Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jak má správně kouřit...;) 523i (97)??
-
- Klubové ID: 1725
Hoja, po krátké projížďce jsem se dneska fakt zalek, jak mi moje e39 zahulila. Po marné snaze koupit dneska nějaký zbytky dárků v Globusu (Brno) jsem najel zpod toho mostu na přivaděč (do kopečka) směr centrum a abych ujel bukvici ve quattru co se rozjetá snažila připlížit za mou záď jsem tomu přišlápl za 2 naplno, pak 3...Pak čumím do z5nýho a gaylord se tam prodíral mlhou, sice bílou ale byla tam skutečně kvalitní.. Venku byly tak 3°C, kdy už jde vidět i dech fáčeka spol., ale docela mě to zaskočilo... Je to normální? Nebo třeba co v případě zkontrolovat? Dikes
-
....sry, jestli to z toho nevyplyva, ale k tomu globusu jsem nejak dojel a nebylim vedle nehoBajzik píše:asi by bylo dobré vědět zda je motor zahřátý, pak bych člověka v quatru zrovna nenazíval bukvicí... spíš naopak

-
- Klubové ID: 1823
tak možná jsi jen vyvařil vodu z výfuku (tohle se mi stává teď docela často, auto mi stojí týden venku a o víkendu ho jdu projet a po cca 5minutách kdy dojedu na první semafor, na kterém vždy svítí červená, když přijedu, tak je za mnou bílá mlha, ale po 40minutách projíždění a protáhnutí po dálnici to je zase OK). Anebo ti prasklo těsnení pod hlavou a do válců ti jede voda (ale to by ti to teď muselo kouřit pořád a voda by ti dost ubývala)
-
..asi máš recht, řikal jsem si, ze po cestě tam už musela být venku, ale pravda, na studeno to šetřim, takže je to pravděpodobný. Jsem zvyklej, že při stání na světlech si to pěkne ufukuje, ale tohle ještě neviděl..thxberkelay píše:tak možná jsi jen vyvařil vodu z výfuku (tohle se mi stává teď docela často, auto mi stojí týden venku a o víkendu ho jdu projet a po cca 5minutách kdy dojedu na první semafor, na kterém vždy svítí červená, když přijedu, tak je za mnou bílá mlha, ale po 40minutách projíždění a protáhnutí po dálnici to je zase OK). Anebo ti prasklo těsnení pod hlavou a do válců ti jede voda (ale to by ti to teď muselo kouřit pořád a voda by ti dost ubývala)
-
Kua, to by me taky zajimalo, ohrabala me jen auto a utekla..Hyri píše:a ja ze jak ta ma spravne kourit ta holka z avataru

-
A jo........já mam vlastně benzín....dik za přínosný poznatek :palec: Mluvil jsem o stěne z bílé, husté mlhy, ne o duchovy z p.....Kail píše:Mno že benzíňák v zimě bíle kouří není nic nového pod sluncem snad nééé????![]()
PS: Ať mi někdo říká že diesel kouří,se nám to v zimě hezky obrací,pořád lepší černej kouř při zemi než bílej nevzhledně se vznášející duch

-
Mno, mam z toho trochu bobek, necham to prohlidnout jak to pujde, ted to testnu cestou na pulnocni jeste jednou, aspon se prihodne budu moct pomodlit, aby to byla jen ta voda v laufech...Plechus píše:něco podobnýho se mi stalo u bejvalýho TDSa (E34) prasklá hlava... kouřilo to tak (bíle), že lidi za mnou svítily mlhovkama aby něco viděly...ale to byl naftovej motor, netušim, jestli by benzínovej udělal to samý...(nekouřilo to takhle furt, jenom občas)

-
podívej se nejdříve na spodní stranu víčka na dolévání oleje. Jestli tam bude bílá emulze, tak máš vodu v oleji a jestli ti voda taky nějak moc za minulou jízdu ubyla, tak s tím raději už nejezdi. Benzíňák v zimě kouří, ale mě to dělá jen tak prvních cca 15minut jízdy a jen když auto stojí na místě, tak od výfuku vzhůru stoupá dým, který za jízdy ale není ve zpětném zrcátku vidět ani když na to naplno šlápnu, takže není to žádná hustota a ve vzduchu se rozptýlí. Když to tobě ale hulí tak, že za tebou zůstává hustá mlha když na to šlápneš, tak to určitě není v pořádku, ledaže by jsi měl ve výfuku rybník, ale co jsem četl, tak se to už někomu taky stalo, že měnil zadní díl výfuku a vylil z něj asi litr vody 

-
raději z laufů bílý, benzínový duch pár měsíců v roce než černé brikety z kamen po celý rok, pokaždé když sešlápnu plyn na podlahuKail píše:Mno že benzíňák v zimě bíle kouří není nic nového pod sluncem snad nééé????![]()
PS: Ať mi někdo říká že diesel kouří,se nám to v zimě hezky obrací,pořád lepší černej kouř při zemi než bílej nevzhledně se vznášející duch

-
Poznatky (potěšující): pod víčkem nic v jiné barvě, než má být není, voda neubývá + dneska jsem to projel dlouhodobě a vše bylo, jak má. Ještě to budu pozorovat, ale asi jsem se vyděsil zbytečně..mno po těch spekulacích s hlavou docela úleva
Přisoudil bych to prvně zmíněné vodě v laufech, je dost možný, že při těchle teplotách tam byla dýl, než je obvyklé i přes teplotu motoru ..
Každopádně díky všem (i ropákům
) za zkušenosti a reporty, thx

-
JJ, přesně..jako typický je poslouchání všech zvuků uvnitř auta během jízdy co se týčou klepání intoše, vrzání kůže, gumy a kabeláže ve tapecích..jak tam není ticho jak v hroběKail píše:Hele tohle znám,když se na autě dýl nic nepos*re,tak hledám i ty chyby který tam vlastně vůbec nejsou![]()

-
LoL..tak to ma být, já teď vyměnil řemeny a kladky, ty starý tu zimu nedávaly a občas si vrzly, ale intoš mě znepokojuje. Vzadu, asi v tapecech něco povrzává a v pravých předních dveřích klepe asi kablíkberkelay píše:no tak to jsem teda rád, že nejsem divnej jen já sámPoslední dobou si v autě na kratší popojíždění po městě ani nepouštím hudbu a jen poslouchám, jestli někde neco nevrzne, nezabouchá, nezapíská
Ale zatím vše v mezích 19letého auta v zimě OK.