Chci koupi zřejmě E39 530d jenže sem zaslechl a dočetl že ty jejich převodovky jsou nic moc hlavně ty s tip tronikem. Nějaké rady a zkušenosti ohledně E39 bych uvítal sam mám e36 tak se v nich ještě moc nevyznám
Oni se jiné automaty než s tiptronikem do 530D nedávaly.Ty převodovky jsou nejslabší a nejdražší BOD toho auta.Pokud chceš funkční auto tak si to kup v benzínu.
Projdi si fórum pětek, je tu dost informací, i já jsem takhle čerpal, než jsem koupil. Původně jsem chtěl 530d v automatu, po zkušenostech některých členů tohoto klubu jsem si koupil manuál.
Samozřejmě, že i manuál má své nevýhody, ale případné opravy nejsou finančně tak nákladné jako u automatu, který údajně v 530D není z té nejlepší kuchyně co BMW umí.
KUBBACHER píše:Projdi si fórum pětek, je tu dost informací, i já jsem takhle čerpal, než jsem koupil. Původně jsem chtěl 530d v automatu, po zkušenostech některých členů tohoto klubu jsem si koupil manuál.
Samozřejmě, že i manuál má své nevýhody, ale případné opravy nejsou finančně tak nákladné jako u automatu, který údajně v 530D není z té nejlepší kuchyně co BMW umí.
Jestli se automat u 3.0d sere nevím,ale vím že finančně je to s manuálem skoro stejný,protože když je pak potřeba udělat komplet spojku i se setrvákem,je to skoro stejná pálka jak repas automatu...
To víš že jo, klidně vem automat, pokud páka nevibruje, nekope to při řazení a není při zařazení D a R větší prodleva, tak ti ještě dlouho vydrží, pokud se k němu budeš dobře chovat.
Kail píše:Jestli se automat u 3.0d sere nevím,ale vím že finančně je to s manuálem skoro stejný,protože když je pak potřeba udělat komplet spojku i se setrvákem,je to skoro stejná pálka jak repas automatu...
e39 je super auto, ale zrovna ta 3.0d umí pěkně poškádlit, sám si tím teď procházím. když přehlédnu všechny ty mušky, tak je to super auto z perfektním podvozkem, motorem a nepřekonatelným zvukem(myslím tím na naftu). taky výbava je úplně někde jinde než u trojky nebo ostatních aut. každopádně pokud budeš kupovat vem si někoho kdo tomu fakt rozumí. na druhou stranu jsem ted poznal super opraváře:-)
nikdy sem automatu zastance nebyl vzdy jen manual. a reknu ze manual je voprus kolona a silim s automatem si kolonu uzivam a cestovani snim to zbytecne prerazovani no.ale stejne vyber podle sebe.ber to tak muzes koupit manula a posere se ti turbo vstriky nebo neco a je to v pici.zalezi na zrovna koupenem a aute .preju dobrej kup!!!