Ahoj kolegové,
mám jeden problém se kterým bych se chtěl poradit. Dnes jsem byl s plně zatíženým vozem na horách. Při obsazení čtyřmi osobami (dospělí chlapi kolem 100kg), při rychlosti kolem 100km/h do kopce když má motor táhnout, tak se ozývá někde vzadu (diferenciál?, poloosy?) hučení a vibruje to. Nevíte kde mám začít? Nesetkal jste se s tím někdo? Když jedu sám tak to neudělá. Nejdříve to dělalo jen když vozidlo "propérovalo" na nerovnosti, ale při cestě zpět už to dělalo při sebemenším zrychlování (i z kopce).
Díky za každou nápovědu. Vůz mám krátce, moc jej ještě neznám.
Ahoj
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34 525td touring - hučení v zadní části vozu
-
Zdar,
já bych začal někde u kol a poloos. Protože z toho co říkáš, je to odvislé od zatížení zadní nápravy. Úplně prvně bych se ale kouknul, jestli Ti někde při plným zatížení nedrhne zadní kolo.
A dělá to při každém zrychlení, třeba i z 0? Nebo jenom kolem té 100? Pak by to mohlo být buď nevyvážené kolo nebo vůle v nápravě. Ale to by asi zase nehučelo....
já bych začal někde u kol a poloos. Protože z toho co říkáš, je to odvislé od zatížení zadní nápravy. Úplně prvně bych se ale kouknul, jestli Ti někde při plným zatížení nedrhne zadní kolo.
A dělá to při každém zrychlení, třeba i z 0? Nebo jenom kolem té 100? Pak by to mohlo být buď nevyvážené kolo nebo vůle v nápravě. Ale to by asi zase nehučelo....
Kolo nedrhne, to by nedělalo při přidání plynu. Dnes jsem s tím jel, dával jsem tomu "kouř", do kopce z kopce a nic. Je to závislé na zatížení, na velkém namáhání. Zítra jedu na hever, tak uvidím (snad?). Ale myslím, že tam asi nic nevykoukám. Jedině jestli třeba uvidím, že hardy spojka je načatá. Ložiska kol jsem vyloučil, ty by hučely pořád, diferenciál taky, tak snad kardan.