Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vstriky e34 525 tds

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
arctic
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od arctic »

Cus kluci prosim vas jak poznam spatny vstriky na 525tds jako vim ze je stejne musim vyndat a zmerit ale jen tak predbezne jde to zjistit podle spatneho nebo hlucneho chodu motoru ?
tds

#2 Příspěvek od tds »

nemusíš je vytahovat!zajeď si do jakéhokoli bosch servisu na test vstřikovačů dělají to na mašině elektronicky kde ti i zjistí jestli správně rozprašují.cena je většinou i s diag. kolem 500,-
arctic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arctic »

aha tak to je fajn no jeste ten bosch musim nekde v okoli najit :D a poznam to nejak ja kdyz to nastartuju jestli sou horsi treba jestli je motor hlusnej nebo tak neco
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lenoch »

arctic píše:aha tak to je fajn no jeste ten bosch musim nekde v okoli najit :D a poznam to nejak ja kdyz to nastartuju jestli sou horsi treba jestli je motor hlusnej nebo tak neco
Já to poznávam laicky takto: dám si pod výfuk dlaň ruky - vzdálenost dlaně dáš do určitý vzdálenosti, kdy nádherně slyšíš jak motor blafá.. tak tři cenťáky od něj. No a když je vše ok, tak slyšíš krásně pravidelné blafání. Když chčije jeden vstřik, tak slyšíš a i v ruce cítíš, jak si jeden válec blafne a i foukne víc. Mě to celkem jde - slyšel sem v tom i dva tekoucí vstřiky a při kontrole vstřiků se mi to potvrdilo... když se vyměnily - byl slyšet nádherně pravidelnej zvuk...
Caris

#5 Příspěvek od Caris »

lenoch píše:
arctic píše:aha tak to je fajn no jeste ten bosch musim nekde v okoli najit :D a poznam to nejak ja kdyz to nastartuju jestli sou horsi treba jestli je motor hlusnej nebo tak neco
Já to poznávam laicky takto: dám si pod výfuk dlaň ruky - vzdálenost dlaně dáš do určitý vzdálenosti, kdy nádherně slyšíš jak motor blafá.. tak tři cenťáky od něj. No a když je vše ok, tak slyšíš krásně pravidelné blafání. Když chčije jeden vstřik, tak slyšíš a i v ruce cítíš, jak si jeden válec blafne a i foukne víc. Mě to celkem jde - slyšel sem v tom i dva tekoucí vstřiky a při kontrole vstřiků se mi to potvrdilo... když se vyměnily - byl slyšet nádherně pravidelnej zvuk...
No nevim jestli takle poznas vstrik co nerprasuje ale podpaleny ventil jo.
Caris

#6 Příspěvek od Caris »

v Praze je ve vrsovicich :-)
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lenoch »

Caris píše:
lenoch píše:
No nevim jestli takle poznas vstrik co nerprasuje ale podpaleny ventil jo.
Vstřik co špatně rozprašuje tím asi natuty nezjistím, ale vstřik co teče a je schopnej udělat díru do pístu poznám:) Ale já osobně sem se ještě nesetkal se vstřikem, co blbě rozprašuje. Vždycky chcaly a to i z e30 r.v. 86... origo vstřiky... tři chcaly a tři byli naprosto OK...
fafejta

#8 Příspěvek od fafejta »

Fakt díru do pístu?Osobně jsem se s tím setkal u TDI,ale u komůrkovýho dýzla kde se šprycuje do komůrky,že by to odprásklo/upálilo/ i píst.
arctic
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arctic »

no ja si taky myslim ze by to pist propalit nemnelo spis si myslim ze je ten torot hlucnej ne kdyz spatne detonuse
Caris

#10 Příspěvek od Caris »

Problem s tecenim je u otvorovych trysek treba Liaz. U tech se projevoval efekt teceni nerozprasovani. Cepova tryska treba BMW rozprasuje temer za kazdych podminek. Nekdy si odkapne i nova tryska.
arctic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arctic »

a kdyz ,uze byt treba pridrena nebo tak protoze bych rek ze klepe
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lenoch »

fafejta píše:Fakt díru do pístu?Osobně jsem se s tím setkal u TDI,ale u komůrkovýho dýzla kde se šprycuje do komůrky,že by to odprásklo/upálilo/ i píst.
Ted sem koupil 525TDS. Maníkovi chcal vstrik - a ne zase moc, ale honil to jako mamlas a v pístu je díra velikosti hrášku... jak to hnal, tak to propálilo píst a ještě přidřelo válec. A vím i o dalších takových pístech... jak teče vstřik, tak to prostě není sranda... když to člověk nehoní, tak to dejmetomu něco vydrží, ale jak tomu šlape, tak to je otázka času... proto je dobrý mít vstřiky ok:)
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

