koukal jsem se do servisní knížky mého 523i 97' a výměna oleje v manuální převodovce má být prováděna každou druhou inspekci II . Olej v diferenciálu dokonce vůbec, jen kontrola (což je ale podle mně hloupost)
Servisní intervaly jdou po sobě takto : 1. výměna oleje 2. Inspekce 1 , 3. výměna oleje, 4. Inspekce II. 5. Olej, 6. Inspekce 1. , 7. olej, 8. Inspekce II.
Takže podle tohoto schématu by se olej v převodovce u běžné e39 před facelift měl měnit po cca. 120 tisících km, při předpokladu 15tkm /každá prohlídka.
Diferenciál a převodový olej se mění častěji a hlavně při 1. prohlídce po nákupu nového auta u M. modelů.
Takhle je to v servisce, otázka je jaká jsou doporučení z praxe. Hlavně pokud auto řadí špatně , ztěžka, něco drhne či řazení působí nepřesně, něco je v nepořádku. Mně auto řadí velmi hladce, bez obtíží i studené, ale taky se chystám na výměnu . Mám najeto tak málo, že výměna ještě nikdy neproběhla a 13 let starý olej v převodovce asi není to pravé

. To samé jako s původními letními pneu. Ted jsem vyměnil za nové a rozdíl je znát docela dost v komfortu i trakci.