Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zablikání DO E39
Můžeš to trochu víc popsat? "stačí na to relátko a kondenzátor" Trochu nechápu. Kam,nejaký kondenzátor? Znám ich docela hodně a myslím že všude jsou potřebný informace o faradech a voltech. Relátek taky poznám víc než jeden typ. A hlavně kam to zapojit. Myslím že drátů mám v autě hodně,ale nejsem si jistej jestli to je jedno. Osobně je mi jedno co jsi sem napsal, protože ja mam jednotku nakódovanu,ale popravdě kdybys četl někde takovej příspěvek pochopil bys??? Jestli jsem tě nějak urazil, tak promiň, ale příde mi to jak nedopsaná myšlenka. Ani hlava , ani pata.ACDC píše:Pokud někomu nelze naprogramovat zablikání bliken při použití DO,stačí na to relátko a kondenzátor.Nevýhoda:odem. i zam. blikne 2x

-
- Klubové ID: 2156
Jednotka DO je pod pojistkama,vytáhneš kryt směrem k sobě.Najdeš vývody k motorkům,kde se střídá +12V/0V impulz.Na tyto vývody připojit relé v serii s bipolárním! kondenzátorem asi 500mikro/25V.Relé 12V, jeden spínací kontakt,musí chodit lehce.Kontakt pararelně na tlačítko varov. světel.To že je to tlačítko zap/vyp to komplikuje,protože jsem měl připraven časák s různě dlouhým impulzem zam/odem, a že je to tlačitko jsem zjistil až při propísknutí.Funkce:zam. impuls + nabije přes relé kond.,relé na okamžik přitáhne a zapne varov. světla.Poskončení zam. impulzu se kond. vybije přes relé ,to vypne var. světla. A naopak.Vychází to na dvě bliknutí.
To není lepší,protože z lichtmodulu vede každý blinkr zvlášt a je na nich stále kostra.Takže je musíš oddělit diodama jinak je to pěkný ohnostroj.jurasis píše:Zajímalo by mě pod kterýma pojistkama ( předpokládám, že za kastlem spolujezdce? ). A není lepší dvoukontakt relé přímo na světla?
Má to nevýhodu v tom,že když se zamkneš ze vnitř tlačítkem nebo máš automatické zamykání při rozjetí tak ti bliknou blinkry.Což asi není dobrý.
pro ACDC: Co takle to připojit spíš na impulzy z dálky které vedou do grundmodulu místo na motůrky?

A naprogramovat to musí jít každému,takže než tam něco bastlit radši bych si to nechal naprogramovat.
-
- Klubové ID: 775
Tak přesně tohle jsem nechtěl slyšet...
Mám neorigo alarm, kterej je úplně mimo origo dálku a chtěl jsem, pro potvrzení příjmu signálu ( změnu stavu ), udělat bliknutí. Tak jen ke světlům se asi nechytám... Zkusím využít to tlačítko varovek, jen musím najít trochu času...
Musím to rozdělat a zjistit, jestli to funguje správně...

Mám neorigo alarm, kterej je úplně mimo origo dálku a chtěl jsem, pro potvrzení příjmu signálu ( změnu stavu ), udělat bliknutí. Tak jen ke světlům se asi nechytám... Zkusím využít to tlačítko varovek, jen musím najít trochu času...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
jurasis píše:Tak přesně tohle jsem nechtěl slyšet...![]()
Mám neorigo alarm, kterej je úplně mimo origo dálku a chtěl jsem, pro potvrzení příjmu signálu ( změnu stavu ), udělat bliknutí. Tak jen ke světlům se asi nechytám... Zkusím využít to tlačítko varovek, jen musím najít trochu času...![]()
To blikání jde připojit,ale musíš ty blinkry oddělit od lichtmodulu diodama aby do něj nepustil plus.
Proč po celém autě? U lichtmodulu máš ty blinkry všechny,takže se připojíš tam.A není lepš si to nechat zapojit od někoho kdo to umí?Jednou to tu nějakej chytrák už řešil a nenechal si poradit a za dva dny tu sháněl lichtmodul.jurasis píše:Jak to jde z jednotky? Stačí připojit zadek a půjde i předek, nebo jde zvlášť každá lampa ?
Hm, asi každá lampa. Takže tahání drátů po celém autě! Tak to stejně zkusím přes ty varovky...
-
- Klubové ID: 775
Zeptám se jinak, protože moje myšlenkové pochody se ubíraly jinde...
Nejsem autoelektrikář, ale s el si trochu tykám. Tedy otázka: Kde najdu lichtmodul u E39/98 a které piny kterého konektoru jsou které blinkry? Abych to nemusel několikrát proměřovat a možná opravdu něco zk..vit. Zapojit to zvládnu levou zadní. Navíc to chci pro úplně oddělenou dálku, kterou jsem si zabudoval do auta pro ovládání alarmu a pár jiných věcí.
Díky za odpověď...
Nejsem autoelektrikář, ale s el si trochu tykám. Tedy otázka: Kde najdu lichtmodul u E39/98 a které piny kterého konektoru jsou které blinkry? Abych to nemusel několikrát proměřovat a možná opravdu něco zk..vit. Zapojit to zvládnu levou zadní. Navíc to chci pro úplně oddělenou dálku, kterou jsem si zabudoval do auta pro ovládání alarmu a pár jiných věcí.
Díky za odpověď...

.
.
.
Lichtmodul je ve sloupku u nohou spolujezdce.Barvy drátů už si nepamatuju,ale koukni se u světel a to co ti vade k blinkrům najdeš i u modulu.jurasis píše:Zeptám se jinak, protože moje myšlenkové pochody se ubíraly jinde...
Díky za odpověď...