Tak jsem po několika dnech práce konečně dokončil montáž koupené navigace+tv+top hi-fi do své E39. Myslel jsem že je vše v pořádku, až do doby kdy jsem nastartoval. Na obrazovce se objevilo CODE. Co to je?
To je to rádio zakódované, když až do startu vše funguje normálně?
Diky za video.
Mě se to ale chová jinak.
Mě to vždy po zapnutí klíčku vše funguje. Po startu mě zmizí obrazovka a objeví se nápis CODE, ale vše funguje dál. Rádio hraje, můžu přelaďovat, zesilovat a pokud si nastavím mapu před startem tak mě to i přes ten nápis ukazuje šipky kam jedu.
Jo, a nevies mi poradit ty, co obnasa montaz top hifi? Mam jeden stary zosik z 1996 740i, a ak by sa dalo, tak by som ho rad namontoval do mojej 530d 2002, tiez 16:9 navi ale nemam tv tuner a ani ten DSP sound. Otazka je, ci by to bolo mozne.
To asi doma nepořešíš, budeš muset zajet na diagnostiku do BMW, kde to budou muset nakódovat (naučit - přidat do systému).
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
s tím přidaním do systému to asi tak nebude.Taky jse si dodělával navi a žádnej kod nechtělo.A nejsem určo sám.Když dáš klíček do polohy 1 a v navi se dáš do hlavní nabídky ukazuje se ti ponuka code?Máš ji k dispozici? Vyskoušej zadat nějakej kod jestli ho použije,nebo ne.Když jsem skoušel tuhle funkci,tak mi taky radio a všechno jelo až do když jsem nenastartoval.
V BMW jsem byl se předběžně zeptat co oni na to. Bylo mě řečeno že se s tímto chováním nesetkali a že by to jedině museli napojit na diagnostiku, aby zjistili jestli to něco ukáže.
Co se týká montáže top hi-fi je to docela mazec. Kabeláž jsem dával dohromady ze tří aut, protože ani jedno nemělo vše co jsem potřeboval. Cca čtrnáct dní práce a to mám na to podmínky a autoelektronikou se živím a v autě jsem měl hifi profesional.
Rozhodně jenom zesilovač nestačí a záleží také co máš v autě teď.
Je to povídání na docela dlouho.
Nenapsal jsem to možná úplně přesně, ale po zapnutí klíčku vše chodí jak má. Po startu se objeví nápis CODE a čeká na zadání kódu, ale rádio hraje dál jde ovládat, akorát prostě není vidět obrazovka. Pokud se nastaví trasa na navi ještě před startem tak to dokonce při jízdě ukazuje šipky i přes ten nápis a mluví to kam mám jet.
dexter píše:s tím přidaním do systému to asi tak nebude.Taky jse si dodělával navi a žádnej kod nechtělo.A nejsem určo sám.Když dáš klíček do polohy 1 a v navi se dáš do hlavní nabídky ukazuje se ti ponuka code?Máš ji k dispozici? Vyskoušej zadat nějakej kod jestli ho použije,nebo ne.Když jsem skoušel tuhle funkci,tak mi taky radio a všechno jelo až do když jsem nenastartoval.
Tu nabídku tam mám.
Kódy jse skoušel zadávat všechny možný a je to pořád to samé.
Neviem odkial si kupil tu NAVI, ale vyzera to podla mna nato, ze niekto kto ju mal predtym v aute, tam zadal ten kod a ty ho nevies. Zrejme ho treba zadat aby si ho aj deaktivoval. Myslim ze ten kod je na blokovanie nastartovania vozidla, ale tebe sa to sprava takto, kedze to tam bolo domontovane dodatocne bez toho, aby predchadzajuci majitel vynuloval alebo deaktivoval ten kod. Mrknem sa vecer do prirucky od NAVI ako to v skutocnosti je. Vela materialov o NAVI je aj na americkych forach, tam by si sa mohol mrknut tiez. No a s tou montazou zosiku si ma nepotesil. No najviac ma trapi otazka, ci mi ten zosik bude fachcat, lebo je, ako som povedal, z 740i z roku 1996 a moja e39 je 11/2002..... Nevies ako to zistit predtym nez stratim dva tyzdne prace navnivoc....?
Jo a napadlo mi, ze existuje retrofit kit guide pre NAVI, co je navod dodatocnej montaze 16:9 NAVI priamo od BMW, je volne stiahnutelny z internetu. Je to sucast EBA ak vies o com hovorim. Je vsak v anglictine, ale myslim ze na konci sa hovori, ze je potrebne to nakodovat. Mozem sa ti mrknut v TIS na to kodovanie co a ako.
Dnes se mě podařila zajímavá věc. Když otočím klíčkem okamžitě z nulové polohy až do startovací (bez prodlevy s jen zapnutým zapalováním) tak to žádný kód nechce a funguje to i za jízdy naprosto bez problémů a v menu není nabídka CODE není aktivní. Ale to asi není nejlepší postup obsluhy.
airbone píše:Jo a napadlo mi, ze existuje retrofit kit guide pre NAVI, co je navod dodatocnej montaze 16:9 NAVI priamo od BMW, je volne stiahnutelny z internetu. Je to sucast EBA ak vies o com hovorim. Je vsak v anglictine, ale myslim ze na konci sa hovori, ze je potrebne to nakodovat. Mozem sa ti mrknut v TIS na to kodovanie co a ako.
Pokud mě můžeš poslat nějaké odkazy budu rád.
Nevím odkud jsi, ale můžeš přijet a tvůj zesik připojíme vyzkoušíme.
[quote="michalgera"]Dnes se mě podařila zajímavá věc. Když otočím klíčkem okamžitě z nulové polohy až do startovací (bez prodlevy s jen zapnutým zapalováním) tak to žádný kód nechce a funguje to i za jízdy naprosto bez problémů a v menu není nabídka CODE není aktivní. Ale to asi není nejlepší postup obsluhy.[/quote]
To není zrovna nejlepší způsob, jak startovat. Je dobrý nejdříve nechat naběhnout display a nechat pozhasínat kontrolky. Jinak CODE je aktivní pouze v I. poloze zapalování, nikoliv za jízdy, tudíž po nastartování. Nebo taky po vypnutí motoru. Je to vlastně imobilizér a za jízdy je neaktivní, logicky.