Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

hudba

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukasbarva
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lukasbarva »

Zdravím všechny,chtěl bych poradit,uvažuji o předělávce hudby do mého bmw 520i sedan (e39) r.v. 99 ,mám rád basy:-) a nevím jak udělat vzadu repráky...uvažoval jsem že předělám plato,vyhodím ten originál,udělám pláto z dřevotřísky a osadím ho 30cm subwooferem,myslíte že je to dobré?nebo máte lepší napad aby mi to lépe hrálo?předem díky
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

jelikož je tam kovova přepažka (kastle) tak na to zapomen... nejlepší je vzit subwoofer a pěkně ho nacpat do kufru a reprak směrem do skivaku (kterej samozřejmě vykuchaš, nebo ten plech co je misto něj...) aby na tebe ziral za operkou. to budeš mit basu až až.. jo se dveřma se toho moc nadělat neda tam už to je docela nadimenzovane....
Vinc

#3 Příspěvek od Vinc »

Sežeň si woofer,zes.,kabeláž a vše jako normálně,plus tady toto: http://www.dexon.cz/katalog/autoozvucov ... rovne.html , tímto si z jednoho zadního repráku svedeš signál na zesák. Woofer dáš bud přímo do díry jak je skivak, nebo muže zůstat i volně v kufru pokud máš něco silnějšího. Zapojení trvá max hodinu. Pak už můžeš tuccat :lol:
coss

#4 Příspěvek od coss »

No za takovou instalaci by jsi mel jit za roh a tam si nafackovat :roll:
schade

#5 Příspěvek od schade »

mapis mi na mira.skoda@seznam.cz delam s muzikou a ted ji budu delat do sve e39 delal sem ji i do sve e46
lukasbarva
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od lukasbarva »

a co když ten subwoofer dám do pláta?a jak je nejlepší zapojení?chtěl bych právě to rádio nechat originální
lukasbarva
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lukasbarva »

jo a co ty předky,už jsem si objednal kompo repro od magnat 13ky+vyhybky+vyškače,zítra by mi měli přijít,jak by jste udělaly do těch předních dveří? jsou tam takové plastové černé boxy? tak bude to hrát lépe než ty originální repro že? utáhne to originální rádio?
Vinc

#8 Příspěvek od Vinc »

coss píše:No za takovou instalaci by jsi mel jit za roh a tam si nafackovat :roll:

Skoč za ten roh a nafackuj si tam, přesně jak píšeš. :wink: Takové budižkničemu co sami neporadí, jen melou zbožňuju...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

ne nebude to hrat lepe ani o 0,0005% maximalně na těch výškách. ale v tom plastovem reproboxu s spočitanym objemem a s 13cm neudělaš prostě nic to nic zajimavyho nezahraje... ma to strašně malej objem a ten reprak je k prdu. davali sme do e39 ted JBL a nestalo se nic.. spiš to bylo horší. ta citliva vejška to začala hnusně přeřvavat a ten basaček se tam dusil a trapil... tak tam šel zpatky origo a už se to dalo poslouchat.. radio to utahne vpohodě, i na ty vykony je pruřez kablu ok, vyhoda je radio co do dveři cutne frekvence pod 100-150Hz protože tam už je to stejně mrtvý ten 13cm reprak a použivat to jako středy....
do plata je to blbost musiš řezat kastli a neni to nic moc ... ale když se do toho pustiš hrat to bude...
uplnej ideal je nejak upravit tapec na větší repro než tu 13ku... ale to už by ses dostal cenově kam bys nechtěl.
s dveřma už moc nepohneš soudruzi to nadimenzovali co to šlo na danej objem a rozměr ozvučnice, ani ta citlivost neni nejhorší... lepší vejška pomuže samozřejmě nejlepe nějaka kovova...
lukasbarva
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od lukasbarva »

a co kdybych tam odstranil ten plastový retrobox a dal reprák na tapecír? to je asi blbost co...?
lukasbarva
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od lukasbarva »

no já právě uvažuji že odstraním zadní pláto a dám tam nějakou dřevotřísku,vyřežu na pruměr 30cm a osadím ho nějakým subwooferem...to by mělo hrát dobře basy ne?
Vinc

#12 Příspěvek od Vinc »

Je to jak píše Snejk, bohužel v té 5er jsou malé repro, málo místa a výměny za lepší repro stejné velikosti bylo skoro bez rozdílu. Hold z 13ky toho moc nedostaneš. Pokud jiné větší a výkonější, neobejdeš se bez zásahu do tapeců apod. A myslím, že řezat pláto, dávat tam nějaké dřevotřísky apod zhovadilosti je u 5er škoda. Osobně jsem to měl ve dvou e39 tak jak jsem psal výše, stím že jsem měl jen silnější zesilovač a sub.. na středy a výšky stačí seriové repro. Je to nejjednodužší a asi nejlevnější varianta jak tam dostat basy. A ono fakt zahraje docela obstojně, pokud teda nejsi EMMAř a podobný hifil :lol: Takže nad tím nelaboruj a drž se toho co je odzkoušeno.. :wink:
Studna

#13 Příspěvek od Studna »

Já jsem pouze vyměnil rádio a na zvuk si stěžovat nemůžu, myslím že v E39 je nejlepší způsob jak zlepšit hudbu právě jen ta výměna rádia. origo repráky (pokud nejsou již unavený) nehrajou špatně a výměna za jiné není úplně jednoduchá. Začni určitě u rádia a uvidíš jakej rozdíl hned bude.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

a hlavně přidat misto skivaku ten sub... at už dát kostku smerem dovnitř nebo na prostor nejlepší na zadni stenu desku a u skivaku otvor a do něj repro a je to libový a nezabere to žaadnou hloubku kufru skoro...
a pak to hraje že když to daš nahlas tak z toho utečeš. dveře snesou hodně...
jo na tubu do kufru ser skoro to dovnitř neproleze... musš tam mit něco přes skivak na přímáka..
Kane

#15 Příspěvek od Kane »

AHOJ,
docela mě zaujal ten nápad s repro místo ski vaku, válí se mi doma nějaký repro tak bych to i zkusil, ale nevím, odkud vzít k těmto reprákům signál. Přímo z toho konektoru který vede z origo zesilovače v kufru? Můžete mi někdo poradit...? Jedná se o e39.

díky
martin5er
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od martin5er »

Je to přesně tak jak říká Vinc. Takhle jsem namontil subwoofer já a nemám s tím jediný problém. Doporučuju bassreflex bednu s dvoupolovým terminálem např. tenhle http://www.autoradiashop.cz/autoradia/d ... px?id=4344 můžeš pak bednu v případě potřeby kdykoliv odpojit během vteřiny a vyhodit z kufru. Pokud do toho nechceš vrážet extra moc dukátů, tak tímto bych asi skončil. Protože osadit auto výkonějšími repro vyžaduje výrobu door boardů atd.
SvenCZ

#17 Příspěvek od SvenCZ »

Jde vyměnit originální autorádio Business za Profesional? Kolik tak cca se dá Profesional CD sehnat?
Studna

#18 Příspěvek od Studna »

ano jde, cena se pohybuje cca kolem 5000kč. Sehnat ho ale bude trochu problém, moc se v prodejích neukazujou.
Vasek70

#19 Příspěvek od Vasek70 »

No, nevím jestli je to ono, ale mrkněte sem:

http://www.aukro.cz/item1049446216_hifi ... lizer.html
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Snejk »

neni :)
Odpovědět