Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M5 E39, výměna volantu, navigace apod

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Diffusion »

Zdravím vás

Potřeboval bych radu ohledně předělání některých interierových věcí v M5 E39 registrace leden 1999
Jedná se mi o to, jak je to s výměnou sportovního třírameného volantu z vezre před faceliftem na verzi po faceliftu?
Je potřeba nějaká odbornější motnáž čí zásah kterým se volant upraví, či je to pouze otázka sundání a nandání?
Taky by mne zajímalo jak je na tom potom funkčnost multifunkčního volantu, jestli je třeba konektory nějak upravovat tak aby vše fungovalo jako na starém volantu. (rádio, tempomat apod.)

Stejná otázka se týká výměny staré navigace za verzi po faceliftu?
Bude vše fungovat tak jak má, např. TV tuner, DSP apod?

Popřípadě pokud někto má nové tříramínko a tuto navi tak koupím.

Díky za informace.
vikita

#2 Příspěvek od vikita »

taky by mě to zajímalo, nemá navíc někdo na prodej tu novější? (+ jak je složité ji vyměnit - jestli se jedná jen o plug and play nebo to chce káble navíc) díky :-)
pindour
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pindour »

Pokud se dělá přestavba z MK2 na MK3,4 musí se akorát přidat připojení na anténu GPS....Pokud z MK3 na MK4, tak tam jde akorát o přepojení..
Vše by mělo fungovat bez problému, jen pokud ponecháš starý TV modul, bude ukazovat na novějším displeji (16:9) pouze 4:3
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Diffusion »

Díky za informaci.
Jak poznám, že mám Mk2 či Mk3?
Chápu tedy správně, že když mám aktuálně v autě jak GPS anténu, TV tuner, DSP hifi system a malý monitor, tak stačí vyměnit monitor za 16:9, zapojit do stávajících konektorů a mělo by to všechno šlapat vč. palubního počítače?
Odpovědět