Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
seřízení světel E39
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Poho píše:Zdar chlapi.
Včera jsem přivezl své první BMW 525TDS E39 a moc mě zklamala světla. V noci jsem musel jet krokem protože jsem neviděl na krok a dálkové svítili jako slabší potkávačky. Přitom mám xenony tak jsem myslel bůh ví jak nebudu vidět. Věřím, že to musí jít nějak seřídit.
Poradíte mi někdo?
to je docela divný protože znám mnoho e39 s xenony a všechny svítí skvěle... chce se to kouknout na světla jestli nejsou paraboly OK --- seřízení světel se dělá klasicky pomocí štelovacích šroubů..snižování se děje automaticky čidlem na rameni

Když už se bavíte o světlech, chtěl bych se zeptat. Ve světlech je nějaký mechanický "přepínač" low a high, na 2 metry od zdi jsem moc rozdíl nepoznal, vím, že to tam přepíná tu clonu nějakým způsobem, ale nevím na co to má být. A druhý dotaz, na H1(H4) je na zdi hezky vidět ten "zlom" jak světlo jde rovně a uprostřed se zlomí nahoru vpravo. U těhle světel to vidět není(alespoň ne tolik, jde to rovně a uprostřed se ta rovina trošku zvedne).Je to rok 1997.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám to samý auto jako ty a ještě sem nejel s ničim co by svítilo líp
, takže sem byl dost vyjevenej z toho cos napsal. Xenony svítí úplně super, občas i zapomenu dát dálkový, protože nesjou potřeba. No a když už je tam hodim tak vidim líp jak ve dne
Mám ještě A8 skoro v plný palbě, má taky xenony a svítí o poznání hůř, a tátova octávka svítí ještě míň, prostě tam máš 100% něco špatně...

Mám ještě A8 skoro v plný palbě, má taky xenony a svítí o poznání hůř, a tátova octávka svítí ještě míň, prostě tam máš 100% něco špatně...
,rosi píše:Mám 530d 2002 a xenony svítí děsně , vyčistil jsme paraboly , světla jsou nádherný ale když prší tak musím zapnout dálkový jinak nevidím na 2 m před sebe.Jaký používáte žárovky?Měnil je z vás už někdo, třeba za silnější nebo tak?
mam ten stejnej problem... nevim proc, ale sviti to na dve veci... jak ho vyresit ??? pred tim jsem mel E36 klasika svetla a svitilo to super.
-
- Kontaktovat uživatele:
Poho píše:Díky za příspěvky. nechal jsem to seřídit v servise a je to o poznání lepší. Asi ale budu stejně muset vyměnit kryty jsou dost matné chtějí 6 tis. za kus tak jak se to dá tedy přeleštit? Nebo máte nněkdo kontakt na levnější skla?
Děkuji.
6 tis??...za obe skla se posr....stoji 2000kus nove(s kourovym blikacem) ale daji se sehnat i lip...nebo ti dam kontakt na cloveka kterej se zivi repasi a zastavbami xenonu /bi-xenonu
Lucas87 píše:Poho píše:Díky za příspěvky. nechal jsem to seřídit v servise a je to o poznání lepší. Asi ale budu stejně muset vyměnit kryty jsou dost matné chtějí 6 tis. za kus tak jak se to dá tedy přeleštit? Nebo máte nněkdo kontakt na levnější skla?
Děkuji.
6 tis??...za obe skla se posr....stoji 2000kus nove(s kourovym blikacem) ale daji se sehnat i lip...nebo ti dam kontakt na cloveka kterej se zivi repasi a zastavbami xenonu /bi-xenonu
Ahoj, me by ten kontakt zajimal. Svetla potrebuji poresit. Muzes jej sem dat nebo mi ho poslat na SZ, prosim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Cepa píše:Lucas87 píše:Poho píše:Díky za příspěvky. nechal jsem to seřídit v servise a je to o poznání lepší. Asi ale budu stejně muset vyměnit kryty jsou dost matné chtějí 6 tis. za kus tak jak se to dá tedy přeleštit? Nebo máte nněkdo kontakt na levnější skla?
Děkuji.
Ahoj, me by ten kontakt zajimal. Svetla potrebuji poresit. Muzes jej sem dat nebo mi ho poslat na SZ, prosim.
mail....