Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadní tlumiče E34 touring-dotaz
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.Chtěl jsem se zeptat ohledně tlumičů na 525tds touring.potřeboval bych vyměnit horní uložení tlumiče protože je špatný a nevím jak oddělat tlumič.mám asi nivo tlumiče protože do něj jde tlaková hadice.jestli to tak dobře říkám.stane se něco když to normálně odšroubuju tu hadici a vyndá se tlumič?musí se pak někde něco na tom odvzdušňovat nebo se jen někde dolije kapalina?nebudu to dělat já ale chtěl bych vědět na co si dát pozor.potřebuju vyměnit uložení a dát to pryč.kde je kdyžtak nádržka?
jo a chtěl bych se zeptat jak na zvednutí výšky zadku?kde mám hledat přesně to nějaký táhlo kterým se to ovládá?
hledal jsem poctivě ale nenašel jsem bohužel nic ohledně těch tlumičů
Díky moc za rady.
jo a chtěl bych se zeptat jak na zvednutí výšky zadku?kde mám hledat přesně to nějaký táhlo kterým se to ovládá?
hledal jsem poctivě ale nenašel jsem bohužel nic ohledně těch tlumičů
Díky moc za rady.
Odvzdušnováky by měli být u těch tlumičů a u těch koulí ze spodu pod autem.Jinak nivo olej je stejný se servem,takže je to ta černá nádržka v motorovém prostoru za levým světlem.POZOR olej tam musí přijít poute ten co je napsán na víčku nádržky.Koupíš ho normálně v BMW cca za 200kč 1 litr.Výškový regulátor je přes táhlo připojen na stabilizátor na zadní nápravě takovou klemou.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Sice starý téma ale na můj dotaz dostačuje . Chci vyměnit zadní tlumiče na mé e34 touring tds ne NIVO . A nevim jak se dostat k hornímu upevnění (ty 3 šrouby...) ! Je mi jasný že je to hned za zadníma sedačkama jak je naviják na pásy ale nevim jak se k tomu dopracovat ,co povolit atd ... Radši se ptám pač nechci všechno zlámat atd ..... Určitě už ste to někdo dělal tak mě alespon přibližně nasměrujte .
Dík za odpověd ...
Dík za odpověd ...
na šrouby se dostaneš po sundání tapec. sloupku za dveřma, sundání celého bočního polstrovámí za zadníma sedačkama-pozor!! k jejich vyndání se musí povolit plasty pod zadním oknem, je to jak pohádka o slepičce. Měnil jsem je teď o vákendu. Vršek je sranda, to zajímavé tě čeká dole!! Dostat tlumiče z dolního držáku. Není tam moc místa na uhození kladivem. Vyšroubovat šroub. nechat ho zastrčený(ne zašroubovaný !!!) a s citem bušit do hlavy šroubu vpravo a vlevo aby se uvolnil v dolním uložení. Pak už jde vyrazit lehce.
Hodně zdaru Míla
Mám ale zpětně jiný dotaz"
BMW E 34 525 touring, 12/1995 nejde mi otevřít šíbr, při zmáčknutí tlačítka na jako na zavření, tak motory klapou, jako když jsou na dorazu. Jinak je mrtvý. Zkoušel jsem vyměnit tlačítko, centrálu, stav je stále stejný. Samostatně po odpojení ale motory chodí a šíbr otevřou.
Poradíte prosím někdo????
Mirek
Hodně zdaru Míla
Mám ale zpětně jiný dotaz"
BMW E 34 525 touring, 12/1995 nejde mi otevřít šíbr, při zmáčknutí tlačítka na jako na zavření, tak motory klapou, jako když jsou na dorazu. Jinak je mrtvý. Zkoušel jsem vyměnit tlačítko, centrálu, stav je stále stejný. Samostatně po odpojení ale motory chodí a šíbr otevřou.
Poradíte prosím někdo????
Mirek