Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
spotreba 528ia
Pokud píšeš, že na to nešlapeš, tak 14 litrů je mimo realitu. Pravděpodobně nemaká Lambda a možná ne jenom jedna...panacek píše:zdarec potrebuju poradit mam 528ia 98 rok jednovanos. a mam docela velkou spotrebu, lechtam to a mam porad kolem 14l. co mam zkusit vymenit? dik Tomas
Pokud jedeš piánko na delší trasu, jde to hodně pod 9. Za desítku se s tím dá v pohodě jezdit (když je vše v pořádku), jezdím za tolik dlouhodobě i já. Mám sice Double Vanos, ale rozdíl proti jednoduchýmu vanosu není ve spotřebě velice žádný, akorát trochu v pružnosti v nízkých a středních otáčkách.
Těch 14 je opravdu strašně moc, zvlášť pokud nebydlíš na jižní spojce, nebo neprasíš
ne mam tam steptronic, a neprijde mi to normalni, mam jeste 530da r.v.02 a jezdim s ti za 9 a to na to slapu. taky mam audi A6 2.8 qvatro taky tomu slapu a jezdi do 13l. v manualu. ale tady zkousim jet co nejsetrneji a porad je tam 14, a spis to stoupa jak klesa.
zkusim ty lambdy a uvidim. kdyby to zralo tech 14 pri plnym vykonu tak mi tovubec nebude vadit.
ale dik za rady.

ahoj.po precteni problemu se spotrebou jsem to na sve 528ia musel skusit.vynuloval jsem pocitac natankoval skoro do prazdneho za 600kc a jezdim teda predpisove a mam tam najeto asi 90km a spotreba 10,9 ale podotykam.jezdim podle predpisu.a radim si sam automat nenechavam.zjistil jsem ze sam si tam dam rychlost driv nez automat takze to nemusim tak vytacet.ale jinak kdyz jezdim fest tak je tam normalne 14,4.tak si myslim ze to neni az tak spatny.na dalnici jsem schopen jet do 140km za 8,1.
caute.tak jsem ukoncil testovaci jizdu na 600kc.jak jsem psal o okno vis.pri dojezdu k pumpe kdy mi ukazoval palubak dojezd 5km tak jsem musel natankovat.na palubaku spoptreba 11,6 a najel jsem presne 140km.ale.na ujete km tato spotreba nesedi podle vypoctu litry deleno km krat 100 to dela 13,3.asi palubak je orientacni.tzn.kdyz mu davam cihlu a on mi ukazuje 14,4 tak taky lze to tam by melo byt tak 17l.priste dam plnou nnajedu sto km a znovu k pumpe.
-
Zdar,
s touhle motorizací a v automatu to bude odpovídat. Reálná spotřeba bude třeba o 0,5l nižší,ale i když je to motor výkonej,tak díky eko-limitům a váze,co táhne si vezme svoje. Hodně záleží,jestli jezdíš město a jak daleko. Dva mý známí - jeden 520i 24V,druhej 525i 24V - stejná spotřeba (dvoulitr sice menší obsah,ale taky nižší krouťák,více se musí vytáčet) lechtačka za 12,5 až 13,0 ,já měl 535i (demontovanej Kat)- standard kolem 14,5, s rodinou na chalupu za 10,0 (nudná,klidná jízda),rychlovka po městě 17,0 ,když jsem svezl nějakého majitele škodovky na ukázku,tak klidně 19,0-21,0l. Když slyším ty cinty,že někomu třeba žere dvoulitrová Laguna 7,0 litrů,musím se smát. Výrobci to tlačí dolů,to co udávají je ideál na motorbrzdě (bez větru,dálnice jak sklo,ideální teplota+vlhkost vzduchu atd...). Kdysi jsem někde četl test ojetiny 328i Kombi manual,pamatuji,že tam psali něco přes 13,0 litrů.
s touhle motorizací a v automatu to bude odpovídat. Reálná spotřeba bude třeba o 0,5l nižší,ale i když je to motor výkonej,tak díky eko-limitům a váze,co táhne si vezme svoje. Hodně záleží,jestli jezdíš město a jak daleko. Dva mý známí - jeden 520i 24V,druhej 525i 24V - stejná spotřeba (dvoulitr sice menší obsah,ale taky nižší krouťák,více se musí vytáčet) lechtačka za 12,5 až 13,0 ,já měl 535i (demontovanej Kat)- standard kolem 14,5, s rodinou na chalupu za 10,0 (nudná,klidná jízda),rychlovka po městě 17,0 ,když jsem svezl nějakého majitele škodovky na ukázku,tak klidně 19,0-21,0l. Když slyším ty cinty,že někomu třeba žere dvoulitrová Laguna 7,0 litrů,musím se smát. Výrobci to tlačí dolů,to co udávají je ideál na motorbrzdě (bez větru,dálnice jak sklo,ideální teplota+vlhkost vzduchu atd...). Kdysi jsem někde četl test ojetiny 328i Kombi manual,pamatuji,že tam psali něco přes 13,0 litrů.
No mě se to zdá teda hodně. Nemám sice automat, ale vejdu se do desíti - níjak extra to nehoním. Automat by teoreticky měl brát víc, ale co jsem se párkrát s touhle motorozací v automatu kousek svezl, tak má např. při 90km/h o cca 700ot. míň, což má na spotřebu příznivý vliv. Můj názor je takový, že automat by mohl mít +/- stejnou spotřebu, jako manuál (návody uvádí v průměru cca +1l proti manuálu).