Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

dodělané AE do e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
plysakmartin
Klubové ID: 1651

#1 Příspěvek od plysakmartin »

O víkendu jsem namontoval do e39ky AE z bmwstyle a xenony a po otočení klíčku v zapalování bez jakýchkoliv světel a bez nastartování motoru se na chvilku rozblikají jako stroboskopy a pak párkrát bliknou vždy střídavě právé a levé světlo. Tak nevím, je to upozornění e39, že je pootočený klíček v zapalování ???? Nebo je bordel elektrice ? Jinak vše normálně funguje jak má.
Pavel
Klubové ID: 56

#2 Příspěvek od Pavel »

mě zase probliknou zadní svetla (ledky) a to mám origo Hella dodělavané na starej model..
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

plysakmartin píše:O víkendu jsem namontoval do e39ky AE z bmwstyle a xenony a po otočení klíčku v zapalování bez jakýchkoliv světel a bez nastartování motoru se na chvilku rozblikají jako stroboskopy a pak párkrát bliknou vždy střídavě právé a levé světlo. Tak nevím, je to upozornění e39, že je pootočený klíček v zapalování ???? Nebo je bordel elektrice ? Jinak vše normálně funguje jak má.
Je to důkaz toho,že se na takový auto nemaj bastlit takovéhle tuzingové kraviny.Když už chceš AE tak origo. 8O To auto má elektoniku a zdřejmě se to tomu nelíbí. :wink:
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

můj osobní názor je asi takovej,že když otočíš klíček v zapalovaní,tak se kontrolujou všechny žárovky a čidlá které dokážou zjistit nějakou závadu. No a podle mě se to kontroluje slabím napětím,které si oveří která žárovka má,nebo nemá odpor.Takže se i do tech EA i xenonů dostane nějakej ten voltím,který spůsobí tenhle jev.Možná že to není pravda,ale je to můj pohled na tuhle závadu.
:roll:
Elektro

#5 Příspěvek od Elektro »

V dokumentacích od Light modulu píšou,že auto checkuje zatížení jednotlivých větví (blinkry,světla,brzdy). A je možné že ti tohle testovací napětí vybudí neoriginál měniče pro xenony.Jinak Light modul by se měl měnit také.Je jiný pro xenony a normal.

Dobrej cirkus je tohle :P :

http://www.youtube.com/watch?v=c5qSB28svNs
Pavel
Klubové ID: 56

#6 Příspěvek od Pavel »

tyhle teorie mi taky někdo říkal a asi na tom něco bude.... je pravda že mi ty ledky probliknou jenom slabunko..ve tmě to jde vidět...ve dne ne...
plysakmartin

#7 Příspěvek od plysakmartin »

Elektro píše:V dokumentacích od Light modulu píšou,že auto checkuje zatížení jednotlivých větví (blinkry,světla,brzdy). A je možné že ti tohle testovací napětí vybudí neoriginál měniče pro xenony.Jinak Light modul by se měl měnit také.Je jiný pro xenony a normal.

Dobrej cirkus je tohle :P :

No jo,ale tady se nejedná o xenony, ale o ty AE. AE se na malou chvilku rozblikají
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Demostenes »

plysakmartin píše: No jo,ale tady se nejedná o xenony, ale o ty AE. AE se na malou chvilku rozblikají
Male napeti nestaci na zapnuti vybojky, ale diodu rozsviti? Predpokladam, ze ten tuzing kit se proste napichnul na origo kabel do svetel.
micko525

#9 Příspěvek od micko525 »

Elektro píše: Dobrej cirkus je tohle :P :

Chudáci xenony :(
plysakmartin

#10 Příspěvek od plysakmartin »

Demostenes píše:
plysakmartin píše: No jo,ale tady se nejedná o xenony, ale o ty AE. AE se na malou chvilku rozblikají
Male napeti nestaci na zapnuti vybojky, ale diodu rozsviti? Predpokladam, ze ten tuzing kit se proste napichnul na origo kabel do svetel.
Ten tzv. "tuzing kit" jak ho ty nazýváš jsem napojil přesně tak jak zapojený má být. Nedělal jsem to poprvé viz. moje e36 !
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

Jenže E39 není E36.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tak ony ty LEDky blikaji i na e36, kdyz mas check control, normalni zarovce to nevadi, ale ledka ti po par mesicich umre... resenim je dat tam kondiky, ktery vytvori tu chybejici zatez, takze se to bude tvarit jako puvodni 5W zarovka...
“Ability is what you're capable of doing.”
plysakmartin

#13 Příspěvek od plysakmartin »

Hanz píše:tak ony ty LEDky blikaji i na e36, kdyz mas check control, normalni zarovce to nevadi, ale ledka ti po par mesicich umre... resenim je dat tam kondiky, ktery vytvori tu chybejici zatez, takze se to bude tvarit jako puvodni 5W zarovka...
Jj, tomu rozumím, ale tady check control není
plysakmartin

#14 Příspěvek od plysakmartin »

libovka píše:Jenže E39 není E36.
Vážně ? :lol:
Elektro

#15 Příspěvek od Elektro »

plysakmartin píše:
Hanz píše:tak ony ty LEDky blikaji i na e36, kdyz mas check control, normalni zarovce to nevadi, ale ledka ti po par mesicich umre... resenim je dat tam kondiky, ktery vytvori tu chybejici zatez, takze se to bude tvarit jako puvodni 5W zarovka...
Jak to že nemá check? Říkal jsi že se jedná o E-39. A kontrolní test provádí každý Light modul u každé E-39 ( prostě měří zátěž blinkrů,světel,brzd...).Ale to je stále dokola.Zkus si k tomu parelelně připojit původní žárovku a možná ti neprobliknou :-) .Nikdo tady nemluví o uživatelském Check controlu na tachometru.
Birkoff
Klubové ID: 989

#16 Příspěvek od Birkoff »

Dělá to ten Check, určitě. Je to přesně jak píše Hanz a Dexter. Žárovku to "nerožne" ale těm Ledkám stačí opravdu málo. Řešení je dát paralelně kondenzátor nebo ještě lépe spočítat R-C člen na zpoždění podle délky impulzu od Check-u. A měl by být klid.
plysakmartin

#17 Příspěvek od plysakmartin »

Elektro píše:
plysakmartin píše:
Jak to že nemá check? Říkal jsi že se jedná o E-39. A kontrolní test provádí každý Light modul u každé E-39 ( prostě měří zátěž blinkrů,světel,brzd...).Ale to je stále dokola.Zkus si k tomu parelelně připojit původní žárovku a možná ti neprobliknou :-) .Nikdo tady nemluví o uživatelském Check controlu na tachometru.
Aha, tak to jsem já pochopil špatně :wink:
Cossie
Klubové ID: 2336
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Cossie »

Jenom bych měl dotaz - xenony jsi dával HID sadu nebo jsi měnil celá světla ?
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
plysakmartin

#19 Příspěvek od plysakmartin »

Cossie píše:Jenom bych měl dotaz - xenony jsi dával HID sadu nebo jsi měnil celá světla ?
Dával jsem HID sadu. :wink:
Cossie
Klubové ID: 2336
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Cossie »

Nemáš to nafocený jak jsi to tam dostal ? Není mi moc jasný jak se tam dá dát výbojka místo žárovky, když ta žárovka je "zacvaklá" v tom plastu. Díky (pokud teda mám na autě origo světla a ne nějakej speciální výmysl :lol: )
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Odpovědět