Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pripojenie iPod/iPhone k E60, Business nav.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
chefino

#1 Příspěvek od chefino »

Ahojte,

Mam BMW E60 525d :twisted: .
Chcem sa spytat dve veci. Prva je, akym sposobom je mozne pocuvat hudbu s iPhone (dock connector auto nema). Ma len klasicke CD/DVD s MP3, jednu mechaniku.

Druha vec, mozno nadvazujuca na prvu, ci je mozne pocuvat nejaky iny zdroj hudby ako radio (idealne iPod/iPhone :D) pocas vlozeneho CD s navigaciou.

Obcas sa mi stane, ze ma navigacia naviguje aj po vytiahnuti navigacneho DVD z tej jedinej mechaniky, ale ak zmenim trasu, tak prestane a pyta si DVD 8O

Vopred dakujem za kazdu radu.
Milhaus_

#2 Příspěvek od Milhaus_ »

nenapsal jsi rok, ale zkousel jsem jen namatkou hledat a nevypada to ze by byly ruzny typy pro ruzny roky
http://bmwfans.info/original/E60/Lim/52 ... l-65_1721/
jak je to presne s pripojenim nevim, asi by bylo lepsi navstivit servis a nechat si primo od nich poradit co pripadne by bylo nutny dokoupit aby vse fungovalo

CD changer/druha mechanika je urcite k mani na ebay v cene kolem 300€, stryc mel tenkrat v E61 2004 navi business (maly displej, jedna mechanika, navigace jen smer - ne mapa), sehnal si vsechno pro professional (velky displej 16:9, navi s mapou, druha mechanika) ale auto prodal driv nez se pustil do prestavby takze nevi - urcite ale mel i jinej (nebo spis dalsi) kabelovej svazek a rikal, ze mel k tomu navod a vypadalo to na docela dost prace...
chefino

#3 Příspěvek od chefino »

Aha, no mne sa to ne profi nav nechce prerabat :-) Rocnik je to 2005.
Napriklad dnes som mal v mechanike mp3 hudbu na CD, zadal som novu destinaciu do navigacie v ramci Bratislavy a normalne ma to odnavigovalo, DVD s mapami si nepytal. To ma vcelku potesilo. Je mozne si ta navigacia nacachuje dane mesto v ktorom sa ides pohybovat a potom ho drzi v pamati? Tak mi to nejaky vyhadza zatial.

Co sa tyka prestavby / doplnenia changera, do toho sa mi tiez moc nechce. Skor si viem predstavit pripojit ten iPod converter na nejaky AUX port, alebo ako medzikus medzi medzi Radio -> ipod -> DVD, ale vravim, nemam moc info a na ostatnych weboch to nepisu uplne rozumitelne. Idealne, keby mal niekto osobnu skusenost. :roll:
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marty_ »

Resim to same do e90, bohuzel nic moc info zatim nemam:( vim ze BMW dela "retrofit kity" na pripojeni ipod / usb na origo radio, bohuzel nevim k jakemu radiu to je mozne pripojit (100% to jde na business CD, zbytek prave asi tezko:( ), pripojuje se to misto cd changeru a pak je mozne ovladat ipod primo z radia / volantu, na radiu se zobrazuji jmena tracku a ipod se dobiji..
Pres ten aux in to je na prd, tak to mam zatim ja, ale prehrava to jen hudbu, nic vic to nedela - menit pisnicky muzes jen primo na ipodu, coz je znacne nekomfortni, ne-li primo nebezpecne..
chefino

#5 Příspěvek od chefino »

Nepohodlne asi hej, ale asi to vyjde lacno nie? Co vsetko k tomu potrebujes? A vie si to clovek spravit aj sam?
Milhaus_

#6 Příspěvek od Milhaus_ »

panove, obetujte par minut sveho casu ;) a zajedte do BMW s tim, ze si chcete neco takoveho poridit, tam vam zjisti bud presne podle VIN nebo po rychle kontrole co mate v aute co a jak koupit aby to slo pripojit
a verim ze v ramci zjisteni zda je to vubec mozne nejspis i zdarma
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Bohužel, i v BMW tomu málokdo rozumí.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
BMWX5power

#8 Příspěvek od BMWX5power »

Vlasta píše:Bohužel, i v BMW tomu málokdo rozumí.

tam ani nevěděly jak se programuje přes diagnostiku automatický rozvicení světel v pejru my to borci udělaly za 200 a spokojenost
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marty_ »

chefino píše:Nepohodlne asi hej, ale asi to vyjde lacno nie? Co vsetko k tomu potrebujes? A vie si to clovek spravit aj sam?

