Ahoj kuci tak mam prvni nejasnost u me E39 FL 520i 2001 s malym BC jde o toto :vcera sem najel cca 200km shasnul sem motor a kontrolka oleje (olejnicka) pod budikama svitila zlute nikoli cervene co to znamena???udelalo mi to 2x po jizde pri zhasnuti motoru vyndal jsem klicky a zamknul auto a jeste tak pul minuty svitila a pak zhasla...druhy den sem skontroloval olej na rovine v garazi hladina se zda ok a olejnicka uz nesvitila po zkusebni jizde.....Mam cca 4000km po vymene a jeste sem nic nedoleval.....vite nekdo zda to neco znamenalo???dekuji
Žlutá kontrolka u mé e-39 se rozsvítí po vypnutí motoru přesně, jak ty popisuješ. Nikdy není olej na minimu, ale cca 2 mm nad spodní riskou. Používám olej Castrol 5W-30. Ptal jsem se v BMW a je to v pořádku. Kdyby se rozsvítila za jízdy, tak okamžitě dolít olej
Dnes se mi opet po vypnuti rozsvitila tak radeji doleju olej tam mam Shell helix 10w40 ptal sem se jestli by tam nemel byt 5W40 a jelikoz auto jezdilo na pravidelny servis v nemecku do origo servisu tak mi tam dali opet 10w40 tak asi nebudu menit na 5W40 nicmene radeji trochu doliju....
Chtěl jsem se zeptat, ta žlutá kontrolka funguje i na před-facelift nebo jen facelift E39? Mě se totiž při testu palubky rozsvítí, ale mám takový dojem, že mi asi nereaguje, jelikož olej k minimu jsem už měl
JaneCk píše:Chtěl jsem se zeptat, ta žlutá kontrolka funguje i na před-facelift nebo jen facelift E39? Mě se totiž při testu palubky rozsvítí, ale mám takový dojem, že mi asi nereaguje, jelikož olej k minimu jsem už měl
Na tátový E39 r.v. 1998 se taky "občas" rozsvítí,stačí dolít olej a je to...
[quote="JaneCk"]Chtěl jsem se zeptat, ta žlutá kontrolka funguje i na před-facelift nebo jen facelift E39? Mě se totiž při testu palubky rozsvítí, ale mám takový dojem, že mi asi nereaguje, jelikož olej k minimu jsem už měl[/quote]