Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 Touring - 5té dveře - vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
stallker

#1 Příspěvek od stallker »

Zdravim, nejdou mi otevřít pátý dveře, přestal chodit el. dověr/odskok. včera jsem je otevřel a když jsem je přivřel tak se už nedotáhli.

Nejdou otevřít ani zevnitř čudlem, ani mikrospínač venku nereaguje a ani se nedovřou :(

Otevřu je pouze mechanicky tím táhlem co je pod platem s nářadím.

Poradíte prosím někdo co s tim? v pojistkách jsem nikde nic o kufru nenašel a jsou všechny ok.

díky Marian

... v "hledat" jsem nic nenašel...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Vyměnit motorek, já ho mám už měněný..
stallker

#3 Příspěvek od stallker »

ten co je v podlaze u rezervy?
Milhaus_

#4 Příspěvek od Milhaus_ »

stallker píše:Zdravim, nejdou mi otevřít pátý dveře, přestal chodit el. dověr/odskok. včera jsem je otevřel a když jsem je přivřel tak se už nedotáhli.

Nejdou otevřít ani zevnitř čudlem, ani mikrospínač venku nereaguje a ani se nedovřou :(

Otevřu je pouze mechanicky tím táhlem co je pod platem s nářadím.

Poradíte prosím někdo co s tim? v pojistkách jsem nikde nic o kufru nenašel a jsou všechny ok.

díky Marian

... v "hledat" jsem nic nenašel...

jednou se mi to stalo, je to tak uz rok zpatky: otevrel jsem paty dvere, ale motorek uz je nepritahl
zkusil jsem vzit klic/sroubovak/cokoliv (rukou to nejde) a rucne jakoby zamknout ten zamek - zaklapnout tu pojistku na dverich, pak jsem zmacknul znovu spinac otevreni na kufru, motorek zavrcel a odskocil - od ty doby naprosto v pohode, netusim proc se to stalo ale takovych drobnosti kdy se neco stalo presne jednou uz jsem zazil vic tak to uz prestavam resit ;))
jurasis

#5 Příspěvek od jurasis »

stallker píše:ten co je v podlaze u rezervy?

Ee, dotah víka je ve víku (pod tapecem). Jde vyměnit i bez úplné demontáže tapecu, ale připrav si ruce na gynekologický zákrok... :wink:

http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-41_0080/
Díl č. 11

Cena do 1500,- Korun našich... :)

Dávej pozor, všechno je z plastu...

Edit:

Jsem to ale kok*t...
Správný odkaz je
http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-41_0081/
Díl 10... :roll:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
stallker

#6 Příspěvek od stallker »

zkoušel jsem to u kámošovo e39ky a je to právě díl 4 - ten motůrek otáčí tím kolíkem a ten je excentr, takže přitáhne ty vrata
stallker

#7 Příspěvek od stallker »

tak už to fachá :D , sundal jsem ten plast co je na zadním rantlu kufru a pod ním je ten motůrek co přitahuje vrata

odpojil jsem štekr a napojil přímo na baterku, aby se protočil ten excentr do polohy "zavřeno", napojil zpátky a hle - vše maká jak má

asi zas jedna z elektr. záhad bramboračky

dík za rady a tipy všem a za pomoc Spencrovi
landys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od landys »

Mě zase teď začal blbnout ten excentr v podlaze - je v zatažené poloze ještě před zabouchnutím dveří, takže zámek nedosáhne a dveře zůstávají otevřené. Nepomáhá ani hrubé násilí, jen odpojení baterie v okamžiku kdy je excentr ve správné poloze.
Jak je možné, že je excentr v zatažené poloze? To nějak přeskočil o 180°? Co všechno u Touringu rozebrat, případně kudy k němu nejlépe?
Odpovědět