poté co jsem identifikoval několik problémů které jsem tady přes forum nedokázal vyřešit jsem zašel na diagnostiku, kdy dotyčný má pouze diagnostiku, v BMW se nevyzná a nelegální praktiky nezná

Nicméně trápilo mne toto:
- samovolné resetování čidla venkovní teploty
- svítící výstraha závady na obou zadních světlech
- nemožnost spárovat DO na klíči s vozem (šlo to jednou z 10-ti případů a poté se to zase "rozpárovalo").
Nicméně diagnostika odhalila, zcela nečekaně, stočení km, s tím jsem byl smířen již při koupi, tak to prostě je. Nicméně našel mi tyto závady:
131- výstup signálu na tacho - zvukové upozornění závada
139 - gong 3 závada
148 napájení koukačky alarmu - přitom funguje bez problémů
004 svorka 15R vadná - setkal se s tím někdo?
0F - řídící jednotka - reset řídících jednotek
10 - klíč - identifikace chybná
13 - klíč 2 kod výměny, toler. zvýšena
Navíc každý budík vykazoval nesmysly - tachometr přes tisíc km/h, a další budíky které procházel všechny vykazovaly nesmyslné fyzicky nemožné ukazatele. Dotyčný mně upozornil že závada může být na nějaké jednotce, a nebo jeho dohad, někdo neodborně přetáčel KM tím že přehrál nějaký SW a teď blbnou budíky.
Vůz funguje normálně, spotřeba normální, motoricky funguje bezvadně, budíky ukazují normálně,jen ta elektronika mně zlobí a jelikož se chystám na dovolenou tak toto potřebuji vyřešit ať nezůstanu někde vyset.
Proto se chci zeptat, setka se s tímto někdo a jaký je lék? Jde to opravit nějakým resetem, přehráním SW zpět (údaj v KM mi na palubovce opravdu vadit nebude), je možné že je někde něco odpojeno? (předchozí majitel to ťukl na pravý zadní bok kde je veškerá kabeláž a pojistky na touringu, tak třeba něco nedopojil nebo nezapojil).
Díky všem za rady, klidně napište i radu pokud si víte rady i jen s jedním jediným problémem, díky.