Mám takovej technickej dotaz chcu nějak pořešit xenony na e34 teď tam jsou HIDky a poslední dobou hodně lidí mělo problém s policajtama tak to chcu pořešit nějak trošku líp a jediný co mě napadá dát tam origo xenon světla z e32, ale nevím co všechno je potřeba poladit jestli stačí koupit komplet světla nebo se musí sehnat ještě něco jinýho.
euromen píše:hlavně potřebuješ automatický naklánění světel..tudíž snímače na nápravu..
Není také náhodou ještě potřeba k automatickému naklánění světel potřeba ostřikovače nebo stěrače světel? Nejsem si úplně jistý, ale myslím si, že ano.
Marten píše:Proč musí být na xenony ostřiky?? Ne že bych to chtěl zpochybňovat jenom mě to prostě zajímá.
xenon je studené světlo tak že není schopný v zimě a sněhu odtát sníh ze světla.
a nebo i jine necistoty , xenon je na to nachylnejsi jako obyc halogen
jinak vim ze do trici se daji nabastli xenony z E38 (cocky) a pak uz jenom teoreticky sehnat sklo ktery ma na sobe vyrazenou homologaci pro xenony (ano vcera me za to brali a studoval uplne vsechny faktory ) a pak ostriky a funkcni naklapeni a vpodstate by se to melo tvarit naprosto legalne
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Marten píše:Proč musí být na xenony ostřiky?? Ne že bych to chtěl zpochybňovat jenom mě to prostě zajímá.
xenon je studené světlo tak že není schopný v zimě a sněhu odtát sníh ze světla.
a nebo i jine necistoty , xenon je na to nachylnejsi jako obyc halogen
jinak vim ze do trici se daji nabastli xenony z E38 (cocky) a pak uz jenom teoreticky sehnat sklo ktery ma na sobe vyrazenou homologaci pro xenony (ano vcera me za to brali a studoval uplne vsechny faktory ) a pak ostriky a funkcni naklapeni a vpodstate by se to melo tvarit naprosto legalne
Funkční ruční ovládání naklápění světel není totéž jako automatické naklápění světel, proto si troufám tvrdit, že do E30 xenony určitě legálně nelze namontovat, ale nechám se rád poučit, protože jsem o tom kdysy také uvažoval.
tak legalni to nikdy nebude psal ze by se to tak melo jenom tvarit automaticke naklapeni svetel meli az auta po roce 96 kdy by snimace umisteny na naprave coz e30/32/34 neni ze
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
MattyX píše:tak legalni to nikdy nebude psal ze by se to tak melo jenom tvarit automaticke naklapeni svetel meli az auta po roce 96 kdy by snimace umisteny na naprave coz e30/32/34 neni ze
U E30 to legálně nejde, to je jasné, ale co třeba E34 s nivoregulací, tam by to mohlo projít.
nejlepsi reseni nesvitici kary je: jděte do elitu a kupte si tam od DEPA nový potkávačky, vyjdou na litr kus s daní, i za míň, pokud znáte někoho, kdo tam má slevy. když se vysvítěj tak zahodit a nový, lepší nez bosch za 4,2K...