Nazdar hoši.
Před pár dny se mi stala menší nehoda, kdy jsem ve 100km/hod chtěl hodit z 2ky do neutrálu a omylem jsem tam picl za 1. Událo se to tak rychle, že jsem nestihl rychle sešlápnout spojku a natvrdo to tam narval, takže se motor fakt nehezky vytočil až kdoví kam (někam za těch 7k, dál to stejně neukazuje...), ale pak mi nešla vyndat páka z pozice 1... Nakonec jsem ji trošku hrubší silou dostal ale teď mi to dost blbne. Pokud jedu tak do 40km/hod tak zařadím vše pěkně bez problémů (tj tak max 1,2 a 3), ale pokud jedu rychleji, tak už je problém a řazení jde hrozně ztuha! Např. ze 3 na 2ku to je o ulomení páky a ze 2 na 1 se tomu taky moc nechce... Když dávám ze 4ky na 3ku tak i když úplně sešplápnu spojkový pedál, tak to někdy po zařazení zachroustá zubama.. To samé na 5ku, někdy si to tam zacuká zubama..
Ví někdo, co to je? Jestli je v háji převodovka nebo to může být něčím jiným? Třeba spojka a nebo něco v oblasti řadící páky?
Případně dá se převodovka vůbec nějak opravovat?
Díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
převodovka v háji?
-
- Klubové ID: 1356
-
- Klubové ID: 1356
Hale to si jezdil v Poříčí na Homolce jako D1.Myslím že když se ti to nepotká tak asi nespíš synchron todle těžko dokáže odsynchronizovat proto v závodních autech je vše mechanika se zubovými spojkami(speciálními Hewland) ty todle ustojej ve 160 za 1 ve vinglu.Hale po tobě to auto asi bude vypadat,to je tak králíkům na trávu