMW je nutné při výměně akumulátoru zapsat do řídící jednotky správy akumulátoru její výměnu a taktéž správně nakódovat dle počtu Ah. Výměna akumulátoru se provádí pod stálým napájením vozidla. Top-Car servis HAMPL.
Tak to jsem rád, že už to vím, ale to člověk si doma nemůže vyměnit ani blbou baterku:-D
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ano, je to přesně tak, jak to popsal Snejk. Vztahuje se to na všechny vozy, které jsou osazeny s iDrive. Týká se to některých vozů, zhruba od roku výroby 2002 výše. Všechno je v dnešních vozech složitější a tak došlo i na inteligentní řízení akumulátoru . Top-Car servis HAMPL.
TOPCAR píše:Ano, je to přesně tak, jak to popsal Snejk. Vztahuje se to na všechny vozy, které jsou osazeny s iDrive. Týká se to některých vozů, zhruba od roku výroby 2002 výše. Všechno je v dnešních vozech složitější a tak došlo i na inteligentní řízení akumulátoru . Top-Car servis HAMPL.
Jde to naprogramovat i něčím jiným, než ISTA/P nebo GT1?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic