Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zadní stěrač u e34 Tour - ovládací relé či modul...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lenoch »

Ahojte. Nějak mi blbne zadní stěrač na e34 525TDS Tour. Nevíte prosím někdo, kde je nějaký ovládací modul či relátka zadního stěrače? Prostě kam vedou ty tři dráty od motorku stěraču ze zadního skla... v zavazadlovém prostoru sem u úchytu zadního levého tlumiče kola našel nějaká relátka... má to s tím něco společného? Děkuji moc - moc by se mi už hodilo, kdyby mi to stíralo...
PS - podle mě překroucené dráty nemám - pokaždé když nastartuji motor a spustím zadní stěrač, tak se okamžitě rozběhne. Pak se ale vypne v náhodné poloze a znovu zapnout jde jen zase po vypnutí a nahození motoru... ostřik jde normálně... podle mě bych měl na dvou drátech naměřit trvalé +12V... to tam není... jak + tak ani kostra...
cuchopes

#2 Příspěvek od cuchopes »

nazdar mel jsem presne to samy na mym aute a je to na 100% ve dratech co vedou nahore mezi dvermi a kufrem. jsou sice ulozeny v takovym plastovym vedenim ale stejne se casem pretrhaji.
Musel jsem je vsechny predelat protoze to bylo uz hodne utrhany a prezvejkany.A pozor jsou na obou stranach tech dveri :) Alespon ja to tak mam. na jedne strane vedou draty na vyhrivani skla a el. ke svetlam a na prave strane vedou draty k ovladani centralu dveri a okna a zbytek dratu ke svetlum.
je tam sice pekne blbej pristup a zabere to cas ale ted vse funguje ok.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lenoch »

cuchopes píše:nazdar mel jsem presne to samy na mym aute a je to na 100% ve dratech co vedou nahore mezi dvermi a kufrem. jsou sice ulozeny v takovym plastovym vedenim ale stejne se casem pretrhaji.
Musel jsem je vsechny predelat protoze to bylo uz hodne utrhany a prezvejkany.A pozor jsou na obou stranach tech dveri :) Alespon ja to tak mam. na jedne strane vedou draty na vyhrivani skla a el. ke svetlam a na prave strane vedou draty k ovladani centralu dveri a okna a zbytek dratu ke svetlum.
je tam sice pekne blbej pristup a zabere to cas ale ted vse funguje ok.
Takže když stojím za autem a čumím do kufru, tak ty dráty od stěrače sou na pravo? Nalevo sou dráty na vyhřívání okna... a nevíš kam ty dráty vedou? Koukal sem, že v kufru vpravo pod tím plastem u klobouku zadního tlumiče sou nějaký relátka...
cuchopes

#4 Příspěvek od cuchopes »

nazdar,
nejsem si 100% jisty na ktere strane jsou ty draty pro sterac protoze je to uz nejak doba co jsem to delal ale 100% vim ze na ovladani motorku pro otevirani kufru to vede na pravo protoze tenkrat si pamatuju ze jsem opravil vsechny draty na levo a otevirani porad neslo a tak jsem patral dal a vsiml si ze vedou draty i na pravo:)
a protoze vim ze vyhrivani okna slo na levo tak je pravdepodobny ze i na sterac to bude na levo. ale nevim to jiste:(
Odpovědět