Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak na opravu E34 540, zadni naprava

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od BeXTeR »

...no, takze jeden silentblok TOTALED (stred komplet utrzeny) a druhy je hodne slusne nacaty... a aby toho nebylo malo, tak se mi vcera vecer utrhlo horni ulozeni tlumice (doufam ze to je ono, nedovedu si predstavit, ze by to delalo neco jineho...)

takze, potrebuju vymenit ty dva ohromny silentbloky (c.2 na obrazku)

jak na to nelip ? vyplati se dat vsechno dolu ? tzn. odpojit poloosy a kardan a sundat diff, atd. ? Co vsechno bych mel s tim zaroven vymenit za levny spotrebak kdyz uz tam budu ? Driv jak za 5 let se tam vracet nechci :)

Obrázek
tds

#2 Příspěvek od tds »

N8pravu sundavat nemusíš.je na to stahovák a je to práce tak na hodku.mohl bych pohledat výkres toho stahováčku jestli by jsi měl zájem
Strosek
Klubové ID: 2567

#3 Příspěvek od Strosek »

tds píše:N8pravu sundavat nemusíš.je na to stahovák a je to práce tak na hodku.mohl bych pohledat výkres toho stahováčku jestli by jsi měl zájem
jestli se ti chce, tak ten výkres, prosím tě, najdi - zadal bych ho do výroby :twisted:

Ulehčí to moc práci.
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BeXTeR »

Urcite, mam zajem o jakekoli informace, ktere povedou ke zprijemeni meho zivota! :P
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pivson »

Chalpci v BMW to nahřejou a pak stáhnou stahovákem :-)
Helldiver

#6 Příspěvek od Helldiver »

Vymen tie dva silentbloky, obidve horne ulozenie a este aj tycky z priechodzimi capmi (take "osmicky" neviem jak lepsie to vysvetlit, na obrazku zobrazene nie su) ktore spajaju ramena s napravnicu a staraju sa o regulaciu zbiehavosti pri prepruzeni ramien. Spravidla byvaju vybuchane, ich cena ta ale asi moc nepotesi, vyhoda je ze sa vymienaju fakt lahko a v pohode.
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BeXTeR »

jj, na ty "osmicky" uz jsem koukal, jsou totalne v prdeli :) a nejlevnejsi nejsou, ale co nadelam...

2 tds: nenasel jsi prosim nekde ten vykres ?

2 pivson: nj, se rekne, nahrat a stahnout, ale ten stahovak to chce mit asi spravnej... kdyz je poradny naradi, tak to umi kazdej :)
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pivson »

BeXTeR píše:jj, na ty "osmicky" uz jsem koukal, jsou totalne v prdeli :) a nejlevnejsi nejsou, ale co nadelam...

2 tds: nenasel jsi prosim nekde ten vykres ?

2 pivson: nj, se rekne, nahrat a stahnout, ale ten stahovak to chce mit asi spravnej... kdyz je poradny naradi, tak to umi kazdej :)
Já vím jednou mě to dělal mechanik co na to neměl nařadí a dost se s tím trapil. Vůbec to nešlo. Koukni tady myslím že ZAVE tenkrát dělal taky doma.
tds

#9 Příspěvek od tds »

Nákres stahováčku pošlu během zítřka neměl jsem čas.nahřívat nic nemusíš stáhne se to jak malina.
Já díly na auta kupuju tady.top ceny top zboží. http://stores.ebay.de/Autoteile-Gode-Gr ... idZ2QQtZkm
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Když se nad tím zamyslíš a ohřeješ to tak je máš oba za hodinu a půl vyměněné na zemi jen s malým hydraulickým hevírkem.Není na tom nic složitýho. :wink:
Strosek

#11 Příspěvek od Strosek »

libovka píše:Když se nad tím zamyslíš a ohřeješ to tak je máš oba za hodinu a půl vyměněné na zemi jen s malým hydraulickým hevírkem.Není na tom nic složitýho. :wink:
Hmm, tak to bych chtěl vidět.
Nejhorší je, když se po takových radách člověk pustí do práce a pak je po cca hoďce a půl v prdeli - má jen rozkuchanou gumu, ale pořád v nápravnici.

A jak ten siláč vytáhneš - nahřátím, jo ? A co se nahřívá ? Jen nápravnice, nebo jen guma, nebo obje najednou.

