Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

divná závada volnoběh TDS e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
patulec

#1 Příspěvek od patulec »

čus,koupil jsem e39 touring 525TDS,zjistil jsem že když nechám motor běžet na volnoběh má krásný zvuk ale přidám nepatrně plyn(ale jen do 1000 ot/min,lehounce přidat plyn)ale opravdu nepatrně,motor se roztřepe a má divný zvuk,prošlápnu plyn a nedělá to,za jízdy je vše bez problému,občas když vyřadím a dobržduji na křižovatku tak to občas udělá stejnou závadu. Nedělá to pravidelně. Co by to mohlo být?? Řešil to tady někdo?? Třeba seřídit čerpadlo?? Jinak motor chytá za studena i tepla na brnk...........Dík za radu
tds

#2 Příspěvek od tds »

teoreticky by to mohlo být nastavením čerpadla,ale to by podle mě dělalo pořád a ne jen občas.tohle spíš vypadá na nějaké čidlo nebo tak něco.tipl bych to na snímač otáček,ale těžko takhle říct.zkus to projet diagnostikou jestli ti něco neukáže.
RBMW
Klubové ID: 1828

#3 Příspěvek od RBMW »

Ted jsem měl ten stejný problém ale ješte navíc mi to pořád na volnobeh třepalo.Dal jsem druhou hlavu čerpadla a je to OK.
patulec

#4 Příspěvek od patulec »

jde o to že když to udělám sám nohou,dělá to pořád. Při provozu to udělá tak 2x z deseti dojezdech na křižovatce,nekdi třeba vůbec,přemýšlel jsem jestli nemám třeba nechat zvednout trochu volnoběh,jestli to nemá problém s ustálením otáček z vyšších na nišší. Kolik stojí ta hlava čerpadla?? diagnostika to asi neukáže co?? třeba nějaké špatné hodnoty otáček nebo tak??
Sirup

#5 Příspěvek od Sirup »

zkusil bych nejdříve zajet na tu diagnostiku....pokud to bude čidlo tak to diag. najde
Odpovědět