Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
spotřeba oleje E34 525i
-
- Klubové ID: 2294
Já když jsem měl dřív alfu 164 (bylo jich celkem 5) tak u nich spotřeba oleje 1l/1000 byla normální. Dokonce jsem měl 1 která sežrala na 1 nádrž benzinu 2 litry oleje což na 1000Km dávalo asi 4 litry ,ale že by nějak extra kouřila? Ne jen při maximálních otáčkách trochu. Ale jak to smrdělo bylo šílený. Za jízdy se nedali otevřít okýnka jinak to bylo na udušení a venku kolem auta všude smrděl olej. Ted mam BMW a z výfuku je cítit jen čistej naturálek. Je sice pravda že mam ted nová gufera na ventilech tak to taky dělá svoje.
od výměny jsem ujel už 4500 km a dolejval asi půl litru. Kdybych to pořád netočil jak šílenec tak bych asi ani dolejvat nemusel.
Litr na 1600 už se mě zdá moc. To bys od výměny do výměny dolil 6 litrů oleje:(
Chce to zjistit jestli ti tam ten olej jde skrz kroužky nebo kolem ventilů.
Vyměnit gufera by nemuselo bejt tak drahý. Je dost možná že už jsou spuchřelí a pak propouští olej. Neni to nic divnýho.
Stahni hadici na odfuk z motoru, napoj tam nějakou delší hadici, tu strč do nějaký flašky,ale tak at je v té flašce volná aby mohl vzduch volně proudit kolem a uvidíš kolik tam nakape oleje. Jestli po tech 1000 km tam bude vic jak 3 dl tak budou špatný kroužky.
od výměny jsem ujel už 4500 km a dolejval asi půl litru. Kdybych to pořád netočil jak šílenec tak bych asi ani dolejvat nemusel.
Litr na 1600 už se mě zdá moc. To bys od výměny do výměny dolil 6 litrů oleje:(
Chce to zjistit jestli ti tam ten olej jde skrz kroužky nebo kolem ventilů.
Vyměnit gufera by nemuselo bejt tak drahý. Je dost možná že už jsou spuchřelí a pak propouští olej. Neni to nic divnýho.
Stahni hadici na odfuk z motoru, napoj tam nějakou delší hadici, tu strč do nějaký flašky,ale tak at je v té flašce volná aby mohl vzduch volně proudit kolem a uvidíš kolik tam nakape oleje. Jestli po tech 1000 km tam bude vic jak 3 dl tak budou špatný kroužky.
Myslím, že bychom se měli držet toho, co udává výrobce a né, co je pro někoho šílenost.
Pořiď si Bawora v eMku a nebudeš stíhat dolívat nejen olej, ale budeš měnit destičky a kotouče víc než "tankovat palivo".
To je prostě v normě. S tím nikdo nic nenadělá. Např. řada BMW M má naprosto běžně v normě 1 litr oleje na 1000 ujetých km.
Já osobně raději dám mazlikovi Castrol 5W-30, který maže defakto okamžitě a dolévám litr na 5 tisíc, než dát tužší, nedolejvat do výměny nic a motor po startu maže až za 7 sekund. Asi tak nějak.

Pořiď si Bawora v eMku a nebudeš stíhat dolívat nejen olej, ale budeš měnit destičky a kotouče víc než "tankovat palivo".

To je prostě v normě. S tím nikdo nic nenadělá. Např. řada BMW M má naprosto běžně v normě 1 litr oleje na 1000 ujetých km.
Já osobně raději dám mazlikovi Castrol 5W-30, který maže defakto okamžitě a dolévám litr na 5 tisíc, než dát tužší, nedolejvat do výměny nic a motor po startu maže až za 7 sekund. Asi tak nějak.

-
- Klubové ID: 2294
hele a měřil si to v obou případech na rovině? Jestli ano tak je to nějakej nesmysl....olej se ti nikam neschová a vždycky steče dolů. Jedině že by se ti do oleje dostával benzin,ale ze by v takovem mnozství?
Jede ti to vubec na vsechny valce? Jinak to neni mozny......jeste jedine ze bys tam mel naprseno jinak fakt nevim