Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW e34 tds, prosím o vysvětlení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lama-e34

#1 Příspěvek od lama-e34 »

Zdravím, obracím se na Vás s prosbičkou o vysvětlení, jakou fuci mají ty dva válečky ukryté pod krytkou velde startovací pomocné kostky v motorovém prostoru? Mám e34 525 tds touring v automatu, z ničeho nic mi v nich začalo chrčet, jsem tím znepokojen, nevím ani k čemu to slouží a v chytrých knížkách nikde ani o tom zmnínka, pls, prosím o hlep, Co to je a k čemu ty dva válečky slouží, vypadají jako dva kondíky, , jediné co je na nich je bosch. Rozebírat se mi to nechce, abych zjistil označenía dohledal co to tedy skutečně je. Spíše mi vadí to chrčení, které se ozývá, když začnu žhavit. :(

pls o lamské vysvětlení, díky moc.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Myslíš něco takového ?

Obrázek

Tak to jsou elektromagnetické ventily topení a ty za provozu cvakají, protože mají jen dvě polohy. Otevřeno - zavřeno a regulace topení se děje změnou časového intervalu, kdy jsou otevřené a kdy jsou zavřené.
lama-e34

#3 Příspěvek od lama-e34 »

mno u mne vypadají takto, jsou velde pojistkové skříně , pod ní je pomocná startovací kostka.

Obrázek

omlouvám se za námrazu, ale máme tu -26°C :evil:
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#4 Příspěvek od Holly Moderátor »

To sou voni :wink:
lama-e34

#5 Příspěvek od lama-e34 »

Mno dobře, ale podle mne by nemělo v nich při žhavení chrčet. Když jsem měl předchozí TDS-o , tak mi to v zimě nedělalo. :?

Jako by byly v pasti, a nevěděli, jastki mají být otevřené, či zavřené, že zacvakají to bych bral, ale tohle je divný zvuk. Větrák, topení a pod jsou vypnuté , veškeré žrouty proudu nechávám ve stavu off při startu , předchozí majitel tam měl bastl na automatické rozsvícení světel, nevím proč to tam dával, ono žhavit a při tom svítit je trochu postavené na kedlubnu. Zbytečný odběr navíc.

Mno abych pravdu řekl, tak mi kolísá teplota, když není motor v tahu, prostě na volnoběh padá, vypadá to, jako by to bylo zavzdušněné, jakmile auto dostanu na pár dnů na dílnu, budu muset se na to podívat. nemůže to dělat taky proto tu neplechu?
Johaaan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Johaaan »

to mas zase v prdeli termostat kdyz kolisa teplota.vymen a bude klid, ja udelal a teplota leto/zima drzi porad temer ve stejnym miste, hne se tak o 1-2 milimetry, coz asi ty neresis..
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

to že v tom cvaká a vrčí po otočení klíčkem je v pořádku, že ti padá teplota je termostat je dvou činný, měl jsem to taky kup, ale pořádnej nebo origo jinak budeš na tom samém, mám s tím vlastní zkušenost kupoval jsem totiž dva.
jiriqq

#8 Příspěvek od jiriqq »

Jo, v E34 benzin jsem mel podobny problem. Pred nastartovanim s klickem v poloze 1 se mi ozyvalo dost hlasite stebetani z tech dvojcat. U me byl problem, ze jsem mel malo chladici kapaliny. Malo jakoze fakt malo - uteklo mi to pres vadnej chladic a v nadobce zbylo jen na dne.. Po doliti a po 500km to prestalo delat. Po vymene chladice mi to taky delalo chvilku kraval. Ted vse ok, pred startem ticho a auto topi normalne, ovsem s topenim jsem problem nemel (aut. klima). Takze za me: malo vody, nebo zavzdusneny okruh.
lama-e34

#9 Příspěvek od lama-e34 »

Díky moc za radu, a hlavně za vysvětlení, termostat už jsem objednal. Tak jakmile dorazí, vrhnu se na něj.

Topení topí jak má, tak se tím zatím nebudu znepokojovat, začalo to dělat až při těch výyvech teplot, uvidíme, zda-li to nezmizí až bude tepleji.
Odpovědět