ahojte..pls poradte mi..mam 525td e34 a menil som komplet prednu napravu(tlmice,horne aj spodne ramena,tycky riadenia aj stabilizatora)a dam dole auto z hevera a vypada to ako tatrovka:)predne kolesa su total naprd..neviem cim to je,ale spodky gum mi smeruju dovnutra a vrch von..asi som mal dotiahnut vsetky silentbolky na zemi?alebo cim to moze byt? dakujem..
diky..dnes po praci to pujdu udelat..neco mi rikalo ze to mam dotahnout na zemi:) nastesti natom jezdim iba jeden den...fuu snad to bude ok:)myslis ze i geoska pude kakat?
No radši na tom moc zbytečně nejezdi,protože se ti můžou ty siláče v ramenech a kostích snadno vytrhat - vlastně se ukroutěj ,ale snad to bude dobrý.Geometrie by měla být potom v pohodě,ale bude to chtít udělat sbíhavost znova asi
dekuji za rady..no snad budou jeste cely..akurat vcera jsem si to valel 200..to jsem vuul ..a ty silace jsou bohuzel delphi lockheed..nejsou penize na jine,tlmice sachs nastesti:) a mohl bys mi poradit jeste prosim?jde o ten intercooler..je to jediny rozdil mezi td a tds?dekuji
praveze muj 525td rok vyroby 94 intercooler ma.a nejak podozrivo mi to moc dobre taha..jsem s toho vedle ted..kua co kdyz mam tds?jak se to zistit?protoze s mojim vozem davam tds dole ako nic..jedina vec co nechapem je,ze ked tomu zaknedlim,zamnou je asi 50m kudol dymu..nejak mi to moc ide a bojim sa ze jedneho dna mi da piest fakcu:D
kaile diky moc!!!uz jsem to idelal..prepruzil a dotah..zas je to luxus sedi na ceste ako drak!!jupiii ale mam aj tak jednu otazku zas:) vsechny dily rizeni jsou vymeneny a i tak mam nejakou vuli v rizeni..nevis jak jse nastavuje prevodka rizeni?nasel jsem na nete postup,ale ten sroub je tam na plochy sroubovak a ja tam mam na imbus nevim kolik to mam dotahnout-povolit.ps. jinak lava tycka stabilizatora sla prdet po dvoch dnech..150korun :)silace to zazrakem vydrzali..
Tak to máš v pohodě,hlavně že je to OK.
S tou převodkou ti už poradil kolega v jiným tématu jsem koukal
Jinak 2.5TD nemá mít vůbec interkoler,to znamená že ho máš buď na 2.5Td dodělanej a nebo proběhla výměna motoru.Každopádně máš TDS,takže se nemusíš bát že ti dá píst facku a užívej předjíždění e39 TDS - je o něco těžší takže jede hůř,nehledě na to že v tomhle stáří hodně záleží na tom jak je motor vylítanej
jupi jupii jupiii!!!!!!! tak na tuhle info jsem cekal asi rok..to neuveris:)yes! a jeste vic se tesim tomu,ze s tym davam dolu i e34tds a dost pohodove:)dnes se budu zas mrdat v garazi..jo jo jo!!!jsem asi vadnej,ale mne to tak tesi, ze se asi roztecu:)
jo dnes se to dovim kdyz to rozoberu..pro jistotu jen kryz na ridici jednotce..istota je kulomet:) vim ze jsem otravny, ale jdu menit ten oil v prevodovce, mam i do diferaku nalit ATF?
no mam doma 1litr total spec. do diferaku..tak to melo stacit..myslim ze tam jde 0,75l nebo tak nejak.uz jsem zistil kde si dam udelat mereni vykonu:)budouci tyden jedu:)pak napisu kolik tam mam koni.sam jsem zvedavej. maji dynamometr motornord,tak to je supr!!
vcera jsem rozebiral a zjistil jsem tohle: na ridici jednotce je nnejaka nalepka a je nani takove cislo co tam normalne neni..je tam i takovej hologram a v nem nejakej neznamej znak.nevim jestli je to chipovany,ale nikdy jsem nalepku nevidel na ridici jednotce..je to jakoby zapecateny.ale to je fuk, protoze pondeli jedu na mereni vykonu.ps.dnes rano jsem dal dolu 525i s motorem m20:)ten chlap tomu kalel po omezovac a nic:)jupiii to byl pocit:)
m51d25 píše:no mam doma 1litr total spec. do diferaku..tak to melo stacit..myslim ze tam jde 0,75l nebo tak nejak.uz jsem zistil kde si dam udelat mereni vykonu:)budouci tyden jedu:)pak napisu kolik tam mam koni.sam jsem zvedavej. maji dynamometr motornord,tak to je supr!!
Prosím Tě, nejdříve si zjisti jakej máš diferák. Určitě tam je větší množsví oleje než 1l - je ho tam většinou dokonce víc jak v man. převodovkách. Myslím, že asi 1,7l.
Jestli máš špéru, tak by jsi jí olejem do normálního diferenciálu asi zkurvil - hlavně by přestala "špérovat", do ní patří spešl olej do samosvorných diferenciálů. Ale to jsou všeobecně známý věci.
Jedná se o samosvor - předpokládám že ho nemáš.Zjistíš to tak že když zvedneš auto a budeš otáčet zadním kolem,druhé se bude točit stejným směrem.Když se bude točit opačně,máš normal difer...
Z čeho vychází tvůj předpoklad ? Já jsem se v poslední době setkal asi s 6 TDS který měly lamelovej samosvor. Docela mě to překvapilo. Myslel jsem, že skoro neexistujou.