Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Můžu seškrábat rozměr pneu?
Pomalu dojíždím zadní pneu, klasický rozměr 235/45 r17 na 8" discích. Mám ještě navíc dva stejné 10" disky na které bych mohl dát 265/40 r17 (mají téměř stejný obvod), ale nemám je v TP.
Říkal jsem si, že bych pro jistotu z pneumatik seškrábal rozměry pneumatik. Je povinnost mít na pneu napsaný rozměr? A co mi hrozí když tam nebude? Omlouvám se jestli to tu někdo řešil, ale nenašel jsem to.
Říkal jsem si, že bych pro jistotu z pneumatik seškrábal rozměry pneumatik. Je povinnost mít na pneu napsaný rozměr? A co mi hrozí když tam nebude? Omlouvám se jestli to tu někdo řešil, ale nenašel jsem to.
-
- Klubové ID: 111
Myslím, že to nemusíš řešit, prostě to tam dej a je to. Policie při běžný kontrole nezjistí nic, protože s sebou velký TP stejně nevozíš. A na technickou tam dáš buď to co tam ná být a nebo třeba zimáky. Já když přijel na technickou tak jsem měl taky jiný kola a technik mi říkal: " mám tě kvůli tomu vyhodit, když si to tam stejně dáš zpátky až přijedeš domů"
Je, ale potřeba padnout na rozumnýho chlapa. A možná pokud to není žádný extrém, tak si toho spíš nikdo nevšimne než když tam bude vodrápaný kolo 

-
- Klubové ID: 1473
- Kontaktovat uživatele:
to je sice pravda,ale-opravte me pokud se mylim-pokud nejaka technicka specifikace na aute nesouhlasi s udaji v TP, v tomto pripade jiny rozmer pneu, da se vozidlo posuzovat jako technicky nezpusobile provozu. A pokud se stane nehoda kdokoli si toho vsimne (nemusi ale..) tak je to v pr... a z povinneho ruceni se nic nezaplati. Alespon to jsem si vzdy myslel.
-
- Klubové ID: 1735
- Kontaktovat uživatele:
-
O STK nejde, mám i 8" se správným rozměrem + sadu zimních. Ty 10" kola vypadají opravdu dost šíleně... ale jde mi o tu pojistku. Teoreticky, kdyby byl problém, záleželo by to asi dost na právnících a znalcích. V TP sice tyhle gumy oficiálně nejsou, ale jiné stejné auto to v TP může mít... Pak je otázka, jestli je auto technicky nezpůsobilé, nebo je nezpůsobilý jen technický průkaz
Vrtá mi to hlavou, je mi líto tam ta kola nedat, vypadá to dokonale. A nebo neměl by někdo zájem o originálních bmw 6 kol? 4x8" R17 a 2x 10" pavučiny s leštěným límcem.

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měl na autě v zadu sice jen 265/17 a v techničáku to zapsaný nebylo. Žádný problém s tím nebyl. Pokud do někoho nabouráš tak pojištovna neprohlíží viníkovo auto (pokud ovšem neuplatňuješ havarijní pojistku) ale vozidlo poškozeného. Takže v tom bych nějaký velký problém neviděl, ale může to být individuální, že..
-
K provozu auta na pozemních komunikacích opravňuje platný TP (a údaje v něm zapsané),tudíž třeba TZ může mít také každý,ale pokud není zapsané,asi by jsi ho mít neměl. Souhlas s tím,že pojišťovna zkoumá auto (a pneumatiky důkladně,sám jsem čerpal) požkozeného a ne viníka. Ovšem,případ kdy by došlo třeba ke zranění osob a věc šetřila PČR,tak si v loji,protože tam už se zkoumá stav obou vozidel a pořizuje se i fotodokumentace,kterou si pojišťovna požkozeného ráda vyžádá. A co si budeme povídat,na tyhle sport-tuzing úpravy jsou dost alergičtí.
Zdarec pánové,minulý týden stavěli mou manž. policajti,a závěr byl takový,5xx,M technic komplet,- nemám u origo lamp HELLA s XENO,ostřikovače,alu 18! tam nemaj co dělat nejsou zaps. ve velkym TP,a folie nemaj ( přední skla ) 75% propustnost. Takže pokuta za 500,-, tak jak jsem se vrátil z Německa,sepsal jsem stížnost na pány policisty,at z toho taky něco maj.ostřikovače (pouze trysky) jsem domontoval, a Nyní jsem se rozhodl že si dám konečně na auto mé 19" SCHNITZERY ,na které jsem si sehnal certifikát TUV - originál z německa,a půjdu to zapsat na Dopravku,(když už jsem tam jak doma) KDYŽ UŽ TAK UŽ !!! a můžou mě políbit. .....

