Už to mám rozebraný, ale nevim jak mám z tohodle (viz obr.) vyndat tu žárovku a jestli je to běžnej typ kterej koupim na benzínce. Už to tu někde bylo ale nenašel sem to. Sou to klasický fl světla. Dík za rady
Po boku té patice jsou dvě seškvařený kolečka.Musíš je opatrně oloupat a pak to celé jednoduše rozpojíš a vyměníš žárovku..Ta se dá běžně koupit.
Chce to jen trochu šikovnosti, držím palce.
ja som tu ziarovku vyrval odtial aj bez rozoberania - cez parabolu, pritlacil som ju, stocil a vytiahol, treba to tam kyvkat ked sa tahaju von tie zubky ale ide to...
ras11 píše:ja som tu ziarovku vyrval odtial aj bez rozoberania - cez parabolu, pritlacil som ju, stocil a vytiahol, treba to tam kyvkat ked sa tahaju von tie zubky ale ide to...
Takhle sem to zkoušel taky, ale nemůžu pořádně chytit tu žárovku , zkusim teď ten druhej postup
Boldor píše:Po boku té patice jsou dvě seškvařený kolečka.Musíš je opatrně oloupat a pak to celé jednoduše rozpojíš a vyměníš žárovku..Ta se dá běžně koupit.
Chce to jen trochu šikovnosti, držím palce.
Paráda tak už to mám Moc děkuju za radu
Za tejden jde mazlík na výměnu oleje a brzdovky tak sem tam nechtěl jet s prasklou parkovačkou
ras11 píše:este detail - je to 12V 10W, v takej patici a watazi to na benzinke bezne nemaju, aspon ja som ju nenasiel na ziadnej...
OK a kde si jí teda sehnal?
já ji koupil na benzince Esso jinak vytáhnutí kleštěma a jen škubnout... když pasklo sklo tak jen za ten plíšek (dělal jsem na obou stranách protože nová svítila líp než stará na druhé straně
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
ras11 píše:este detail - je to 12V 10W, v takej patici a watazi to na benzinke bezne nemaju, aspon ja som ju nenasiel na ziadnej...
OK a kde si jí teda sehnal?
já ji koupil na benzince Esso jinak vytáhnutí kleštěma a jen škubnout... když pasklo sklo tak jen za ten plíšek (dělal jsem na obou stranách protože nová svítila líp než stará na druhé straně
OK, dík. Teď už vim jak to funguje takže tu druhou vytáhnu asi jak říkáš...
Mám s tím taky problém.Nesvítil mi jeden kroužek u e 39 facelift,žárovku jsme vytáhl a šel ji sehnat.Nikde ji neměli a v servisu mi řekli,že si musím koupit celou parabolku ,ve které je ta žárovka normálně strčená a prý za pouhých 700.Tak jsem jim rovnou dal sbohem.Zkusím to sehnat někde jinde.A to se ještě divili jak jsem tu žárovku vyndal,prý to na 100 procent nejde.Ach jo.
Tak mel jsem ten samy problem na faceliftech s AE jedna zarovka se mi podarila vytahnout bez problemu druha uz ne a navic jsem ji nikde nemoh sehnat jelikoz se pry prodava jen s patici-tudiz Cartec Ostrava vzal jsem rovnou obe do paru kolem 1200kc-uz jsem se s tim smiril za 2 zarovky davat takovou mordu
Já je objednal v Elitu za 70,-kč kus. Už to mám namontovaný a v pohodě. První žárovku sem vyndaval podle Boldora (vostrouhal sem ty seškvařený kolečka a normálně sem to vytáhnul) a tu druhou podle ras11 (přímo přes parabolku, stačí na žárovku zmačknout a trošku pootočit a pak vytáhnout, jde to trošku hůř protože ta žárovka nechce prolézt ven přes ty zoubky co má po stranách, ale stačí trošku zabrat a je venku.Zpátky jde snadno).Nevim kterej způsob je lepší ale ten druhej je rychlejší.
Ty žárovky jsou sice malinko jiný než ty origo(patice stejná),ale svítí parádně a za ty prachy no nekupte to. Pak tam byli ještě jiný za 250,-kč kus, ale to mi přišlo zbytečný.
Aj ja som mal ten problem vyriesil som to tak ze som vytiahol ziarovku trosku na silu a potom som ju dal naspat. V BMW chceli odo mna 600 SK ale zdalo sa mi moc tak som jednu kupil a druhu spravil. Ked Vam to nepojde viem to dat spravit ak by bolo treba len to treba dat do obalky a poslat. Stoji to okolo 230 plus postovne. Stare treba poslat
Já žárovky objednal v elitu a 1 stojí 73kč.Vzhledem k tomu že jsem měl špatnou tu parabolku tak jsem musel jednu koupit v renocaru za 583,- kč.Ale kroužky ted svtí nádherně.