Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Predni naprava E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rzich
Klubové ID: 2009

#1 Příspěvek od rzich »

Pri plnem rejdu mi dre pneu pravy podbeh.Auto je ted v servisu. Meni mi kulaky,jedno al. rameno a spoj.tyc.Rikal ze nastavi geometrii ale udajne nemuze nastavit to kolo aby nedrelo,pry tam nejsou dorazy.Lze to nejak resit?Nebo vymenit mechanika?Co vy na to?V technicaku Mam 15,16 snad i 17ky.Ted jsou tam origo BMW 16 55 225
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

Jde o to,aby ryska která je na volantovce byla proti rysce na převodce řízení,je na takovém kroužku,chce to ty kroužky očistit najít rysky a postavit proti sobě,jde o tzv.základní polohu řízení(nulovou).
Taky záleží na čom ti to dělaj,ale dnes jsou geometrie,že ti porovnaj osy náprav vůči ose vozu pak kol vůči ose vozu,vzájemné osy náprav,jestli není vůz čtyřstopý(bouračky do rohlíku špatně udělaný)no zkrátka na dobrý geometrii ti zjistí vše a zkontrolují ti i zadní nápravu i když klasická 34 vzádu štelovat nejde jen M5 E34.Můžeš to mít úplně na krásně po ráně(bouračka).
rzich

#3 Příspěvek od rzich »

Udajne maji laserovou.Nevim jestli ten mechos vi o tech ryskach,radsi mu zkusim zavolat at se na to mrkne
rzich

#4 Příspěvek od rzich »

hotovo ale nevraci se volant,trochu jo ale nic moc.Muze to byt tim ze 4 klouby a jedno rameno jsou nove tkz.nevychozene?Jo a jeste nova tyc rizeni.
brumlae34
Klubové ID: 1853

#5 Příspěvek od brumlae34 »

dorazy to má na spojovačce a vvlant by se ti měl srovnávat i snovýma čepama ! :?:
rzich

#6 Příspěvek od rzich »

tak to je v p......Uz jsem mu to dneska jednou vratil, volant na krivo a rozdilny rejd.Rikal ze dela auta 20 let ale toto se mu nejak nedari.Kurva to je zase den.To mam za dva 2 dny valit zpatky do Anglie.Stalo to 7litru a nadseny z toho teda nejsem a predtim to NEDELALO.
tds

#7 Příspěvek od tds »

evidentně podle mě šteloval převodku řízení a moc ji utáhl.jinak pokud dodrbal tu geometrii a vykládá že má laser tak bych byl obezřetný,jestli to takhle dělá 20 let tak potěž pánbůh.
rzich

#8 Příspěvek od rzich »

mam toho plne zuby, celeho auta.byl jsem na druhe geometrii v jinem servisu je to trochu lepsi ale za dalsich 700kc.Mrdam na to,neni cas a to jsem chtel sladit jine veci.Ta prevodka se zdala netknuta,myslim spinava ale to uz je jedno kdovi co tam delal......
rzich

#9 Příspěvek od rzich »

do p...do p... do p....ted tam zase pri plnem rejdu na jednu stranu zaclo neco krupat nebo vrzat,to uz snad neni mozne.bud tam neco nedotahli nebo nanamazali nebo nevim asi tam zase budu muset jet,neminim se po ceste zabit do p...
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od alpineman »

Co to je za mechoše??? 20 let dělá auta a po téměř repasi přední nápravy ti v rejdu něco bouchá a vrže?
Mě dělali kdysi předek na e34 a úplně v pohodě. 1,5 dne i s objednáním čepů, ramen, siláčů, tyček stabíků... A auto jelo jako nové. Super! A laserová geoška... Ani náhodou. Tenhle dědula měl v dílně jenom zvedák. A na geošku jsem musel jinam. K mému údivu to ani nemuseli štelovat. Ten maník to trefil od oka. Asi nějaká dobrá stará škola... :D
rzich

#11 Příspěvek od rzich »

Rikam kurva ze mam smulu jak prase.Me to odstranilo jenom bouchani v kulaku,jak to chytne nerovnost nebo koleje na silnici stejne si to dal plave.To jsou normalni kokoti.To by byla dost blba nahoda aby tam z niceho nic odeslo.Menil pouze jedno AL.rameno,tyc rizeni a 4 cepy a pry s tim nic jineho nedelal.Asi jsou dobri akorat na vymenu gum-mozna.
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od alpineman »

[quote="rzich"]Rikam kurva ze mam smulu jak prase.Me to odstranilo jenom bouchani v kulaku,jak to chytne nerovnost nebo koleje na silnici stejne si to dal plave.To jsou normalni kokoti.To by byla dost blba nahoda aby tam z niceho nic odeslo.Menil pouze jedno AL.rameno,tyc rizeni a 4 cepy a pry s tim nic jineho nedelal.Asi jsou dobri akorat na vymenu gum-mozna.[/quote]

No, jestli ti to plave v kolejích a máš tam gumy 225, tak je to tak nějak normální. Nesmí to mít vůle a už vůbec né bouchat a vrzat.
rzich

#13 Příspěvek od rzich »

225 tam jsou ale to uz snesu,nac kupovat jine kola kdyz naprava je rozjebana.zitra tam zajedu a v patek musim vyjet brzo rano,jsu z toho celkem hodne rozhozeny.na jedne strane rejdu to skripe a na druhe zase syci servo.Nedelalo ani jedno ani druhe.Co tam kurva ten kokot delal,zitra ho asi zabiju.
tds

#14 Příspěvek od tds »

syčení serva při absolutním vytočením volantu je ok. to přepoští tlak ventil v pumpě.Dopuručuji ti zajet do nějakého normálního servisu kde jsou na tyhle věci vybaveni.
rzich

#15 Příspěvek od rzich »

tak jsem zpet v anglii a porad stejne,nevim zdali se to rozhodi,ted to sice nerupe ale proste ke konci rejdu jakoby to skocilo a stahlo se do maximalniho rejdu samo a drzi si to max rejd.
fafejta

#16 Příspěvek od fafejta »

A ty rysky máš postavený proti sobě,je to polovině celkovýho rejdu,volant se zablokuje,a pak se dělá geometrie,aby tyče řízení kde se to seřizuje byly takřka stejně dlouhé na každé straně.Moc nechápu jak na laserové geošce s tím mají takový problém,nechájí se s tím max.rejdy změřit a porovnat vzájemně.
Odpovědět