Kluci,přepisoval někdo z vás Eeprom v některých jednotkách? Chtěl bych se o tom dozvědet trochu víc,ale zatím jsem nenašel žádnou stránku která by se zaoberala tím ,proč je v některým řádku něco jako 020202020...... a v některým jiným třeba FFFFFFFFFF a ták. Víte to někdo?
Děkuji za každé info.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
přepis Eeprom
nevim jak to myslis, jestli se jen ptas na hex soustavu, teda to 020202020 su data nebo instrukce v hex soustave, rovnako i to FFFFFFFFFF, kdys to prelozis do dec soustavy, tak FF je 255 a FFFF je 65535, podle toho ci bunky sou 8 ci 16 bitove. Nevim jestli pocitace (procesory) v starsich bmw sou 8 bitove nebo 16 bitove (spis tipuji na 8 bitove) tak kazde 2 znaky v hex je bud kod instrukce, nebo data...dexter píše:Kluci,přepisoval někdo z vás Eeprom v některých jednotkách? Chtěl bych se o tom dozvědet trochu víc,ale zatím jsem nenašel žádnou stránku která by se zaoberala tím ,proč je v některým řádku něco jako 020202020...... a v některým jiným třeba FFFFFFFFFF a ták. Víte to někdo?
Děkuji za každé info.
Supr,tak aspoň jeden co umí tuhle řeč. Bas2 myslíš,že by mě do toho mohl zasvětit? Jsem hodně chápavej. Chtěl bych vědet co které znaky znamenají a když je změním na nějaké iné,co to udělá.Taky bych chtěl vědet jak (nebo čím) jsem si aktivoval blikáni světel při zamknutí.Chtěl bych naplno využít možnosti těch IO co jsou v Bmw. Existuje nějaký program,který mi řekne treba : když změníš tenhle řádek na tenhle,tak auto začne po startu skákat radostí a když změníš i tenhle,tak při zamknutí na mě bude smutně koukat. Všechno co jsem psal v předešlí větě je pouze informatívni (pro ty co se chytaj každého přirovnání). Nebo nějaká literatůra,ale asi nejlíp v češtině (aby to nedopadlo katastroficky). Děkuji předem.

No tak ty znaky jen tak menit nemuzes. Teda muzes, ale koledujes si o pruser a ajtak kdys to budes menit jen tak zbrucha tak si nijak nepomuzes, akurat to poseres. Kdybys vedel, ze napr. na adrese 03a4 az 03a7 mas zmenit kod 3a4f120a na ca01ff30 a napr. to bude delat to, ze se ti budou automaticky zapinat svetla, tak OK. Ale to ti ajtak nezekne nikdo, leda nejaky cracker... (ono se tak nejak podobne crackujou i programy) Tak se to proste nedela.
Ty koukas na obsah ty eepromky. Vidis RAW data.....ten obsah vidis v hexa soustave. Nevis kde sou instrukce programu (teda az v bmw epromkach nejake sou), nevis kde sou samotny data (napr. mapa motronicu apod.) Samozrejme, firmy co delaji chiptuning, maji nato svuj soft a maji i sve skusenosti, takze presne vedi kde je mapa motronicu a tu nejak upravi, samozrejme s pomoci teho softu.
Rada: kdys si chces kodovat nejake veci, tak si sezen BMWscanner 1.4 a tam jednoduse si zmenis co chces....
Koukni na ty fotky uplne dolu: http://www.bmw-scanner.com/?page=bmw-scanner_v140
Kdys ti BMWscanner nevyhovuje, tak jedine potom bmw DIS...
Ty koukas na obsah ty eepromky. Vidis RAW data.....ten obsah vidis v hexa soustave. Nevis kde sou instrukce programu (teda az v bmw epromkach nejake sou), nevis kde sou samotny data (napr. mapa motronicu apod.) Samozrejme, firmy co delaji chiptuning, maji nato svuj soft a maji i sve skusenosti, takze presne vedi kde je mapa motronicu a tu nejak upravi, samozrejme s pomoci teho softu.
Rada: kdys si chces kodovat nejake veci, tak si sezen BMWscanner 1.4 a tam jednoduse si zmenis co chces....
Koukni na ty fotky uplne dolu: http://www.bmw-scanner.com/?page=bmw-scanner_v140
Kdys ti BMWscanner nevyhovuje, tak jedine potom bmw DIS...