- jarda
- Klubové ID: 1426
Na fórech se pořád dokola točí dva názory:
a) auto není způsobilé a tudíž Ti pojišťovna nemusí zaplatit
b) když Ti pojišťovna nechce nic zaplatit, musí dokázat že auto opravdu nebylo způsobilé, nejen z definice.
Ještě jsem neviděl že by některou z těchto variant někdo z vlastní zkušenosti potvrdil nebo vyvrátil.
b) když Ti pojišťovna nechce nic zaplatit, musí dokázat že auto opravdu nebylo způsobilé, nejen z definice.
Ještě jsem neviděl že by některou z těchto variant někdo z vlastní zkušenosti potvrdil nebo vyvrátil.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Moderátor
- Klubové ID: 510
Pokud máš stejné disky tak je v případě pojistné události přehodíš za ty správné ještě než přijde likvidátor.Navíc ten rozměr můžeš obrousit třeba šmirglem,pneumatice tím neublížíš.Pokud by se někdo divil,tak můžeš říct že sis to odřel nechtěně o obrubník.
Na druhou stranu proč tam chceš mít tak široké pneu? Jízdní vlastnosti se tím nezlepší,zvětší se tím jenom valivý odpor.
Na druhou stranu proč tam chceš mít tak široké pneu? Jízdní vlastnosti se tím nezlepší,zvětší se tím jenom valivý odpor.
-
- Klubové ID: 111
To je pravda, ale dle mého názoru je pak uplně jedno jestli tam rozměr je nebo není, v případě pojistné události na to přijdou tak jako tak.xdentist píše:to je sice pravda,ale-opravte me pokud se mylim-pokud nejaka technicka specifikace na aute nesouhlasi s udaji v TP, v tomto pripade jiny rozmer pneu, da se vozidlo posuzovat jako technicky nezpusobile provozu. A pokud se stane nehoda kdokoli si toho vsimne (nemusi ale..) tak je to v pr... a z povinneho ruceni se nic nezaplati. Alespon to jsem si vzdy myslel.
-
Trochu jsi to možná nepochopil,jde o to,kdyby jsi nehodu způsobil TY jakožto viník a nesouhlasil stav vozu s technickým průkazem. Pojišťovna by to požkozenému samozřejmě vyplatila,ale ráda by pak podojila i tebe (aby to nešlo jen z její kapsy). Jistě,když se lidi dohodnou a není u toho PČR,pak není co řešit,sundáš z auta to,co tam nemá být,pokud by snad chtěli vidět i tvoje (což se nestává). Jenže stačí,aby třeba ta paní,co ti nedala přednost začala tvrdit,že jí bolí po nárazu hlava a musí k lékaři a šetření přes benga se nevyhneš a tam se posuzuje tzv. technický stav a způsobilost obou vozidel.Na fórech se pořád dokola točí dva názory:

