Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 - nastavení jazyka CC a BC - vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aDAm_2 »

Tak jsem na stránkách madmaxe našel nějaké tipy a triky na úpravu CC a BC a mezi nimi i nastavení jazyka. Podařilo se mi nastavit EN ale tak nějak mi to nesedělo tak že dám zase DE, tak jsem zkusil stejny postup a dostal jsem tam FR, IT, ES a pak konečně DE, všechno funguje dobře ale pak jsem si všimnul že informační hlášky CC - zaplé světla, málo vody atd nejsou německy ale asi italsky. Tak jsem znova přepnul na anglinu a je to pořád dvoujazyčné.

Nevíte někdo jak ty jazyky sjednotit? Zkusim ještě to přepínání jazyku ale je zválštní že to je teď dvoujazyčné. Nebo je nějaký reset BC? aby se nastavil do původních hodnot?

Diky za každou radu ;)
hadice

#2 Příspěvek od hadice »

já teda co vím ne mé bývalé 530,taky jsem to dělal podle návodu Mad Maxe a fungovalo to jenom jednojazyčně :wink: teda jako když jsem tam dal DE tak to psalo DE atd atd.
bavrak

#3 Příspěvek od bavrak »

taky sem to zkoušel podle toho návodu, angličtina mi taky neseděla, počítá to míle a galony místo km/L tak sem to hodil zase zpátky na DE
a vše funguje normálně jednojazyčně, zkusto ještě jednou celý projet ty jazyky, snad to bude OK
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aDAm_2 »

no míle a galony u mě jdou přepnout na BC v tom problém není. Zkusím teda ještě jednou to přehazování.

Jinak ten jazyk je jen pro CC a BC? nebo se to projeví i na telefonu?
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od aDAm_2 »

Takže problém vyřešen a zase na mě autí mluví rodným jazykem.

Výsledkem zjištění je že to mám fakt dvoujazyčně, rozdělení na informace z BC (čas, datum, rychlost, spotřeba atd...) a na informace check controlu, voda,světla atd...

Postup:
Takže jsem musel dat klíčky do polohy 1 a stisknout tl. CC, displej zhasnul a pak problikl název jazyka, pustit tlačítko. Tento postup opakovat dokud tam nebude požadovaný jazyk. Tím se nastaví jazyk pro CC.

A jazyk pro BC jsem nastavil pomocí test režimu na BC, stiskem 1000 a 10 se objeví na displeji TEST a pak navolením 11 se zvolí nastavení jazyka pro BC a zde stačí pomocí 1000 a 100 přepínat jazyky, po vybrání pak S/R.

Tímto se nastaví jazyky pro CC a BC ;)
Odpovědět