Čím se to má nehřejvat ? Stačí horkovzdušnej fen ?
libovka

#12 Příspěvek od libovka »

To je na dlouhé povídání.Ale jak říkám stačí přemejšlet.Dělal jsem to stokrát na E30,E34,E39 tak vím o čem mluvím.Nikdo mi neradil nikoho jsem se neptal.Dělal jsem to na zemi v garáži. :wink:

to strosek:máš na mě číslo tak zavolej a já ti to budu vyprávět.
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od BeXTeR »

jestli si dobre pamatuju, tak svara na sve 530 zkousel natlacit novy vahou auta a ani prd... mohl jsi mit kliku, nebo ses proste sikovnejsi nez ostatni - ja sem smolar a jeste nijak zrucne nadany, tak holt potrebuju poradny naradi aby se to vykompenzovalo :)

dalsi vec je, ze kdyz mas jen jedno auto, tak takove veci nemuzes delat pred barakem.. nikdy nevis co se kde posere a ses v prdeli...
Strosek

#14 Příspěvek od Strosek »

Strosek píše:A jak ten siláč vytáhneš - nahřátím, jo ? A co se nahřívá ? Jen nápravnice, nebo jen guma, nebo obje najednou.

Čím se to má nehřejvat ? Stačí horkovzdušnej fen ?
libovka píše:To je na dlouhé povídání.Ale jak říkám stačí přemejšlet.Dělal jsem to stokrát na E30,E34,E39 tak vím o čem mluvím.Nikdo mi neradil nikoho jsem se neptal.Dělal jsem to na zemi v garáži. :wink:

to strosek:máš na mě číslo tak zavolej a já ti to budu vyprávět.
No jo, místo třech vět co se nahřejvá, čím se to nahřejvá - tuny omáčky - dělal jsi to 100x, tak víš o čem píšeš,...
Takový rady jsou k hovnu - promiň. To nejsou rady, to je hecování.

Je mi jasný, že ti leží v žaludku to jak jsem ti volal ohledně toho neorigo centrálu - to bylo taky - dělal jsi to 50x, je to jednoduchý...
Jo dost jsi mi toho po telefonu řekl - díky a už se nezlob, že jsem si to k tobě nepřijel nechat nainstalovat, po tom co jsem tě otravoval dotazováním se po telefonu - cca 10 minut hovoru. Chtěl jsi 1000,- a říkal jsi, že to bude trvat třeba celej den. Já jsem si pozval kamaráda, ten mi to za cca 30 minut našel a já si to už pak zapojil - on nic za pomoc nechtěl. Pomohl mi, nemusel jsem nikam jezdit. Trvalo to celkem 40 minut. Stejně jsem mu samozřejmě něco dal ( nemám všechno za děkuju - zas tak vychcanej nejsem )- ale nebylo to minimálně 1000,- + projetej benzín a celej den v prdeli.
Tak ještě jednou promiň, že jsem se na tebe obrátil, otravoval jsem tě a nakonec jsi z toho nic neměl. :? Už se to nikdy nebude opakovat.

Poslední věc - pomož mu to udělat - určitě bude rád - a nějakou korunu za hodinu a půl ti taky určitě dá. :idea: To je nápad. :D

Jo jo, "šetři a nebudeš závidět" - zas přibudou nějaký korunky do prasátka na novou X5 :twisted: .
libovka

#15 Příspěvek od libovka »

BeXTeR píše:jestli si dobre pamatuju, tak svara na sve 530 zkousel natlacit novy vahou auta a ani prd... mohl jsi mit kliku, nebo ses proste sikovnejsi nez ostatni - ja sem smolar a jeste nijak zrucne nadany, tak holt potrebuju poradny naradi aby se to vykompenzovalo :)

dalsi vec je, ze kdyz mas jen jedno auto, tak takove veci nemuzes delat pred barakem.. nikdy nevis co se kde posere a ses v prdeli...
Ale ono se to delá váhou auta.Musíš ho namazat,třeba krémem na ruce,a jde tam v pohodě.Děla se to talkle i v Autecu.Ven ho vyndavám taky váhou auta.Klidně ti to udělám.

