Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530d turbo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavelb

#1 Příspěvek od pavelb »

Dobré odpoledne, mohli byste mi prosím poradit s vyndáním turba u e39? Jediný způsob, na který jsem přišel mě nutí vyndat vstřiky,čemuš bych se chtěl vyhnout.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Asi se zeptám blbě,ale co má turbo společného se vstřikama?Turbo je na výfuku a vstřika v hlavě.
pavelb

#3 Příspěvek od pavelb »

Myslel jsem,že to půjde vyndat vrchem a překážel mi plast,který se dá sundat pouze pokud vyndám vstřiky. Nebyl by to problém,kdyby nebyly zarezlý. Byla hloupost,musí to jít spodem. Je to me první bmw. :?
Neznáte nějaký dobrý vrakoviště ?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Jakej plast. 8O Vždyt nad turbem je pouze vzduchovej filtr a pak je tam jen krycí plast motoru a tan sundáš normálne.
pavelb

#5 Příspěvek od pavelb »

Plasty jsem sundal,filtr taky. Krásně vydim na turbo,ale vyndat ho nemůžu. :roll: Jde to vrchem? Jestli ano,tak jdu do gaáže a do rána nespim :?
Peter
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peter »

ja som sa križoval s ním spodom, zhodil som výfuk a č.1
http://bmwfans.info/original/E39/Lim/53 ... l-11_2339/
Horys
Klubové ID: 1540
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Horys »

tahal sem ho vrchem a nebyl stím nějakej velkej problém.když sundáš výfukový potrubí tak tam zůstane jen to turbo a to odpojíš od výfuku přívod a odvod oleje a podtlak a je venku.
pavelb

#8 Příspěvek od pavelb »

díky za info. Nemate nějaký trik,jak vyndat totálně zarezlé vstřiky?
RSak
Klubové ID: 624

#9 Příspěvek od RSak »

když vyndáš vzduchový filtr, tak v tom plastu na turbem jsou tři záslepky, ty vyndáš a jsi přímo nad šroubami příruby z turba

Obrázek

Obrázek
pavelb

#10 Příspěvek od pavelb »

:D mockrát díky,ty stránky jsou exkluzivní. Máte někdo zkušenost s vyndavánéím zarezlých vstřiků? Dva dny je to naložené v různých srágorách a nechce to povolit. Chtěl bych je pročistit,když už jsem v tom.
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bajzik »

taky jsme byli nuceni vyndat vstřik když opakovaně na 2 valcich praskly štefty co ho drží, nešel ven ani prd, ak jsme povolili držák vstřiku a jednoduše to jeli projet. Následně šel ven, jak to vyndavaj chlapci v BMW fakt netuším.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

pavelb píše::D mockrát díky,ty stránky jsou exkluzivní. Máte někdo zkušenost s vyndavánéím zarezlých vstřiků? Dva dny je to naložené v různých srágorách a nechce to povolit. Chtěl bych je pročistit,když už jsem v tom.
Prosím tě, co chceš "pročistit" na CR vstřiku?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
tds

#13 Příspěvek od tds »

Na vstřiky se ani nedívej! nebo potom budeš plakat. dělá se to speciálním nástrojem který opřeš o víko ventilů a i s tím to jde blbě.je to dost choulostivá součástka pro ti doporučuji vůbec jakkoli do vstřiků nezasahovat.
dandy

#14 Příspěvek od dandy »

Ja som menil jeden vstrekovač/530D r.2002/ ale priamo v BMW.Mali na to špeciálny vyťahovák/závažie na hriadeli/, s ktorým ho uvoľnili.Ak niečo také nemáž, tiež si myslím, že radšej by si to mal nechať tak, lebo si môžeš poškodiť trebárs aj hlavu a to už by ťa asi veľmi mrzelo.Inak na vstrekovači asi v domácich podmienkach nič neopravíš.Ak je zlý, treba dať nový alebo urobiť repas napr. v BOSCH.Predtým samozrejme treba diagnostiku aby si vedel, ktoré sú zlé.
Odpovědět