prosím o radu, mám e34 a chtěl bych zapojit centrál na alarm, abych mohl odemikat auto přes dálku, protože nějaký zlodějzmrdi mi rozjebali zámek u řidiče, tak je chci zaslepit.
takže otázka zní, kde na obrzku je centrál ke kterému můžu napojit alarm?
Rozeber ridicovy dvere, najdi kabely co vedou k mikrospinaci co dava impuls rele centralu a jdi po dratech az do auta na sloupek ridicovych dveri kde ten dalkac napojis a je vyreseno, potom musis napojit drat ke spinacu otevrenych dveri a ostatni draty + , - atd... dalkač se dvema ovl. vyjde cca na 600,- na http://www.dstechnik.cz Tak prijemnou zabavu...
díky za radu, tohle byla druhá možnost, ale moc se mi do ní nechtělo a jak rozeberu řidičovi dveře abych je nerozsekal, není tam nějaký fígl či tajný šroubek?
Ještě jednodušeji u řidičovích dveří jak jde svazek ze dveří do sloupku jsou dva šroubky ty odšroubuj a rozdělej tu patici vytáhni ten protikus ze sloupku až na tebe budou čučet dráty.pak skoušečkou proti kostře(minus)a pychej do jednotlivých drátu až se centrál zamče a pak odemče to jsou ty správný vodiče na ty pak připoj ty vodiče od alarmu.
Horys píše:Ještě jednodušeji u řidičovích dveří jak jde svazek ze dveří do sloupku jsou dva šroubky ty odšroubuj a rozdělej tu patici vytáhni ten protikus ze sloupku až na tebe budou čučet dráty.pak skoušečkou proti kostře(minus)a pychej do jednotlivých drátu až se centrál zamče a pak odemče to jsou ty správný vodiče na ty pak připoj ty vodiče od alarmu.
Sakra Horys, píchej, ne pychej... Jinak, rada dobrá...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Já osobně jsem napojoval na E-39 alarm na pravé straně,protože je tam pod podlážkou spolujezdce svazek na blinkry a na pravých dveřích jsem napojil centrál.Mám za to že je to ovládané " - ". Ale ty dveře budeš asi muset rozebrat kvůli barvě drátu.
NA E39 je lichtmodul na pravé straně v předu tak je nejlepší to dat tam ale e34 má LCM vzadu na levé straně pod sedadlem nebo v motorovém prostoru v boxu na pojistky je to podle verze licht nebo low proto bude lepši to natáhnout s toho sloupku aby se to nemuselo tahat po celým autě.
Horys píše:NA E39 je lichtmodul na pravé straně v předu tak je nejlepší to dat tam ale e34 má LCM vzadu na levé straně pod sedadlem nebo v motorovém prostoru v boxu na pojistky je to podle verze licht nebo low proto bude lepši to natáhnout s toho sloupku aby se to nemuselo tahat po celým autě.
.
To asi ano ,jen jsem přidal názor jak jsem to děllal u E-39