Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

klimatizace e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mika_hakkinen »

včera se udělalo pěkně teplo, že si zapnu klimu, klima klimovala po chvilce začalo být v autě zima, tlačítko kontrolka zhasla, ale klima beží dál, vypnout a zapnout motor nepomohlo. To bude asi problém s tou elektromagnetickou spojkou mezi kompresorem a řemenem. opravoval toto už někdy někdo, na co si dát pozor nějaké nástrahy ... díky
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mika_hakkinen »

nebo jestli nemáte někdo nějaký technický plánek
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dzonnek »

tyjo. Tak to ti nepomůžu ale slyšel jsem že když tu klimu tam máš mělo by se to během celé zimy občas pry 1x týdně nechat chvili běžet cca 2 minuty aby se ten systém promazal a veškeré součástky se tam pohly.
Jurimir

#4 Příspěvek od Jurimir »

to já mám opačný problém. udělalo se teplo tak jsem si chtěl zapnout klimatizaci a nic. Teploměr ukazoval 26 v autě jsem měl nastaveno 16 na obou zónách (míň to nejde), zapnul jsem vymrazování a nic. Tak jsem zkusil zapnout vymrazování max a taky nic. je pravda, že větrák se po zapnutí vymrazování (kteréhokoliv) víc roztočil, ale foukalo to jen vlažný vzduch. Kontroloval jsem stav kapaliny v nádržce a pojistky - ale nic. Auto jsem koupil v zimě, kdy jsem neměl možnost si klimu odzkoušet, nevím, co s tím. Neřešil někdo něco podobnýho?
BJS

#5 Příspěvek od BJS »

Jurimir píše:to já mám opačný problém. udělalo se teplo tak jsem si chtěl zapnout klimatizaci a nic. Teploměr ukazoval 26 v autě jsem měl nastaveno 16 na obou zónách (míň to nejde), zapnul jsem vymrazování a nic. Tak jsem zkusil zapnout vymrazování max a taky nic. je pravda, že větrák se po zapnutí vymrazování (kteréhokoliv) víc roztočil, ale foukalo to jen vlažný vzduch. Kontroloval jsem stav kapaliny v nádržce a pojistky - ale nic. Auto jsem koupil v zimě, kdy jsem neměl možnost si klimu odzkoušet, nevím, co s tím. Neřešil někdo něco podobnýho?

Predpokladám, že si kontroloval stav chladiacej kvapaliny. Tá s tým nemá nič spoločné. Treba ísť za klimatizérom, ktorý prekontroluje stav náplne - chladiva v klim. sústave. Doma si to neskontroluješ.
Jurimir

#6 Příspěvek od Jurimir »

Díky moc, už jsem se objednal do servisu, jsem zvědavý, co tam najdou...
Caris

#7 Příspěvek od Caris »

jak dopadla oprava ? co bylo nalezeno za zavadu
Jurimir

#8 Příspěvek od Jurimir »

ještě nevím, jedu tam v úterý, protože jsem to dnes ráno nestihl
Odpovědět