Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ABS jednotka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
detrhomer

#1 Příspěvek od detrhomer »

Zdarec lidi,nevíte někdo náhodou kolik stojí ABS řídící jednotka?
Stále mi nejde ABS,spotřeba a tachometr,tak jsem vyměnil zadní čidla a nepomohlo to :( tak dle mého je nejspíše jednotka KO.
Hledal jsem ji podle originál čísla BOSCH a nenašel,ale v ETK jsem ji dle vin našel.

Originál číslo je 8691460265900001
a ETK 34526769862

tak nevím :(
kott2

#2 Příspěvek od kott2 »

riadiaca jednotka toho znesie dost skontroloval si privodne kable na cidle ci ti tam ide napatie ?? pripadne vycistit lozisko a cidla sidaval ake?
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TOPCAR »

Elektronická část ABS/ASC/DSC jednotky u E39 odchází docela často. Ale před její výměnou bych určitě překontroloval na osciloskopu signál z jednotlivých kolových snímačů otáček a taky stav magnetických kroužků ložisek. Pokud mi zašleš VIN, tak Ti jednotku nacením. Zmíněné problémy se projevují pouze občas a nebo stále?
detrhomer

#4 Příspěvek od detrhomer »

TOPCAR píše:Elektronická část ABS/ASC/DSC jednotky u E39 odchází docela často. Ale před její výměnou bych určitě překontroloval na osciloskopu signál z jednotlivých kolových snímačů otáček a taky stav magnetických kroužků ložisek. Pokud mi zašleš VIN, tak Ti jednotku nacením. Zmíněné problémy se projevují pouze občas a nebo stále?

Já to řeším,už dlouho,vyměnil jsem čidlo za nové a pořád nic,prostříkal jsem i kontakty na té řídící jednotce a taky to nepomohlo.
Dělá to to,že to nedělá už nic,před zimou to občas fungovalo,ale během zimy,to přestalo jít úplně i když teď v pondělí se na chvilku chytlo,ale to bylo tak 2minuty,pak to spadlo a od té doby nic.
Martem

#5 Příspěvek od Martem »

Mam uplně stejný problem. Jednotka KO a nikdo jinou nemá. Jednou už jsem koupil starší a vydržela 3 měsíce. Co stojí nová? Mam ABS+ASC.
detrhomer

#6 Příspěvek od detrhomer »

tak vypadá,že jsem to našel,ale když se koupí nová jednotka,musí se programovat,nebo ne?
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TOPCAR »

DSC řídící jednotka je levnější, než u kombinace ABS+ASC. Starší jednotku nemá v tomhle případě opravdu cenu řešit, protože se problém pouze oddálí a ne vyřeší. :wink: Nová řídící jednotka je "čistá" a tudíž je potřeba provést její novou konfiguraci diagnostikou.
Odpovědět