ahoj, chtěl bych si vyměnit olej v převodovce u své e39 523i... ale moc o tom nevim.. zajímalo by mě kolik tam toho nalejt, co bych tam mel nalejt a kudy bych to tam mel nalejt, popř jakym způsobem
dík všem za rady
Na převodovce by měl být nalepený štítek s typem oleje.Jsou tam dva šrouby na 17 klíč.Spodní na vypouštění a z boku na nalejvání.Leje se to tam dokud to nevytéká z toho plnícího šroubu.Samozdřejmě musí auto stát na rovině.Vejde se tam cca 1.5 litru takže kup 2 litry.
libovka píše:Na převodovce by měl být nalepený štítek s typem oleje.Jsou tam dva šrouby na 17 klíč.Spodní na vypouštění a z boku na nalejvání.Leje se to tam dokud to nevytéká z toho plnícího šroubu.Samozdřejmě musí auto stát na rovině.Vejde se tam cca 1.5 litru takže kup 2 litry.
ok,super.. dík moc.. ten štítek s typem tam neni.. nejak po tom zapatram..
ještě jednou dík
Nebo nelepená zboku vedle napouštěcího šroubu. Jestli je to E39 s manuálem tak tam pravděpodobně stejně bude MTF olej. Bývaly plněné MTF-1 a dneska místo něj koupíš MTF-2, teda alespoň moje 6-speed to tak má. Pátral jsem po specifikaci a kupodivu nic kloudnýho nenašel, tak jsem ho nakonec koupil přímo v BMW za necelý 400Kč za litr.
edit: teď jsem koukal do TIS a tam je napsáno
žlutý štítek - MTF-LT1
zelený štítek - MTF-LT2
modrý štítek - MTF-LT3
štítek se nachází vedle otvoru pro nalévání. MTF-LT1 je plně nahraditelný MTF-LT2
Birkoff píše:Nebo nelepená zboku vedle napouštěcího šroubu. Jestli je to E39 s manuálem tak tam pravděpodobně stejně bude MTF olej. Bývaly plněné MTF-1 a dneska místo něj koupíš MTF-2, teda alespoň moje 6-speed to tak má. Pátral jsem po specifikaci a kupodivu nic kloudnýho nenašel, tak jsem ho nakonec koupil přímo v BMW za necelý 400Kč za litr.
edit: teď jsem koukal do TIS a tam je napsáno
žlutý štítek - MTF-LT1
zelený štítek - MTF-LT2
modrý štítek - MTF-LT3
štítek se nachází vedle otvoru pro nalévání. MTF-LT1 je plně nahraditelný MTF-LT2
já tam mam jen oranžovej štítek neva ,dám tam dextron 2, tim nic nezkazim