Přátelé, jen takový dotaz ohledně výměny brzdovky.
Potřebuju stručný návod na výměnu. Zajímá mě taky odvzdušnění, jak se provádí. Auto má samozřejmě ABS a nevím, jestli se tím výměna trochu nekomplikuje. Výměnu jsem dělal kdysi u auta bez ABS a už si to moc nepamatuju..
Je to stejný jak u áut bez abs.Měl bys začít kolem které je nejdál od posilovače.Já osobně u odvzdušňování nechávam nastartovanej motor ať to dotyčný za volantem nemá tak těžký.Nevím jaké máš brzdiče ve předu,ale jestli máš 4 pístkové jak já ,musíš odvzdušnit i druhou stranu brzdiče.
Takže děkuju za názory. Můžu se ještě jednou zeptat, kterym kolem mám teda začít??
A z jakého důvodu by se mělo začínat nejbližším/nejvzdálenějším kolem??? ...jen tak pro informaci.
asi z toho důvodu,že trubky co jdou do zadu jsou delší a když natlakuješ nejdřív předek,tak se ti bude hůř tlakovat zadek,takže budeš asi víc unavenej.Ale myslím že by to ve skutečnosti mělo být jedno.Já začínam vždy tím co je nejdál od posilovače.
Ok, takže díky, vím jak na to.
Jinak intervaly pro výměnu jsou 2 roky. Auto mám 3 měsíce a netuším, kdy byla měněná. Jak se pozná stáří kapaliny? (vyměním jí tak jako tak)
otevírám staré téma, chci vyměnit kapalinu v E39 523i a určitě to bude DOT4 nízkovyskozní (kvůli ASC) ale množství? Ani TIS ani ETK mi to neřeklo, nebo to tam prostě nevidím a nějaký rady na výměnu, postup? povolit hadici u kola vyšlapat do prázdna všechnu kapalinu a potom nalívat a postupně povolovat každé kolo zvlášť a klasicky sešlápnout, utáhnout, vyšlápnout, povolit, sešlápnout?