Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34-přední výškové repro(připojení)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrykx

#1 Příspěvek od jerrykx »

Čau,
chtěl bych se zeptat, sehnal sem si přední výšky do dveří a nějak se mi nechce tahat kabel skrz dveře a napojovat to na přední repro, není tedy náhodou už ve dveřích nějaká příprava?která je třeba zapojená rovou i tak, že do ní jde jen signál výškový?.

Když už sme u těch konektorů a dveří, když sem sundal tapicírung na zadních dveří, tak sem tam našel dva nezapojené(nevyužité) konektory....el. okna mam, tak k čemu to tam je?el. roletky?

Předem dík :wink:
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

v přednich dveři už 100% výškáč bude, vždy tam je i v největším socialu....
takže ano napojit se mužeš... vyhybku ma dole v tom boxu basaku..
jerrykx

#3 Příspěvek od jerrykx »

Snejk píše:v přednich dveři už 100% výškáč bude, vždy tam je i v největším socialu....
takže ano napojit se mužeš... vyhybku ma dole v tom boxu basaku..
Promiň, ale nevim jestli jsem to tedy správně pochopil, ve dveřích už je tedy připravený konektor pro výšky?jenom zapojim a hraju?nebo musim natáhnout kabel od výš. repra krz konektor dveří k repráku u nohou?

Ještě sem si vzpoměl, vzadu(na platu) je taky připravená kabeláš pro výškové repro?abych se nemusel na hulváta napojovat na stávajcí repráky.
Tendr520i

#4 Příspěvek od Tendr520i »

Tam hraje roli víc faktorů. Vejškáč je od středobasu oddělen výhybkou s určitou dělící frekvencí a strmostí. Nevím jak to máš ty ve svém autě, ale já když koupil E34 Touring, bylo vepředu komponentní repro už z výroby. Středobas dole u nohou ještě před dveřma a výškáč u čelního okna v rohu palubky. Většina levných systémů, což tento sériový bezesporu je, je zapojena tak, že na výškáč je přiveden signál ořezaný jen kondenzátorem se strmostí 6dB na oktávu a s dělící frekvencí pro daný výš. reproduktor. V praxi to znamená, že když vyměníš výškový reproduktor za jiný, bude to hrát, ale dělící frekvence nemusí být správná pro tvůj typ výškového rep., takže může vzniknout díra nebo naopak špička na určitých frekvencích. No a mimo těhle akustických problémů hrozí ještě elektrické, tím myslím spálení vejškáče v případě, že dělící frekvence bude pro nový vejškáč příliš nízká. Proto bych nedoporučil měnit pouze výškáč nebo středobas, ale rovnou koupit celý komponentní systém s výhybkou přímo spočítanou a vyladěnou pro tu kterou sadu reproduktorů.

Jinak origo repro je v E34 hrůza, za cenu okolo 3k za repro lze přednes dostat úplně někam jinam. Jasný je, že to chce taky kvalitnější head unit než ten co tam od výroby nacpali...
jerrykx

#5 Příspěvek od jerrykx »

Tendr520i píše:Tam hraje roli víc faktorů. Vejškáč je od středobasu oddělen výhybkou s určitou dělící frekvencí a strmostí. Nevím jak to máš ty ve svém autě, ale já když koupil E34 Touring, bylo vepředu komponentní repro už z výroby. Středobas dole u nohou ještě před dveřma a výškáč u čelního okna v rohu palubky. Většina levných systémů, což tento sériový bezesporu je, je zapojena tak, že na výškáč je přiveden signál ořezaný jen kondenzátorem se strmostí 6dB na oktávu a s dělící frekvencí pro daný výš. reproduktor. V praxi to znamená, že když vyměníš výškový reproduktor za jiný, bude to hrát, ale dělící frekvence nemusí být správná pro tvůj typ výškového rep., takže může vzniknout díra nebo naopak špička na určitých frekvencích. No a mimo těhle akustických problémů hrozí ještě elektrické, tím myslím spálení vejškáče v případě, že dělící frekvence bude pro nový vejškáč příliš nízká. Proto bych nedoporučil měnit pouze výškáč nebo středobas, ale rovnou koupit celý komponentní systém s výhybkou přímo spočítanou a vyladěnou pro tu kterou sadu reproduktorů.