Strosek:Nejsem armáda spásy.Hlavně nechápu, když máš tak šikovného karáda proč to řešíš tady na foru.To ti to mohl zapojit rovnou a ty by sis ušetřil rozhovor se mnou a hlavně ty provolaný korunky.A nechápu co sem sereš X5.Hold šetři a nebudeš závidět. :wink:
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BeXTeR »

k vasim hadeckam nic nemam, to me neprislusi komentovat :)

cenim si tve nabidky libovko, ale vzhledem k tomu, ze chci vymenit i ty stabilizatory a horni ulozeni tlumicu, radeji bych to delal na zvedaku. Je to precijenom daleko mensi opruz, budu mit k dispozici hromadu naradi a k ruce jeste jednoho cloveka... a zatim neni problem se tam s tim autem dopravit. Pokud by bylo hodne spatne pojizdne, tak by to byla jina situace.
tds

#17 Příspěvek od tds »

Dejte mi maily kam to chcete
Strosek

#18 Příspěvek od Strosek »

libovka píše:...Strosek:Nejsem armáda spásy.Hlavně nechápu, když máš tak šikovného karáda proč to řešíš tady na foru.To ti to mohl zapojit rovnou a ty by sis ušetřil rozhovor se mnou a hlavně ty provolaný korunky.A nechápu co sem sereš X5.Hold šetři a nebudeš závidět. :wink:
Navrhuju- sermež na to. Nikdy jsi mi nic špatnýho neudělal, já tobě taky ne - aspoň o ničem nevím.
To s tím, abych ti zavolal jsem pochopil jako rejpanec. Třeba jsem se zmýlil. Reagoval jsem narážkou na tvůj podpis: "šetři a nebudeš závidět" v jedný větě s BMW X5 - to je pro mě prostě píčovina, jedna z největších životních lží.
Závist je přirozená lidská vlastnost - když budu "chronickej závistivec", tak šetření, mě této vlastnosti rozhodně nezbaví, to bych se mohl za celej život ušetřit k smrti a bylo by to stejně k hovnu - furt bych záviděl.

A pak co to znamená šetřit ? :roll: Ultrapíčovina. "Šetřím" = nedopřávám si v přítomnosti na úkor nějaký budoucnsti ?
Tak já chápu slovo šetřit. Jo, je něco jinýho třeba - nevyhazovat za píčoviny - to, ale není šětřit.

No, tak to je tak nějak všechno. Když se na to, co jsem napsal, podíváš víc objektivně, doufám, že uvidíš, že se do tebe neseru. Nesnažím se tě nějak urazit,... :wink:
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od BeXTeR »

agree :thumbsup:
libovka

#20 Příspěvek od libovka »

Strosek píše:
libovka píše:...Strosek:Nejsem armáda spásy.Hlavně nechápu, když máš tak šikovného karáda proč to řešíš tady na foru.To ti to mohl zapojit rovnou a ty by sis ušetřil rozhovor se mnou a hlavně ty provolaný korunky.A nechápu co sem sereš X5.Hold šetři a nebudeš závidět. :wink:
Navrhuju- sermež na to. Nikdy jsi mi nic špatnýho neudělal, já tobě taky ne - aspoň o ničem nevím.
To s tím, abych ti zavolal jsem pochopil jako rejpanec. Třeba jsem se zmýlil. Reagoval jsem narážkou na tvůj podpis: "šetři a nebudeš závidět" v jedný větě s BMW X5 - to je pro mě prostě píčovina, jedna z největších životních lží.
Závist je přirozená lidská vlastnost - když budu "chronickej závistivec", tak šetření, mě této vlastnosti rozhodně nezbaví, to bych se mohl za celej život ušetřit k smrti a bylo by to stejně k hovnu - furt bych záviděl.

A pak co to znamená šetřit ? :roll: Ultrapíčovina. "Šetřím" = nedopřávám si v přítomnosti na úkor nějaký budoucnsti ?
Tak já chápu slovo šetřit. Jo, je něco jinýho třeba - nevyhazovat za píčoviny - to, ale není šětřit.

No, tak to je tak nějak všechno. Když se na to, co jsem napsal, podíváš víc objektivně, doufám, že uvidíš, že se do tebe neseru. Nesnažím se tě nějak urazit,... :wink:
Moc hezky si nám to vysvětlil. :) Napsal si tu největší romány,ale nějak znich nemůžu vyčíst,jak vyndat siletbloky v zadní nápravě na E34. :wink:
Odpovědět