Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

sowtvare k webastu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rosi

#1 Příspěvek od rosi »

Mám e39 530d 2002 s webastem,ale není plnohodnotný jenom přihřívání motoru,chtěl jsem to předělat na plnohodnotný aby to vyhřívalo kabinu dálkovým ovladačem,tak jsem se spojil s jedním maníkem a ten mi řekl,že se to dá spravit ,ale jenom pokud by se přehrál sowtvare topení.Protože BC ukazuje pouze vyvětrání kabiny a tak by se tam dohrálo i to aby se dalo zapnout vytápění kabiny.Jel jsem se zeptat do jednoho servisu BMW zda by to mohli udělat ,ale ti mě vyfakovali.Byli dost agresivní a o nějakém přehrání sowtvaru nemohla být řeč.prostě ochota hrozná.Máte s tím někdo nějakou zkušenost?Nebo znáte někoho kdo by sowtvary přehrával?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

:) :) :)
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
airbone
Klubové ID: 1836

#3 Příspěvek od airbone »

Minule ked som tu pisal, ze to je mozne, niekto tvrdil ze je to blbost. Poznam jedneho skopcaka z DE, co mi opravoval budiky, on sa dost vyzna v BMW a ma aj komplet diagnostiku, ten mi tvrdil ano, da sa to, vraj je to vecou software a vraj aj on to ma tak na svojom 530d urobene. Skusim sa ho nato spytat, ale od neho mi vzdy trva aj par dni, kym odpise na email. Vyzera to ze kazdy diesel po facelifte to ma a je to mozne rozbehat.
romy

#4 Příspěvek od romy »

Tak jenom sowtvare nestačí to by bylo až moc jednoduchý?!
Ale předělat se to dá určitě!!
Ale jenom origo dálka Webasto stojí cca.14tis.
Měl jsem to samé jenom motor při startu a už to mám plnohodnotný
s časem na spuštění na BC
airbone
Klubové ID: 1836

#5 Příspěvek od airbone »

Ten nemec si so mna urcite nerobil srandu, podla mna je to pravda. Skusim od neho daco vytiahnut, ked bude mat cas so mnou debatovat. On mi hovoril - ma to kazdy diesel, a je to vec softwaru... No neco pravdy asi na tom bude.
RSak
Klubové ID: 624

#6 Příspěvek od RSak »

také jsem se po tom pídil a zjistil jsem že je nutné zjistit co máš v autě za díly (dle win) a vyměnit ovládací panel klimy, potom samozřejmně naprogramovat časové ovládání webasta a mělo by to fungovat - ještě mě doporučili namontovat ventil k topení, aby to teplou vodu pouštělo efektivněji.

pokud je autorizovaný bmw servis ochotný, stačí říci svoje win a měli by ti dokázat říci jestli tam máš přípravu a co se musí dodat aby to fungovalo jako plnohodnotný webasto
dandy

#7 Příspěvek od dandy »

táto téma tu bola nedávno tiež mám 530d r.2002 a keď som bol v BMW servise/menili mi vstrekovač a hardy spojku/ tak mi technik povedal, že sa dá webasto aj keď je to len prihrievanie motora za jazdy urobiť tak, aby fungovalo ako nezávislé kúrenie, treba len najakú kábeláž dorobiť a potom je možné načasovať zapnutie/2 rôzne časy/ cez MID ak som to správne pochopil.Kúri to potom 30 min, takže zohreje motor aj interiér.Len treba rovnako aspoň 30min. autom jazdiť aby sa stihla dobiť batéria.Cez BMW by to aj s origo kábelážou vrátane práce stálo asi 6-7tis.Sk ale dobrý machanik, ktorý sa vyzná to zvládne za 2tis.Sk.Dá sa to dorobiť aj na diaľkové ovládanie ale to už by v BMW stálo asi 18tis.Sk.Takže radím skús sa pýtať priamo v BMW namal by to byť problém.Ak by bol spýtam sa toho čo to mne ponúkol, či môžem dať naňho kontakt.Ak bude súhlasiť tak sa dohodneš priamo s ním.
rosi

#8 Příspěvek od rosi »

romy píše:Tak jenom sowtvare nestačí to by bylo až moc jednoduchý?!
Ale předělat se to dá určitě!!
Ale jenom origo dálka Webasto stojí cca.14tis.
Měl jsem to samé jenom motor při startu a už to mám plnohodnotný
s časem na spuštění na BC
U mého auta je to už nachystaný říkal mi to mechanik prostě celý by to stálo i s ovladačem do 10 000 jenom to chce ten sowtvare.Říkal že to jde na BMW do roku 2002 a podle VIN,ale bohužel v tom druhém servise ,který se zabývá BMW mě odpálkovali,že to nejde a že tomu nikdo nerozumí a pod...Prostě se s tím nechtěli zabývat a to přitom všichni mechanici u nich jezdí v BMW.Ptal jsem se i na olej do automatu a hned mi od nich mechanik řekl,že pokud má auto najeto víc jak 150000 km tak vyměnit automat celý za pouhých 120000.Tady mě už neuvidí debilové. :fuck2:
romy

#9 Příspěvek od romy »

RSak píše:také jsem se po tom pídil a zjistil jsem že je nutné zjistit co máš v autě za díly (dle win) a vyměnit ovládací panel klimy, potom samozřejmně naprogramovat časové ovládání webasta a mělo by to fungovat - ještě mě doporučili namontovat ventil k topení, aby to teplou vodu pouštělo efektivněji.

pokud je autorizovaný bmw servis ochotný, stačí říci svoje win a měli by ti dokázat říci jestli tam máš přípravu a co se musí dodat aby to fungovalo jako plnohodnotný webasto
Přesně tak výměna panelu topení přeprogramovat BC a topíš když mrzne tak přídeš ráno v autě teplo a máš ručičku teploty za modrým a můžeš frčet no prostě super!!!!!
Odpovědět