Jinak origo repro je v E34 hrůza, za cenu okolo 3k za repro lze přednes dostat úplně někam jinam. Jasný je, že to chce taky kvalitnější head unit než ten co tam od výroby nacpali...
Dík za vyčerpávajcí odpověď, ale na tuto jsem se vůbec neptal :D Prostě mam v autě origo "soundsystem" a chci připojit origo přední výškové repro(ty trojůhleníčky u zrcátek) a chci se zeptat, zdali je na ně nějaká kabeláž(příprava ve dveřích)?
Tendr520i

#6 Příspěvek od Tendr520i »

Hmm, tak jsem tě asi špatně pochopil, myslel jsem, že jsi sehnal nějaký uni vejškáče a ty tam chceš dobastlit.... Ale jak už jsem psal, já měl v Touringu origo výškáče v palubce a o tom, že by měly být na trojůhelníčkách u zrcátek nic nevím...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

ale tak to reknu ne.... a ne ze chci pripojit vyskace... uz od nejvetsiho socialu tam mas v zakladu v origu stredobas dole a vyskac v palubce... uz tady mi prijde tvuj dotaz mimo... ale tak mas rict ze si dokoupil trojuhelniky to je totiz uplne jina... to pak ano, vyskace se z palubky stehuji do dveri a na palubku se davaji reproduktory stredove a mas trojpasmo.....
kabelaz na to na 95% neni a musis pekne na prasaka i kdyz nevim co si pod timhle pojmem predstavujes original je to napojene uplne stejne... jen musis k tomu trojuhelniku dat kondenzator pokud uz v nem neni a k tomu stredu pak taky... nejlip pouzit ten z tech vysek co je v palubce... vzdycky je prilepenej z druhy strany....
vzadu taky neni priprava a plati to same... paralelně na basak s kondenzatorem... idealne s tim co tam origo uz je prihnedlej k tomu repraku...
neni na tom moc co vymejslet. stejne je to jen uz tkova designovka lip to hrat nebude dokud nevymenis radio a repraky...
jerrykx

#8 Příspěvek od jerrykx »

Snejk píše:ale tak to reknu ne.... a ne ze chci pripojit vyskace... uz od nejvetsiho socialu tam mas v zakladu v origu stredobas dole a vyskac v palubce... uz tady mi prijde tvuj dotaz mimo... ale tak mas rict ze si dokoupil trojuhelniky to je totiz uplne jina... to pak ano, vyskace se z palubky stehuji do dveri a na palubku se davaji reproduktory stredove a mas trojpasmo.....
kabelaz na to na 95% neni a musis pekne na prasaka i kdyz nevim co si pod timhle pojmem predstavujes original je to napojene uplne stejne... jen musis k tomu trojuhelniku dat kondenzator pokud uz v nem neni a k tomu stredu pak taky... nejlip pouzit ten z tech vysek co je v palubce... vzdycky je prilepenej z druhy strany....
vzadu taky neni priprava a plati to same... paralelně na basak s kondenzatorem... idealne s tim co tam origo uz je prihnedlej k tomu repraku...
neni na tom moc co vymejslet. stejne je to jen uz tkova designovka lip to hrat nebude dokud nevymenis radio a repraky...
Dík, to sem chtěl vědět. Jo to sůvko origo mi na začátku unilklo :? to se omlouvam
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

mno ono to vypadalo jak když v tom aute zadne vyskove repro nemas a ted si jej koupil.... to proste nedavalo smysl... protoze tam vzdycky nejakej vejskac je at je to co je to...
radokrno

#10 Příspěvek od radokrno »

Nějaké info o těch výškových reproduktorech,které jsou v palubce u předního okna v rozích, bych od vás potřeboval...potřebuju sehnat jiné.E-34
rozměr výkon atd...nejvhodněji sehnat...???díky
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

no tak je tam 8 ohm,ale porád nevim ten rozměr jak mám měřit,jestli se to měří od děr pro šroubky nebo jen membrána...
koupil bych origo ale nevim kde je objednat a řekl bych že cena bude vysoká,a to je zbytený ..kdybych měl ty parametry od někoho napsané tak už by se dalo shánět něco adekvátního takhle nevim co koupit.
Odpovědět