Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolísá teplota TDS...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marten
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marten »

Při jízdě do táhlého kopce nebo když tomu dávám (což se stává málokdy) tak mi vyleze teplota vody na 96 stupňů (hodnota na přístrojovce). Z kopce zase klesne. Při normální plynulé jízdě je asi 90. Když tomu naložím třeba při předjíždění tak na chvilku stoupne na 92-94 stupňů a pak zase klesne na 90. Chladící systém netlakuje, voda se neztrácí, emulze není. Když je motor zahřátý tak vrtule hučí takže visco by měla být taky OK.
Co s tím?? :?:
Mimochodem jaká je provozní teplota u TDS?? :idea:
mika_hakkinen
Klubové ID: 1487
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mika_hakkinen »

ale tento jev je zcela normální, že při záteži jde teplota nahoru a při jízdě z kopce bez plybu klesá, co max poradit je výměna termostatu, to je jak když bežíš a jdeš..... 8)
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Teplota by měla být pořád v půlce, jestliže kolísá, tak vyměň termostat..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Gav328ci

#4 Příspěvek od Gav328ci »

Termostat nebo teplotní čidlo sahary
Marten
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marten »

Zkusím ten termostat. Kolik by to potom mělo držet teplotu?? Vím, že u BMW je to přesně v půlce, ale u Omegy je jinej ukazatel teploty..
Kail
Klubové ID: 1612

#6 Příspěvek od Kail »

mika_hakkinen píše:ale tento jev je zcela normální, že při záteži jde teplota nahoru a při jízdě z kopce bez plybu klesá, co max poradit je výměna termostatu, to je jak když bežíš a jdeš..... 8)

To rozhodně není normální - TDS je náchylný na změny teplot a konstruktéři tomu taky přizpůsobili chladící systém :wink: ,u mého TDS se teplota hne jen ráno když to natočím :) ,jakmile se zahřeje tak drží ručička na polovičce budíku a můžu stát v mrazu v koloně nebo na to ve vedrech šlapat až do omezovače,nehne se ani o mm :wink:
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bajzik »

Kail píše:
mika_hakkinen píše:ale tento jev je zcela normální, že při záteži jde teplota nahoru a při jízdě z kopce bez plybu klesá, co max poradit je výměna termostatu, to je jak když bežíš a jdeš..... 8)

To rozhodně není normální - TDS je náchylný na změny teplot a konstruktéři tomu taky přizpůsobili chladící systém :wink: ,u mého TDS se teplota hne jen ráno když to natočím :) ,jakmile se zahřeje tak drží ručička na polovičce budíku a můžu stát v mrazu v koloně nebo na to ve vedrech šlapat až do omezovače,nehne se ani o mm :wink:
přesně tak, a sahara rozhodně nemá žádné čidlo :-D termostat, nebo pumpa
Kail
Klubové ID: 1612

#8 Příspěvek od Kail »

Jj,to bych málem přehlédl,čidlo na visco spojce budete hledat asi opravdu marně :lol:
Marten
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marten »

A jaká je ta provozní teplota?? :?: :idea:
Susi

#10 Příspěvek od Susi »

Bajzik píše:
Kail píše:

přesně tak, a sahara rozhodně nemá žádné čidlo :-D termostat, nebo pumpa
Sahara má teplotní čidlo zašroubované do chladiče. Při přehřátí spustí el. ventilátor klimy a částečně nahradí viscu, pokud není funkčí.

Kaile, viscospojka není sahara :wink:
huncak

#11 Příspěvek od huncak »

teplotní čidlo pro přídavný vetilátor který je před chladičem má TDSo zašroubované v hlave motoru.ventilátor mají pouze verze s klimou a verze s tažným zařízením.čidlo spíná při 101 stupních,takže při normálním provozu se to témeř nikdy nestává.ventilátor je dvourychlostní,první rychlost je pro klimatizaci,druhá pro dochlazováni.teplota by kolísat moc neměla,mám už druhé TDS a u obou se teplota drží přesně v polovině a neleze nahoru ani při jízdě s karavanem do kopce.
Susi

#12 Příspěvek od Susi »

Pardon, takže ne v chladiči, ale v hlavě. Já mám benzín, tam je čidlo v pravé straně chladiče. :wink:
Marten
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marten »

Sakra, řeknete mi už konečně někdo jaká je ta provozní teplota??? :twisted:
Susi

#14 Příspěvek od Susi »

Marten píše:Sakra, řeknete mi už konečně někdo jaká je ta provozní teplota??? :twisted:
U benzínovejch šestiválců M52 do 105C, u osmiválců do 107C, ale nafty nevim. Tak, snad jsem pomohl.. :wink: :lol:
mari

#15 Příspěvek od mari »

Podle mě to je úplně v pohodě. Mate tě těch pár stupňů na displeji,kdybys ho neměl tak u ručičky teploty nějaký 2-3 stupně ani nezaregistruješ.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marten »

Díky kluci.. 8) Zase jsem se něco dozvěděl.
Odpovědět