Ja jsem auxin mel uz v aute z vyroby, takze neporadim, ale to by problem imho byt snad nemel - dneska uz snad kazde raio ma nejaky audio vstup - samo je otazka jaky konektor je na to na business navi - pak se to jen protahne do kabiny nekam.. Kazdopadne opravdu nedoporucuju.
Jinak jeste je komplet reseni ipod/usb Dension Gateway 500 - ale to je otazka cca 10tis kc:(
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marty_ »

Zkus prostudovat tady ten topic, je tam vice mene vsechno shrnute a srozumitelne, vychazi mi z toho ze nejlepsi reseni (jeste lepsi nez origo BMW retrofit, ktery ani nevime jestli by s nasima autama vubec fungoval:o) bude asi ten Dension Gateway 500..
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=194731
V soucasnoti na nej probiha "Group buy" - za ca 235 liber, coz je ale stejne dost:( ale pokud mas navi tak bych do toho mozna sel - tusim ze by to melo umet prehravat i videa z ipodu..:) pitchovinka, ale potesi..:)
ja asi prozatim zustanu u MP3 CD:(
Pepe253

#11 Příspěvek od Pepe253 »

zdar resim ten samej problem
takze jesltli nekdo neco bude vedet budu rad

mam jeste jeden dotaz mam taky Busines E61 jedna mechanika
ale kdyz jsem tam dal cd z vypalenyma mp3 tak se nic nedelo
cd se nenacetlo!

a jeste neco nemam tak to navi dvd a pri kazdem startu mi to
vypise o vlozeni dvd nevite nekdo jak se toho zbavit??

dik
pavel530d

#12 Příspěvek od pavel530d »

To vypadá,že ti asi pomalu začíná odcházet mechanika DVD,já mám problém pokud zmáčknu tlačítko na vysunutí,pak trvá než se to zas načte.
Ale MP3 b měly číst až mechaniky od roku 2005 ->
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

“Ability is what you're capable of doing.”
pavel530d

#14 Příspěvek od pavel530d »

Jeee to všechno v ENG.... :? :?
A ten poslední sice jede,jsou tam i nějaké obrázky,ale pokud kliknu na obrázek,tak se musím přihlásit...... :x :x
choze_cz

#15 Příspěvek od choze_cz »

Čao lidi,
řešim přesně tento problém - jak připojit iPhone k BMW - aby mi přes něj fungovala hudba s ovladáním na volantě + přijímání hovorů.
Nevíte kdo to řeší? Kdo by mi tento problém mohl vyřešit?! Rád si za to zaplatím, ale potřebuji to mít vyřešené... už mě nebaví furt poslouchat rádio... :)
kdyžtak se ozvěte na mail: chozes@gmail.com

díky moc
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marty_ »

choze_cz píše:Čao lidi,
řešim přesně tento problém - jak připojit iPhone k BMW - aby mi přes něj fungovala hudba s ovladáním na volantě + přijímání hovorů.
Nevíte kdo to řeší? Kdo by mi tento problém mohl vyřešit?! Rád si za to zaplatím, ale potřebuji to mít vyřešené... už mě nebaví furt poslouchat rádio... :)
kdyžtak se ozvěte na mail: chozes@gmail.com

díky moc

Kdyz napises co mas za auto tak to pujde lip:)
Do e46/e39/e38 to neni problem, do novejsich aut taky ne, jen je to drazsi..
Pepe253

#17 Příspěvek od Pepe253 »

zdar ja mam E61 z roku 2005 a taky bych chtel propojit z iphone jestli vis jak nato budu rad kdyz poradis
chefino

#18 Příspěvek od chefino »

BMW retrofit kit (original BMW pre E60, E61) alebo nejaký Usa-SPEC, X-carlink, Dice, atď... stačí pogoogliť.
Odpovědět