Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

HELP E34 524TD netáhne prý čerpadlo:( - VYŘEŠENO!! :)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
pepahr

#1 Příspěvek od pepahr »

Ahoj všem, mám problém se svou 524TD - prvně začala škubat kolem 1500 otáček pak to asi 2 dny jezdilo v pohodě a pak při cestě na dovolenou :( to přestalo táhnout asi nějaký nouzovy režim nebo co rachtá jak prase a vůbec to nejede udělalo mi jednou to samé když mi klekla baterka a auto bylo bez elektriky..
v servise mi řekli že to je řídící jednotka vstřikovacího čerpadla cena 9.000,- + práce :(
je to možné?? jaké jsou ceny?? nedá se to opravit? případně nemá někdo na prodej tu elektroniku nebo celé čerpadlo?
taky jsem se tu dočetl že je možné auto předělat na mechanické čerpadlo co by to obnášelo a za kolik se dá sehnat? nemá někdo a neporadí s výměnou?

sorry za kupu písmenek, ale sem ted z toho trošku vedle jezdit potřebuju a peněz moc není :( díky za jakoukoliv radu nabídku či aspoň tip kam se obrátit. Pepa.
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#2 Příspěvek od Holly Moderátor »

Věc číslo jedna, byls na diagnostice??? Nebo ti to řekl nějkej čičmunda z garáže v horní dolní a poznal to podle zvuku motoru?? To že auto rachtá neznamená že je 100% v řiti čerpadlo... Může to být hromada jiných věcí... Mě například rachtalo, netáhlo a chcípalo a stačilo vyměnit palivovej filtr...
pepahr

#3 Příspěvek od pepahr »

jasně bylo to na diagnostice sice ne ve značkovým servise, ale něco tam mají..
palivovej filtr vyměněnej a jak říkám auto se úplně stejně chovalo když klekla baterka - nedobíjel alternátor, jak se baterka dobila (a vyměnil pak alternátor) jelo to zase normálně prý jakýsi nouzový režim... sehnal jsem na vyzkoušení tu "kostku" na čerpadlo tak uvidíme... :)
pepahr

#4 Příspěvek od pepahr »

tak vsechno je jinak..! diky dezinformaci neni problem "pry" v kostce cerpadla ale ridicim vstriku.. ale nevi to jiste diagnostiku samo nemaji pry si to mysli podle stavu dratu ktery nemaj izolaci a lezej na sobe tak by tim pry zacali.. :(ze to stoji 9tis je nejak nestve tak ted nevim teda.. uaa :( fakt ale je ze po zapnuti klicku po chvili kontrolka zhasne tak da se pak rict na 100% ze je to OK nebo ne??
prip. staci promerit odpor? nekde sem se tu docetl ze ma mit ten vstrik 98ohmu ma nekdo zkusenost ze to maka i s tema odizolovanjema popraskanejma kablama??
a nikdo nema zkusenost s tim ze motor jede blbe ostrej zvuk jako by to rachta jak starej traktror a netahne??
HEEELP PROSIM prip. nemel by nekdo ten vstrik na pujceni?? sem ale ze Znojma je tu nekdo z okoli pak jedine posta - dobirka na zalohu a kdyby to tim nebylo vratit??
diky moc za jakoukoliv radu.. asi sem to nedal do vhodnyho servisu :( chjo...
:cry:
mhd

#5 Příspěvek od mhd »

No, já si nejsem jistý, ale ten "řídící vstřik" je snímač tlaku nafty nebo doopravdy snímač polohy jehly? Na diagnostice z tohoto motoru moc nezjistíš.. Mlátit ti může i ucpaný vstřik. Jestliže auto netahne, může být špatné turbo nebo prasklá hadice od něj.. Nejčastěji ale problém bývá ve zmiňované kostičce na čerpadle. Potom bych mrknul na rozvody, mohl ti skočit zub na čerpadle.
pepahr

#6 Příspěvek od pepahr »

tak to vazne nevim co presne dela ridici vstrik presne to sem myslel ze se dovim tady a tip jak otestovat jestli je dobrej nebo ne.. kazdopadne viz vyse auto se chovalo podobne pri vypadku elektriky po vymene baterky jelo jak ma.. a pri odpojenym snimaci se to taky chovalo jinak nez ted jen potrebuju potvrdit jestli staci kdyz zhasne kontrolka vstriku pri zapnuti klicku ze je OK prip. staci promerit... nejvic me stve ze dam auto nekam do servisu a abych s nima pres tlf resil a na netu hledal reseni protoze oni chcou zacit menit skoro tu nejdrazsi vec i kdyz nevi presne ze je to tim.. grr :(
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

xx
pepahr

#8 Příspěvek od pepahr »

takze se ani takto neda 100% rict ze to tim vstrikem neni?? ale kdyz se nic nezmeni kdyz se odpoji....?
fafejta