Jo samozřejmě,rozumim tomu,že když chčije vstřik tak tam do toho válce ve srovnání s ostatními válci jde více nafty=více tepla=píst se více roztáhne a mázne se o stěny.Ale fakt jsem se nesetkal,aby to upálilo píst.A co komurka ta se tam pak musela v tý hlavě pěkně kvrdlat,s tím jsem se setkal,že jak se to hejbalo tak to udělalo těsnění.
Já jsem se setkal na pár M51 s tím,že tam upadávaj talířky výfukových ventilů, a je to tím,že výfukový ventil má talířek a dřík svařovaný,protože jsou tam použity jiné materiály.Ten talířek dokáže,když se šikovně vzpříčí, rozseknout píst jak sekerkou špalek.
Caris

#14 Příspěvek od Caris »

fafejta píše:Jo samozřejmě,rozumim tomu,že když chčije vstřik tak tam do toho válce ve srovnání s ostatními válci jde více nafty=více tepla=píst se více roztáhne a mázne se o stěny.Ale fakt jsem se nesetkal,aby to upálilo píst.A co komurka ta se tam pak musela v tý hlavě pěkně kvrdlat,s tím jsem se setkal,že jak se to hejbalo tak to udělalo těsnění.
Já jsem se setkal na pár M51 s tím,že tam upadávaj talířky výfukových ventilů, a je to tím,že výfukový ventil má talířek a dřík svařovaný,protože jsou tam použity jiné materiály.Ten talířek dokáže,když se šikovně vzpříčí, rozseknout píst jak sekerkou špalek.
Nemyslim si ze by tam slo vice nafty. Ceroadlo da vsem stejne a jestli rozprasuje nebo chcije. Teplota asi taky nebude vetsi protoze se nevytvori vybusna smes. take se me to moc nezda ze by se udelala dira do pistu protoze tece tryska. Rozsekany pist od ventilu jsem taky videl ale ze by byl napul? Napul utrzeny v zlabku na pistni krouzek kde je odvrtyny kuli odtoku oleje to jsem videl.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od lenoch »

fafejta píše:Jo samozřejmě,rozumim tomu,že když chčije vstřik tak tam do toho válce ve srovnání s ostatními válci jde více nafty=více tepla=píst se více roztáhne a mázne se o stěny.Ale fakt jsem se nesetkal,aby to upálilo píst.A co komurka ta se tam pak musela v tý hlavě pěkně kvrdlat,s tím jsem se setkal,že jak se to hejbalo tak to udělalo těsnění.
Ee. když uchcává vstřik, tak to znamená, že v dobu kdy tam nafta nemá co dělat, tak tam je a hlavně ne ve formě dokonale rozprášené směsy, ale ve formě kapky(-ek). Tak si představ, že ti na jedno místo pístu furt kape nafta, která nemá šanci se spálit a vyfouknout. Takže tam pomaličku prohořívá a je tam furt - nevyfoukne se z válce při výfuku - navíc má přímej kontakt s pístem - ne jako naftovej aerosol, co se tam vsříkne a okamžitě bouchne a vyfoukne se... ne - furt je to jedno lokální místo žhavený... až se prožhaví... proto to sou tak uzký propálený dírky, protože to kape furt na jedno místo... A vem si, při kolika stupních hoří nafta? A při kolika stupních se taví píst a máš to jasný... na tom jednom místečku je prostě imrvere rozdělanej ohýnek z nafty... Je to něco jako když ti na ruku spadne hořící tekoucí igelit - propálí se kůží přitom když rukou prolítneš skrz plameny, tak kůži nepropálí, ač maj daleko větší teplotu (až na chlupy:))) Tohle mi kdysi řekl jeden supr servisman na diesely, kterej už bohužel nežije, když sem se ptal čemu vadí tekoucí vstřiky. A mě se to už párkrát potvrdilo - je to tak - mohu nafotit díru v pístu:)
fafejta

#16 Příspěvek od fafejta »

Tak vidiš,todle jsem nevěděl.Zní to rozumně.Tu fotku bych rád skouknul.
Caris

#17 Příspěvek od Caris »

fafejta píše:Tak vidiš,todle jsem nevěděl.Zní to rozumně.Tu fotku bych rád skouknul.
Mozna bych i tomu veril u motoru TDi ale u motoru s komurkou?
fafejta

#18 Příspěvek od fafejta »

Možná,že to tu komurku z části odpálilo a pak to stříkalo jak u TDI až na píst přímo i když z velké vzdálenosti.Měnil si komurku v hlavě na tom válci s uchcávajícím vstřikem nebo v jakém je stavu?
Jo já už tomu začínám věřit,mistr lenoch mě přesvědčil.To ale ten co s tím jezdil před tebou tomu musel dávát ale skutečně opravdovej kotel.A propo za kolik jsi skočil do koupě tdsa s nemocnym motorem,to je dnes docela blbě prodejná záležitost.
Kail
Klubové ID: 1612

#19 Příspěvek od Kail »

Můžu se zeptat kolik stojí cca v BDS kontrola všech vstřiků + nějaký přeměření čerpadla jestli to vůbec nějak jde,a jak dlouho jim to trvá?Dííík,popř. na kolik vyjde seřízení předvstřiku :)
arctic
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arctic »

ja sem volal do boshe a tam mi rekli ze to za den nestihnou udelat :)
Odpovědět