Jak rozpoznam kontaktni a bez kontaktni vrsek?Maji neco na Ebay,mam zrovna na hovno teple starty(3roky) a nahovno mesic vyroby 01/95.Maji tam fotky ale vim prd ,co mam ja.
troutny píše:Přepad vrchem=kontaktní vršek s potenciometrem(do 01/95)
Přepad bokem(ze strany)=bezkontaktní vršek s HDK kroužkem (01/95-
Přesně tak. Jen ale doplním... pakliže máš vprdeli teplé starty, tak máš už opotřebovanou vysokotlakou kostku, tudíž výměnou stellwerku (toho hořejšku) moc nezlepšíš... určitě mi dají lidi zapravdu. Ten vršek je jen a pouze servomotor se snímačem natočení... a kór jestli máš ten novější typ - ne ten s potenciometrem, ale bezkontaktní, tak ten je defakto nesmrtelnej... teď mě, ale napadlo, že asi chceš kupovat možná celý čerpadlo.... nic sem nenapsal...
rzich píše:Jak rozpoznam kontaktni a bez kontaktni vrsek?Maji neco na Ebay,mam zrovna na hovno teple starty(3roky) a nahovno mesic vyroby 01/95.Maji tam fotky ale vim prd ,co mam ja.
Těžké startování za tepla znamená taky špatný tlaky v motoru. Abys nastartoval bez problému, měl bys mít asi nad 30bar.
88lala píše:potreboval bych poradit zamena 515 za 575 asi nejde a sloby spodek 575a vrsek puvodni 515 slobyto predem dekuji
Ahoj. Nevím co je 515 a 575, ale tuším že to je novější versus starší typ naftového čerpadla - jedno má menší průměr příruby z čela, kterým se čerpadlo napasuje do bloku motoru a potenciometrické snímání dávky paliva a to druhé – novější – má transformátorové snímání dávky a větší přírubu. Jestli je to opravdu ono, tak potřebuješ vyměnit jak ten vršek, kde je jiný snímač dávky, tak ale to tělo, které má jiný průměr příruby. Nicméně ty střeva vevnitř zaměnné jsou. Chce to jen hodně čistoty:) Já to takhle taky patlal a funguje:)
ahoj naftove cerpadla co se davali do tds jsou podle me co jsem zjistil 300-1 575 515 a to 300-1 asi je to stou malou prirubou cca 50 a obje 575 a 515 jsou cca 68 ale nevim v cem se lisi jestli to dobre chapu tak tou hlavou skusim to teda prehodyt tu hlavu snad to pujde moc dekuji