#9 Příspěvek od fafejta »

xx
pepahr

#10 Příspěvek od pepahr »

ja to odpojeny nevidel, ale jinak to jede viz vyse.. start v pohode volnobeh nehoupe..
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

xx
pepahr

#12 Příspěvek od pepahr »

odpojeny myslim to cidlo na zkousku jinak samo zapojeny je.. ;) to sou mi rady tady :( kdybys me cetl vyse poradne vis ze s tim cidlem odpojenym se to nechovalo tak jak to se to chova ted..! navic mi bylo receno ze ani diagnostika nemusi spravne odhalit pricinu.. tak ted vazne nevim... :(
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

xx
pepahr

#14 Příspěvek od pepahr »

no jak vidim diagnostiku asi absolvuju :) lepsi nez zkouset menit vstrik za 9 tis kerym to asi neni :) dik :)
fafejta

#15 Příspěvek od fafejta »

xx
Holly Moderátor
Moderátor

#16 Příspěvek od Holly Moderátor »

fafejta píše:Na vrakačce ten řídící vstřik stojí kolem 2K.Nový tam dávat do auta za 20K,no nevim.Hold musíš k normálním opravářům a né k experimentátorům typu pokus omyl,a ještě s novými díly za raketu do starýho pelechu. :lol:
Tak tak... Jo a řídící vstřik valí i s odizolovanejma drátama :wink: já to mám taky tak, ale zrovna čekám na novej, protože mě ta skute¨čnost sama o sobě irituje...
Johny9

#17 Příspěvek od Johny9 »

Jestli schanis ridici vstrik tak za 3500 ho maji novy od bosche v Sotei v Ostrave.Taky jsem ho tam kupoval
Holly Moderátor
Moderátor

#18 Příspěvek od Holly Moderátor »

Johny9 píše:Jestli schanis ridici vstrik tak za 3500 ho maji novy od bosche v Sotei v Ostrave.Taky jsem ho tam kupoval
Hej super, díky za tip :)
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lenoch »

pepahr píše:Ahoj všem, mám problém se svou 524TD - prvně začala škubat kolem 1500 otáček pak to asi 2 dny jezdilo v pohodě a pak při cestě na dovolenou :( to přestalo táhnout asi nějaký nouzovy režim nebo co rachtá jak prase a vůbec to nejede udělalo mi jednou to samé když mi klekla baterka a auto bylo bez elektriky..
v servise mi řekli že to je řídící jednotka vstřikovacího čerpadla cena 9.000,- + práce :(
je to možné?? jaké jsou ceny?? nedá se to opravit? případně nemá někdo na prodej tu elektroniku nebo celé čerpadlo?
taky jsem se tu dočetl že je možné auto předělat na mechanické čerpadlo co by to obnášelo a za kolik se dá sehnat? nemá někdo a neporadí s výměnou?

sorry za kupu písmenek, ale sem ted z toho trošku vedle jezdit potřebuju a peněz moc není :( díky za jakoukoliv radu nabídku či aspoň tip kam se obrátit. Pepa.
Mám řídící jednotky. Dokážeš si je v poho přehodit sám a prodávám je za 3tis. Ted k závadě... jak moc to rachtá?? Jestli opravdu hodně - jako zetor, tak ti možná fakt přeskočil rozvodový řemen... nejdřív bych zkouknul rozvody (kdy je někdo dělal?), nebo dal mechanikům příkaz ke zkouknutí a stál jim za prdelí...
pepahr

#20 Příspěvek od pepahr »

Ahoj vsem a diky za tipy.. nakonec asi vyreseno jen pry nejakym spatnym kontaktem prave na ridicich jednotkach.. rozvody kontrolovali ty jsou v poradku... uvidim dneska tam pro to jedu tak sem zvedav.. jinak ta cena za ridici vstrik v ty ostrave je zajimava :) az budu mit auto u sebe pisnu result :)
Odpovědět