- jarda
- Klubové ID: 1426
Já jsem to pochopil... u toho cos napsal opět narážíme na tu samou otázku - může pojišťovna neplatit / dojit jen proto že ta kola nejsou v techničáku a auto je tudíž z definice nezpůsobilé, nebo musí dokázat že na Tvůj typ auta opravdu nepatří? Rozumové argumenty pro obě strany známe, chybí ale zkušenost z praxe.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
-
- Klubové ID: 1858
- Kontaktovat uživatele:
dopsani pneumatik do velkeho TP stoji tusim 50 kc ... ja si tam take nechal dopisovat jiny rozmer a nemel jsem s tim problem. Podle jakych tabulek to muzou dopsat to vsak nevim ...
Pri bezne kontrole ti policista opravdu nic nedokaze ze mas jiny rozmer pneumatik. To pochopitelne nemuze vedet, kdyz je to ve velkem TP. Jinak by jsi je samozrejme nemel mit. Auto tak neni zpusobile pro provoz, kdyz je nemas uvedeny ... A proto kdyz se vysekas enbo do nekoho napalis, tak mas problem ty, kdyz se na to prijde ...
Pri bezne kontrole ti policista opravdu nic nedokaze ze mas jiny rozmer pneumatik. To pochopitelne nemuze vedet, kdyz je to ve velkem TP. Jinak by jsi je samozrejme nemel mit. Auto tak neni zpusobile pro provoz, kdyz je nemas uvedeny ... A proto kdyz se vysekas enbo do nekoho napalis, tak mas problem ty, kdyz se na to prijde ...
Pri bezne kontrole ti policista opravdu nic nedokaze ze mas jiny rozmer pneumatik. To pochopitelne nemuze vedet, kdyz je to ve velkem TP.
Tak to se mílíš kamaráde.Stačí aby si vylustroval auton vysilačkou přes operačního a ten mu řekne uplně všechno.
Stejně tak to je když někomu končí technická a má na známce datum např. 3/11 .Tak si říká "mám na to celý měsíc".Ale v TP je přesné datum např.5.3.2011 no a tudíž šestý den v tom měsíci už jezdí bez technické.Pak se stane průser a dytyčná osoba pak čumí jako puk,když pojištovna nechce vyplatit škodu.
Tak to se mílíš kamaráde.Stačí aby si vylustroval auton vysilačkou přes operačního a ten mu řekne uplně všechno.
Stejně tak to je když někomu končí technická a má na známce datum např. 3/11 .Tak si říká "mám na to celý měsíc".Ale v TP je přesné datum např.5.3.2011 no a tudíž šestý den v tom měsíci už jezdí bez technické.Pak se stane průser a dytyčná osoba pak čumí jako puk,když pojištovna nechce vyplatit škodu.

-
Tak pojišťovna nemusí a nebude dokazovat,jestli ta kola (ale klidně folie,tažný,motor...) podle výrobce můžeš mít nebo jestli se na nich běžně jezdí třeba v Holandsku,směrodatnej je TP a dotyčný auto. Má to každá ve všeobecných podmínkách (přečti,najdeš to tam) a těžko bude dělat v praxi vyjímky.může pojišťovna neplatit / dojit jen proto že ta kola nejsou v techničáku a auto je tudíž z definice nezpůsobilé, nebo musí dokázat že na Tvůj typ auta opravdu nepatří?
-
- Klubové ID: 1858
- Kontaktovat uživatele:
libovka píše:Pri bezne kontrole ti policista opravdu nic nedokaze ze mas jiny rozmer pneumatik. To pochopitelne nemuze vedet, kdyz je to ve velkem TP.
Tak technickou si bezne lustruji pres dozorci sluzbu, kdyz potrebuji zjistit den to neni problem, pojisteni treba nezjistim ...
Kola tez nezjistim, nevim dke jsi na tom byl, zadny takovy system nam to neumoznuje. Zadne rozmery pneu v systemu nejsou a tudiz je zadnym zpusobem nezjistim.
Pokud tam jsou pneu, ktere tam nemaji byt vetsi rozmer atd, tak jediny co policista muze udelat je, ze to nafoti a oznami prislusnemu spravnimu organu, ktery pak tu vec projedna
-
- Klubové ID: 2029
- Kontaktovat uživatele:
<---libovka píše: Tak to se mílíš kamaráde.Stačí aby si vylustroval auton vysilačkou přes operačního a ten mu řekne uplně všechno.

a) nesmysl
b) I. stupeň základní školy "mílíš se"
http://www.adam.websnadno.cz/vyjmenovan ... -po-m.html