Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

EL.OVLÁDÁNÍ SEDAČEK E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#1 Příspěvek od KamilAC »

Je někde pod kobercem příprava na el.ovládání sedaček, případně je problém to odněkud vytáhnout? Pořídil jsem interiér z M5 rok 2000, el.ovládané, myslim i s masáží, výhřev samozřejmostí. Teď mám v autě manuálně ovládané s výhřevem. Poradí někdo?
pindak1

#2 Příspěvek od pindak1 »

Zdar,mám to samé co ty.Staré sedadla jsem měl v manuálu s výhřevem a měnil jsem je za M5. Kamoš mi natáhl elektriku někde od hlavního přívodu na zapalovač a sedadla zapojil. Fungují posuvy i dofuk sedaček,ale stále nemám dořešen výhřev sedaček protože prej na to potřebuje elektrické schéma a to zatím nemám :?
KamilAC

#3 Příspěvek od KamilAC »

Výhřev já mám, jinak až budeš shánět tu lištu s tlačítkama výhřevu tak se klidně ozvi, něco se najde. Jasně, to sem si taky říkal že nejjednodušší by bylo odněkud natáhnout proud, ale jen jsem myslel jestli tam na to někde není příprava...
pindak1

#4 Příspěvek od pindak1 »

Přípravu jsem žádnou pod sedadly ani kobercem neměl.Elektriku na výhřev mám ta tam zůstala po starých sedadlech,ale je nutno to správně zapojit a to mi bez toho schématu zapojení nechce udělat aby prej něco neodpálil.Jen se chci zeptat jestli jsi náhodou nekoupil tu bouranou M5 ta co byla na S bazaru.
KamilAC

#5 Příspěvek od KamilAC »

pindak1 píše:Přípravu jsem žádnou pod sedadly ani kobercem neměl.Elektriku na výhřev mám ta tam zůstala po starých sedadlech,ale je nutno to správně zapojit a to mi bez toho schématu zapojení nechce udělat aby prej něco neodpálil.Jen se chci zeptat jestli jsi náhodou nekoupil tu bouranou M5 ta co byla na S bazaru.
Kdepak, čerstvej dovoz z Francie. Krev ještě nebyla ani pořádně zaschlá. :twisted:
pindak1

#6 Příspěvek od pindak1 »

Tak to jo jde vidět že jsi srandista.Jestli budeš rozprodávat co zby :wink: de tak to sem hoď třeba se mi bude něco hodit
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

pindak1 píše:Tak to jo jde vidět že jsi srandista.Jestli budeš rozprodávat co zby :wink: de tak to sem hoď třeba se mi bude něco hodit
Z auta toho moc nezbylo, totální havárie. Žádná část karoserie k použití. Možná tak víko kufru s logem M5 a origo odtrhovou hranou, zadní nárazník, zadní náprava je taky v cajku ale je to M5 takže moc tho neni použitelný. To nejdůležitější, tedy motor, převodovka, doklady to už je zaslíbeno.
Uvidim jak sedačky, ale asi to bude docela na vomrd, jsou vlastně taky s pamětí a těma tlačítkama na dveřích řidiče a to už asi tak jednoduchý nebude. No ale furt je to M5 a tu práci si dám.
pindak1

#8 Příspěvek od pindak1 »

Ty paměti budou asi horší,ale zase máš výhodu že máš komplet auto i s elektrikou která od těch čudlíků vede.Já ty paměti funkční nemám poněvač jsem sehnal jen tapece a sedadla.A tu práci si s těma sedadly dej protože to stojí zato.Jinak plastové lišty dveří a zrcátka asi nepřežili co? :?
KamilAC

#9 Příspěvek od KamilAC »

pindak1 píše:Ty paměti budou asi horší,ale zase máš výhodu že máš komplet auto i s elektrikou která od těch čudlíků vede.Já ty paměti funkční nemám poněvač jsem sehnal jen tapece a sedadla.A tu práci si s těma sedadly dej protože to stojí zato.Jinak plastové lišty dveří a zrcátka asi nepřežili co? :?
Zrcátka jsou totálně k.o., lišty přežily jak ty co jsou vevnitř, tak venkovní. Vnitřní už mám samozřejmě já, venkovní zvažuju zda se vyplatí spravovat, jedna zadní je hodně poničená a P přední chybí uplně. :?
pindak1

#10 Příspěvek od pindak1 »

Aha tak to nic, měl sem na mysli ty venkovní. :(
KamilAC

#11 Příspěvek od KamilAC »

Už se povedlo, už je mám zapojený a fungujou. Stačilo doštekru přitáhnout proud
pindak1

#12 Příspěvek od pindak1 »

Zdar, zapojil jsi i ten výhřev sedadel? Bylo k tomu potřeba elek.schéma nebo to šlo v pohodě zapojit ? :?
KamilAC

#13 Příspěvek od KamilAC »

To jsem řešit nemusel, já jsem svoje sedáky už vyhřívané měl. Jen jsem do původního štekru přidal dva srátky a přes pojistkovou skříň je natáhnul k plusu a minusu
airbone
Klubové ID: 1836

#14 Příspěvek od airbone »

pindak1 píše:Zdar, zapojil jsi i ten výhřev sedadel? Bylo k tomu potřeba elek.schéma nebo to šlo v pohodě zapojit ? :?
Mozem dodat EBA dokument ako sa dodatocne instaluje vyhrev sedaciek, je tam komplet postup aj s obrazkami, tak mozno by ti to pomohlo.Je to vsak v anglictine. Ak mas zaujem, tak posli SZ s email. adresou.
Odpovědět