dnes se nám vtipným způsobem podařilo spravit xenonový trafo 5DV 007 760 originální od hella jednoduše odpájením a kondíku vevnitř a opětovným připájením zpět )
světlo dělalo to, že se nechytalo úplně dobře s 6000k žárovkou (málokdy na první a na druhý, většinou třeba na pátý až desátý pokus o rozsvícení). Zvláštní je, že s 4300k to jelo v pohodě pokaždé.
Kondík má takovou trochu rozšklebenou na boku tu izolaci, jinak v pohodě.
Dal jsem na jednu E46 1500mikroF před konektor na kabel ,protože při zapnutí světel tam teklo ve špiče 17A a napětí kleslo na necelých 6V.Vnitřní kondík v měniči ko.
tak "oprava" moc dlouho nevydrzela - zase to dela to samy. netusis co to davaji za kondik-parametry do toho menice? ze bych zkusil koupit jinej a vymenit... tobe se to definitivne vyresilo tou instalaci dalsiho kondiku na vystup?
dik
magorcondoria píše:Dal jsem na jednu E46 1500mikroF před konektor na kabel ,protože při zapnutí světel tam teklo ve špiče 17A a napětí kleslo na necelých 6V.Vnitřní kondík v měniči ko.
Nebylo to moje auto.Mám předřadníky Hella, zatím ok.Kondík co by tam pasoval se ti bude špatně shánět,už jenom rozměrově.Musí být odolný velkým nabíjecím proudům a nejlépe na 105°C s lepším utěsněním.Kapacita od 450 do 1500mikro Farad .Napětově lepší na 35V.Zvol podle toho jaký tam byl.
nevim jaky tam byl prave - neni na nem nic napsane a nejsme schopni sehnat datasheet. objednal jsem na ebayi nove trafo.... ten kondik na vstup 1500uF jsem pridal a mozna to svitilo lip ale stabilitu rozsveceni to nezlepsilo
Nemáš náhodou jen vadnou výbojku, když to předtím nedělalo ? To zjistíš jednoduše, jen prohoď výbojky a zkus to nebo s tím chvíli jezdi. Když to bude dělatna té samé straně, je chyba až za výbojkou, když na druhé, je výbojka KO:
Pokud je výbojka na odchodu, tak se takhle může projevovat, že nastartuje až na poněkolikáté.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
tyjo tak sem vymenil tu zarovku a vypada to v pohode... no tak ja fakt nevim, to je demence. rikam si jestli sem celou dobu jen nemel spatnou zarovku? no to snad ne no kazdopadne dik
Podle mě jsi měl od začátku špatnou výbojku a "opravils" nějakej kondík, kterýmu třeba ani nic nebylo
Výbojka když je na odchodu, tak se může projevovat tak, že občas se rozsvěcuje normálně a občas ne.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Poly ve vybojce musi byt dobre odizolovane, proto tam je takova neobvykla patice. Staci mit spatne nasazeny konektor a casem se ten plast zacne sypat v dusledku probijeni. Proto vybojka nejdriv chyta napodruhe, napotreti a pak az se ji zachce, anebo vubec.
- Mimochodem mne se to stalo proto, ze mam vysypanej stelovaci prvek na samonivelaci svetel. Cocka kmitala, kmitala, az se povolil konektor a vybojka sla kourit
jestli myslis ty svetlesedy plastovy "tycky" tak ty mam taky rozlamany... nevis jestli se to da nekde snadno sehnat? idealni by bylo asi z nejakyho svetla ktery je rozbity ale tyhle plasty ma ok...
Axel píše:Poly ve vybojce musi byt dobre odizolovane, proto tam je takova neobvykla patice. Staci mit spatne nasazeny konektor a casem se ten plast zacne sypat v dusledku probijeni. Proto vybojka nejdriv chyta napodruhe, napotreti a pak az se ji zachce, anebo vubec.
- Mimochodem mne se to stalo proto, ze mam vysypanej stelovaci prvek na samonivelaci svetel. Cocka kmitala, kmitala, az se povolil konektor a vybojka sla kourit