Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw 525 tds - elektronický plyn

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
frantaxxx

#1 Příspěvek od frantaxxx »

ahoj kluci, koupil sem si bmw 525 tds r.v. 98, ze začátku jsem měl problémy s řazením než sem si zvyknul na elektronický plyn, párkrát mi to schíplo, když auto bylo studený a chtěl jsem zařadit, zřejmě sem špatně pouštěl spojku.ale ted už jsem se to naučil,akorát moje žena se to ne a ne naučit. pokud jí to takhle bude umírat často a bude muset startovat tak to auto za chvíli můžu hodit ze skály. nevím jak jí to naučit a vysvětlit, jak správně řadit. nemáte někdo nejakou radu. díky moc
tds

#2 Příspěvek od tds »

kup ji 120-ku a může si řadit jak chce.
Ale dost dobře nechápu jak zvyknout řadit?podle mě se na BMW řadí úplně stejně jak na ktérémkoli jiném autě.
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dzonnek »

taky tomu moc nerozumím. Jako že chcípe při vyřazování nebo řazení na jiný stupeň?? Podle mě se taky na tom řadí tak jak v každém jiném autě.
frantaxxx

#4 Příspěvek od frantaxxx »

přesně tak, když se řadí na vyšší rychlost tak sešlápnu spojku, zařadim a pak šlápnu na plyn a auto chcípne a rozsvítí se cívka. pak když je auto zahřatý tak se řadí normálně.
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dzonnek »

Hmm tak to je nějaká závada. Nevím co může být míněno tou cívkou ale každopádně tohle je špatně...doporučuji návštěvu diagnostiky měla by odhalit závadu.
Odpovědět