Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW business

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mari

#1 Příspěvek od mari »

Chci frknout do kuftru woofer a rád bych věděl jestli maj origo rádia vzadu cinch ??? Popřípadě jak to řešíte vy ?? Dík.
Susi

#2 Příspěvek od Susi »

Musím Tě zklamat, Business rádio CD (to mám já) vzadu RCA výstupy nemá, jsou tudíž tři možnosti, jak věc řešit.
1) koupíš si měnič koncového signálu na signál linkový, který "napíchneš" na kabely vedoucí z rádia a z něj si pohodlně napojíš cich do zesíku. Tahle varianta ovšem dost pokazí výsledný zvukový efekt, protože je zvukový signál zesílen (nekvalitním) koncovým zesilovačem rádia, poté vrácen měničem zpět na link a zase zesílen (kvalitním) externím zesilovačem. Je jasné, že co není na začátku, na konci nevylepšíš..
2) vyndáš rádio a necháš si vyvést na cinch nezesílený signál přímo z rádia. Podle mě bude signál přiváděný tímhle způsobem do ex. zesiku o poznání kvalitnější, což se projeví i na reprodukci. Trochu se obávám, aby rádio po takovém zásahu nechtělo vypovědět službu, nebo tak něco... Dále je otázkou budící signál pro ex. zesilovač (označovaný myslím GND), s tím v rádiu Business určitě nepočítali a nevím, jestli jde nahradit jiným způsobem... Musím se ještě poptat zkušenějších.
3) koupíš hnusnou a lacině vypadající "krytku" klasického rádia a vybereš si v obchodě jakýkoli rádio s RCA výstupama a vyšším výkonem.

Takže asi tak. Jak ses rozhodl? :D
Já zvažuju druhou a třetí variantu.

Budu rád za jakékoli další názory.....
PavelP

#3 Příspěvek od PavelP »

GND je kostra nebo 0.Tak tám nic nevylovíš :wink:
mari

#4 Příspěvek od mari »

To je v pr.... ,tohle soudruzi trochu nedomyslely.Jak to tak vypadá tak si asi hned tak nezabouchám. Dát tam klasiku rádio tak si utrhnu hlavu.To vypadá hrozně když je tam ten hektar místa, u pár aut sem to viděl a myslel sem že budu zvracet.Originál rádia sou hrozný šity ale bez nich je to hrůza.Holt se to musí nějak přetrpět.Moh bych vytáhnout signál z repráků ale ta kvalita je taky špatná tak babo raď.
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

PavelP píše:GND je kostra nebo 0.Tak tám nic nevylovíš :wink:

:D :D Takže sorry, "GND" beru zpět.
PavelP

#6 Příspěvek od PavelP »

Nic se neděje ,každej se může splést.Ale viděl jsem někde link který tohle řeší.Až budu doma tak se na to podívám a pošlu.
PP
Susi

#7 Příspěvek od Susi »

mari píše:To je v pr.... ,tohle soudruzi trochu nedomyslely.Jak to tak vypadá tak si asi hned tak nezabouchám. Dát tam klasiku rádio tak si utrhnu hlavu.To vypadá hrozně když je tam ten hektar místa, u pár aut sem to viděl a myslel sem že budu zvracet.Originál rádia sou hrozný šity ale bez nich je to hrůza.Holt se to musí nějak přetrpět.Moh bych vytáhnout signál z repráků ale ta kvalita je taky špatná tak babo raď.
Je jasný, že původní standardní (X let hraný) repra by taky měly jít do důchodu.
Bude to spousta práce. Zesík mám v krabici pod skříní, kupoval jsem ho ještě před autem. Takže to teď prostě musím dotáhnout!

Na druhou stranu nevěš hlavu, zvuk těhle motorů je taky nádhernej... :lol:
Susi

#8 Příspěvek od Susi »

PavelP píše:Nic se neděje ,každej se může splést.Ale viděl jsem někde link který tohle řeší.Až budu doma tak se na to podívám a pošlu.
PP
Toho si cením/e :wink:
mari

#9 Příspěvek od mari »

Link by byl dobrej protože ten woofer chci. Origo repráky měnit nebudu, hrajou celkem dobře a když to vohulim,musim trochu stáhnout basy ale dobrý.Dědek co to měl přede mnou asi moc nerapoval :-)
PavelP

#10 Příspěvek od PavelP »

Omlouvám se zapoměl jsem napsat.Koukal jsem na ten link,našel jsem ho, ale taky tam mají vytaženej signál pro woofer ze zesilovače DSP z výstupu pro repro,což je na ho**o,tak proto jsem to ani neposlal.
PP
mari

#11 Příspěvek od mari »

Jaký má vůbec origo rádio vzadu ďoury pro konektory. Šla by tam některá s těhle redukcí ??? Prostě potřebuju mít někde cinch.
http://www.stualarm.cz/kategorie/car-au ... e-iso-rca/
Susi

#12 Příspěvek od Susi »

Nemám tucha,

nezapomeň, že taky existují zesilovače s vysokoúrovňovým vstupem. Tzn. nepotřebuješ cinch- jen napíchneš zadní repra a připojíš je k zesilovači, on si vše zpracuje....
Susi

#13 Příspěvek od Susi »

pokud sháníš ten měnič, mrkni sem

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=39975
Susi

#14 Příspěvek od Susi »

Jo a tvoje nový fáro vypadá dost dobře... 8)
mari

#15 Příspěvek od mari »

Kouknu se.Já když chci něco vyhledat k tématu tak mi to vždycky vyhodí milion odkazů a hovno z toho. A to si neviděl káru v reálu.Fakt nemá chybéčku.Je jak nová.Byl sem pro ní minulej tejden v Dortmundu a zadařilo se hned napoprvé.Když sem ji uviděl tak srdíčko zaplesalo.Oddych sem si jak sviň že sem nejel na výlet.
Susi

#16 Příspěvek od Susi »

Přátelé,

jak na zadní repra?? Zespodu, nebo z vrchu? Po odendání vrchní krytky je ten malinkej repráček vidět, kolem něj je kus molitanu. Šroubky vidět nejsou. ???

VYŘEŠENO - přístup je zvrchu (po odendání vrchní části zadního palta)
Susi

#17 Příspěvek od Susi »

Ještě jeden dotaz, snad bude úspěšnější:

Jelikož se mi nechce rozebírat přední dveře, měřit a pak kupovat repra, znáte někdo velikosti (rozteče šroubů) originálních reproduktorů???
Samozřejmě by mě zajímala i montážní hloubka, takže please...

Díky za jakýkoli info, nebo odkaz!
mari

#18 Příspěvek od mari »

Ty ses nějak pustil do tý aparatury.Byly by to určitě užitečný info.Já bohužel nemam šajna.
Susi

#19 Příspěvek od Susi »

Taky doufám, že narazíme na někoho znalejšího... :)
Jinak to holt budu muset rozdělat a změřit.
Odpovědět